کتاب معیارهای شناخت منافق و شیوههای برخود با آن در جامعه
معرفی کتاب معیارهای شناخت منافق و شیوههای برخود با آن در جامعه
کتاب معیارهای شناخت منافق و شیوههای برخود با آن در جامعه نوشته صدیقه خانی است. این کتاب به نفاق میپردازد. نفاق یکی از آفاتی است که دین و جامعه را مورد هجوم خود قرار میدهد. قرآن کریم در صدها مورد در آیه ها و سوره های مختلف از این نفاق پرده برداشته و منافقان را برای جامعه اسلامیخطرناک معرفی نموده است. برای شناخت دقیق این مفهوم قرآن و احادیث به عنوان مهم ترین منبع مطالعه به شمار میرود. این سیر مطالعاتی ما را به این رهنمون میکند که نفاق یک پدیده اجتماعی و حرکتی هدفمند و خصمانه است که در صورت عدم شناسایی و مقابله با آن، جامعه را از هم فرو خواهد پاشید و حکومت صالح را به حکومت فاسد تبدیل خواهد کرد.
درباره کتاب معیارهای شناخت منافق و شیوههای برخود با آن در جامعه
از آن جایی که ما، در عصر حاضر به همان اندازه صدر اسلام مورد هجمه منافقان بوده و هستیم و در چند سال اخیر به طور مستقیم با فتنه آنها مواجه شدیم، به نظر میرسد باید مورد توجه و تحقیق و موشکافی دوباره قرار گرفته و ابعاد آن برای جامعه تبیین گردد تابا شناسایی ویژگی های منافقان از فتنه های بعدی جلوگیری شود. لذا این تحقیق از سه فصل تشکیل شده است:
فصل اول: «مفهوم شناسی،عوامل و انواع نفاق در اسلام»،در این فصل مفهوم شناسی نفاق و سپس عوامل ایجاد نفاق یا سرچشمه آن مورد بررسی قرار گرفته است، و سپس انواع نفاق تبیین گردیده است و نتیجه حاصل شده از آن این است که نفاق به معنای دروغ آشکار کردن ایمان و در پرده نگه داشتن کفر است که به چنین شخصی منافق گفته می شود و مورد نکوهش اسلام است مگر در صورتی که برای راز داری و حفظ آبرو و تقیه منویات درونی خویش را بپوشاند.
فصل دوم: « ویژگی های منافقان از نظر اسلام» ، در این فصل ویژگی منافقان از نظر روحی و روانی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بررسی شده است و نتیجه حاصل شده این است که برای شناسایی هر چه بهتر صفات و عملکردهای منافقان می توان ویژگی های آنان را بررسی نمود تا از آسیب های آنان در امان ماند.
فصل سوم: «معیار شناسایی ،شیوه برخورد و راه کار های جلوگیری از نفاق »، در این فصل معیار شناسایی و تشخیص منافقان ،شیوه برخورد و مبارزه با جریان نفاق به صورت موردی مطرح گردیده و هم چنین به راه کار های جلوگیری از نفاق در جامعه پرداخته شده است و آنچه از این فصل حاصل می شود این است که برای جلوگیری و مبارزه با نفاق منافقان ،باید به آگاهی بخشی در جامعه اهتمام ویژه نمود تا با پاسخ گویی صحیح به شبهه ها به تقویت و دفاع از حریم وحدت جامعه پرداخت.
خواندن کتاب معیارهای شناخت منافق و شیوههای برخود با آن در جامعه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علومسیاسی و جامعهشناسی اسلامی پیشنهاد میکنیم
حجم
۸۸۳٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۸۸۳٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
نظرات کاربران
کتابی بود که اشاره های تاریخی و روایی و گاهی تطبیقی خوبی داشت ولی جامعه تغییر کرده و نفاق چهره های جدیدی ساخته که برآورد کننده شناخت دقیق آهنا نیست در کل کتابی بود که منابع مختلف درباره نفاق رو در