کتاب دفترچه تلفن من
خواندن نظراتمعرفی کتاب دفترچه تلفن من
مجموعه داستان «دفترچه تلفن من» از چهارده داستان کوتاه تشکیل شده است.
داستانهای این مجموعه عبارت است از: عقرب، وقتی باد میآید، مشترک موردنظر زیر پل است، همبازی، تاکسی، سرد، رنگ تیلههایم، کاش باران ببارد، دفترچه تلفن من، سلام برسان، مرگ شیرین، زنجیر، سرهنگ خرد و یک دبه شیر.
داستانهای این کتاب اغلب از روایتی خطی برخوردار است، اما به لحاظ مضمونی کم و بیش متنوع هستند.
یکی از شگردهای موفق جعفریان این است که موقعیتهای آشنا در ابتدای داستان را بهتدریج به موقعیتهای ویژه و تجربههای دیگرگونه بدل میسازد.
به لحاظ سبکی در این مجموعه داستان، با آثار مختلفی روبهرو هستیم: از داستانهای رئالیستی تا داستانهایی که از مایههای سورئال برخوردارند. حال و هوای اغلب داستانها سرد است: تنهایی، دروغ، عشق و ملال زندگی از بنمایههایی است که در اغلب این داستانها دیده میشود.
این مجموعه از شش داستان واقع گرای اجتماعی، سه داستان واقع گرای مدرن و چهار داستان شگفت و یک فراداستان تشکیل شده است.
در مورد نظرگاه باید گفت، نه داستان اول شخص است که با ژانر واقعگرای اجتماعی مدرن همخوانتر است.
از نه داستان، پنج داستان گفتار درونی عادی دارد. دو داستان، اول شخص با مخاطب تمام(نمایشی)، دو داستان (ناظر)، یک داستان محدود به ذهن، سه داستان نمایشی و یک داستان، گفتگویی است.
نثر داستانها روشن و سلیس است و مکان چهار داستان در روستاست و هفت داستان از چهارده داستان با محوریت روابط عاطفی به سبک ایرانی نوشته شده است .
شروع پنج داستان با گفت و گو است اما در سه داستان شروع کمی گنگ است. طنز در اغلب داستانها وجود دارد؛ گاه آشکار و گاه پنهان. اغلب داستانها ارزش مطالعات فرهنگی و شناخت باورها و رفتارها را دارد.
نثر جعفریان ساده و پاکیزه است و از اینرو داستانهایش روان و خوشخوان از کار درآمدهاند.
پاهای آویزان آن زن
کنار نیا مینامحمد حسینی
شیار ۱۴۳نرگس آبیار
آن رسید لعنتیداریوش مهرجویی
افتاده بودیم در گردنهی حیرانحسین لعل بذری
شوهر معمولی من: دو جُستارِ فلسفی در باب روششناسیِ ساختارشکنِ کامیابی در زندگیسمیرا سامانی
زنی از کوچه پشتیچیستا یثربی
ریخت شناسی داستان های مینی مالیستیمحمدجواد جزینی
تعلق سازمانیمحمدحسین اسمعیلی
چگونه به زبان جامعه شناسی بنویسیم؟مارک ادواردز
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
دوست داشتم.. فضاسازی ساده، نوع روایت و فرم خوب. خیلی هم کتاب اصطلاحا خوشخونی بود، جذبت می کنه و نمیذاره ولش کنی.
بعضی از داستا نها خیلی خوب و بعضی ها خیلی متوسط دست نویسنده گرامی درد نکنه قلمشان برقرار
اگه با رسم و رسوم بعضی قومیتها آشنا نباشید، شاید خوندن برخی از این داستانها باعث گیج شدن شما بشه و معنای اتفاقات داستان رو درک نکنید. ولی بیشتر از اینکه ارزش ادبی داشته باشه، به نظر من، ارزش اینو