کتاب خانواده و کودکان با نیازهای ویژه
معرفی کتاب خانواده و کودکان با نیازهای ویژه
خانواده و کودکان با نیاز های ویژه، نوشته اجمد بهپژوه کتابی راهنما برای والدینی است که کودکی با نیازهای ویژه دارند و مربیانی که به این کودکان آموزش میدهند.
منظور از کودکان با نیازهای ویژه کودکانی هستند که به دلایل مختلفی مانند بیماری و اختلالات روانی- رفتاری و حرکتی و... قادر به زندگی و رفتار مانند کودکان همسال خود نیستند و نیاز به توجه ویژه مربی و والدین دارند.
درباره کتاب خانواده و کودکان با نیازهای ویژه
کتاب حاضر در بیست فصل مختلف با موضوعات متفاوت قصد دارد پدران و مادران دارای فرزند یا فرزندان با نیازهای ویژه را به وادیهای شناخت، تعریف تعلیم و تربیت، نقش و اهمیت تغذیهٔ نوزاد و کودک با شیر مادر، نیازها و انتظارهای کودکان، روشهای تقویت اعتماد به نفس و خلاقیت در کودکان هدایت کند. آنها را با نشانهشناسی، میزان شیوع بیماری، علتشناسی و ویژگیهای کودکان کم توان ذهنی، کودکان با ناتوانی یادگیری، کودکان با آسیب شنوایی، کودکان با آسیب بینایی، کودکان با مشکلات عاطفی و رفتاری، پرخاشگری و بیاشتهایی روانی، کودکان با اختلال کاستی توجه و بیشفعالی، کودکان درخودمانده و کودکان با ناروانی گفتار و... آشنا کند. برنامهریزان و مجریان آموزش خانواده را سبت به مسائل و مشکلات خانوادههای دارای فرزند با نیازهای ویژه و بالا بردن اثربخشی برنامههای آموزش خانواده و یا دورههای دانشافزایی برای پدران و مادران دارای فرزند با نیازهای ویژه اگاه کند و از بروز برخی از مشکلات عاطفی و رفتاری در کودکان کم توان ذهنی، کودکان با ناتوانی یادگیری، کودکان با آسیب شنوایی، کودکان با آسیب بینایی، کودکان با مشکلات عاطفی و رفتاری و گروههای دیگر جلوگیری کند.
خواندن کتاب خانواده و کودکان با نیازهای ویژه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به تمامی والدینی که کودک با نیازهای ویژه دارند و مربیان و برنامهریزان آموزشی مدارس کودکان استثننایی پیشنهاد میکنیم.
جملاتی از کتاب خانواده و کودکان با نیازهای ویژه
کودکان با آسیب بینایی، یکی از گروههای عمدهٔ کودکان استثنایی را تشکیل میدهند که به آموزش و پرورش ویژه و خدمات ویژه نیاز دارند. نابینایی، مانند اکثر اختلالها، درجات متفاوتی دارد و در یک پیوستار خفیف تا عمیق در نوسان است. کودک نابینا، کسی است که محیط اطراف خود را نمیتواند به خوبی ببیند، اما با حواس دیگر خود (شنوایی و لامسه) جهان خارج را درک میکند و میفهمد. هرچند که کودک نابینا میتواند برخی از اشیا را به وسیلهٔ باقیماندهٔ بینایی خود ببیند.
بینایی، یکی از مهمترین حواس آدمی است که بدون آن بسیاری از سازگاریهای انسان با محیط دستخوش اختلال و تأخیر در تحول فرایندهای ذهنی میشود. بینایی و نابینایی، دو انتهای یک پیوستار پیچیده، به مثابه دو روی یک سکه است که تحسین یک روی سکه نباید به آزردن روی دیگر منجر شود. یکی از تواناییهای مهم که به شدت تحت تأثیر بینایی قرار دارد، تحرک و جهتیابی است. این توانایی به منزلهٔ یکی از اساسیترین تواناییهای انسان برای سازگاری با محیط تلقی میشود.
فهرست کتاب خانواده و کودکان با نیازهای ویژه
پیشگفتار
فصل اول: وادیهای شناخت
فصل دوم: تعلیم و تربیت چیست؟
فصل سوم: نقش شیر مادر در رشد نوزاد و کودک
فصل چهارم: کودکان با نیازهای ویژه از مادران و پدران چه انتظارهایی دارند؟
فصل پنجم: خانواده و روشهای تقویت اعتماد به نفس در کودکان
فصل ششم: خانواده و روشهای تقویت خلاقیت در کودکان
فصل هفتم: خانواده و آموزش مهارتهای اساسی به کودکان کمتوان ذهنی
فصل هشتم: رضایت زناشویی در والدین کودکان کمتوان ذهنی
فصل نهم: خانواده و کودک با ناتوانی یادگیری
فصل دهم: خانواده و کودک با آسیب شنوایی
فصل یازدهم: خانواده و کودک با آسیب بینایی
فصل دوازدهم: خانواده و کودک با مشکلات عاطفی و رفتاری
فصل سیزدهم: خانواده و کودک پرخاشگر
فصل چهاردهم: خانواده و کودک با بی اشتهایی روانی
فصل پانزدهم: خانواده و کودک با اختلال کاستی توجه و بیش فعالی
فصل شانزدهم: خانواده و کودک درخودمانده
فصل هفدهم: خانواده و کودک با ناروانی گفتار
فصل هجدهم: ویژگیهای خانوادة سالم
فصل نوزدهم: راهنمای مدرسان آموزش خانواده
فصل بیستم: روشهای اصلاح نگرش نسبت به کودکان با نیازهای ویژه
یادداشتها
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۲۸ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۲۸ صفحه