کتاب کلیدهای رفتار با کودک سرسخت
معرفی کتاب کلیدهای رفتار با کودک سرسخت
کلیدهای رفتار با کودک سرسخت نوشته رابرت مکنزی یکی از کتابهای مجمومه کلیدهای تربیت کودکان و نوجوانان نشر صابرین است.
کتابهای این مجموعه، با وجود ارتباط موضوعی، هریک ازنظر مطلب مستقلاند. آمادگی برای زایمان، روشهای مناسب و صحیح شیر دادن، تولد فرزند دوم، نقش پدر در تربیت کودک، پرورش کودک تیزهوش، آموختن به کودکان درباره خدا، سلامت جنسی در کودکان و نوجوانان، پرورش فرزندان امیدوار و موفق، کلیدهای رفتار با نوجوانان و نیز مطالب متنوع و جالب دیگری که به روشها و مشکلات تربیتی کودکان و نوجوانان تا سنین بلوغ میپردازد، موضوع کتابهای این مجموعه را تشکیل میدهند.
روش نویسندگان این کتابها، آموزش شیوههای عملی به والدین است. درنتیجه، هرکتاب از فصلهای متعددی تشکیل شده است که هر فصل به توضیح یک روش کلیدی میپردازد. مجموعه کلیدهای تربیت کودکان و نوجوانان، علاوهبر پشتوانه علمی و معتبر خود، از زبانی ساده برای توضیح مطالب و انتقال آنها به خواننده استفاده کرده است که برای عموم مادران و پدران جوان قابلاستفاده خواهد بود.
درباره کتاب کلیدهای رفتار با کودک سرسخت
کودکان سرسخت کودکانی هستند که به راحتی به خواسته والدین تن نمیدهند. آنها بسیار لجوجاند و خودمحور عمل میکنند. ممکن است اهل همکاری نباشند و بخواهند در همه مسائل تکروی کنند. ممکن است هنگام غذا خوردن و لباس پوشیدن وقت تلف کند، حاضر نشود اسباببازیهایش را جمع کند و ریختوپاشهایش را مرتب کند و بهنظر برسد که همیشه آخرین کسی است که از در خارج میشود. هیچگاه برنامههای او با بقیه افراد خانواده هماهنگ نباشد و ویژگیهای تغییرناپذیر فراوانی داشته باشد، خصلتهایی که یکدندگی بارزترین آن ویژگیها است.
مکنزی در این کتاب راهکارهایی را مرفی میکند که به والدین کمک میکند تا با کودک سرسخت خود رفتاری صحیح داشته باشند او را درک کنند و بتوانند به درستی با او تعامل کنند.
خواندن کتاب کلیدهای رفتار با کودک سرسخت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه والدینی که با شکل داشتن کودک سرسخت دستوپنجه نرم میکنند، مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب کلیدهای رفتار با کودک سرسخت
ستیز طبیعت و تربیت درمورد دلایل تفاوتهای شخصیتی و خلقوخو، سالها تندوتیز بوده است و البته هنوز پاسخ روشن نشده است. ما میدانیم که عوامل ژنتیکی و محیطی نقش مهمی در شکلگیری خلقوخو دارند، اما اثربخشی نسبی این عوامل ناشناخته هستند. جدال ادامه دارد، اما ما میتوانیم تفکر و پژوهشی را دنبال کنیم که ما را به حال حاضر میرساند.
در دهه ۱۹۵۰، نگرش تربیت بر تفکر غالب بود. پژوهشگران باور داشتند آثار محیطی از جمله تربیت پدر و مادر علت عمده تفاوتها در خلقوخوی کودکان است. وقتی کودکان رفتارهای افراطی یا پردردسر نشان میدادند، گمان میشد که شاید پدر و مادر علت باشند. پدر و مادرها بار سنگینی از مسئولیت را برای رفتار کودک خود بر دوش میکشیدند.
بهتدریج مشخص شد که تأکید بر تربیت، هم برای پدر و مادرها و هم برای پژوهشگران گیجکننده است. پدر و مادرها بهدرستی خاطرنشان میکردند که کودکان به روشهای تربیتی مشابه، پاسخهای گوناگون میدهند. برخی همکاری میکنند و برخی نمیکنند؛ چرا؟ اگر مسئله تربیت است، آیا نباید پاسخ همه کودکان مشابه باشد؟ پژوهشگران متوجه شدند که عوامل مؤثر محیطی بهتنهایی نمیتوانند پاسخگوی تفاوتهایی باشد که میان کودکان دیده میشود. جستوجو در پی یافتن توضیحی بهتر ادامه یافت.
ما میدانیم که عوامل ژنتیکی و محیطی نقشی مهم در پرورش خلقوخو بازی میکنند، اما اثربخشی نسبی این عوامل ناشناخته هستند.
ترجمه عالی بود کتاب با زبانی شیوا و روان کمک خوبی میده برای والدین و کسانی که با کودکان سرسخت و لجباز سر و کله میزنن برای خود من به عنوان یک مربی نوجوان خیلی کارآمد بود
من فعلا منن نمونه رو خوندم .مایلم ادامه رو هم بخونم. بسیار سپاسگزارم