کتاب المثنا
خواندن نظراتمعرفی کتاب المثنا
«المثنا» نام مجموعه داستانی رزیتا بهزادی است. داستانهای این مجموعه درباره زندگی و دغدغههای امروز مردم عادی جامعه است. زنی که گذشتهای پنهان دارد، جوانی افغانی که عاشق دختری معلول شده، دوستی که بعد از شش سال به یاد دوستش افتاده و به او در فیس بوک پیام داده و.....
خواندن این داستانهای کوتاه که بارهای عاطفی بزرگ و پیامهای انسانی عمیقی دارند، نگاه ما را به روی زندگی، جور دیگری باز میکند و دیدی تازه نسبت به انسانها و حال و هوایشان میدهد.
بخش از داستان «یک نامه برای شما»:
«سلام. نام من جمعه هست و بیست و نه سال سن دارم. الان سه ماه است که شما را پنجشنبهها عصر و شنبهها صبح دیدار میکنم. میآیید اینجا و این لباسها را میدهید به من. دل من شادان بود که پنجشنبهها لباسش را از شما تحویل میگیرم. او را هم همیشه همراه شما میدیدم. توی ماشین نشسته بود و هیچوقت پیاده نمیشد. من ندانستم چرا. تا اینکه دیروز آمدید و کیسهٔ لباسها را تحویل دادید. جسارت است، برگهٔ خروج و تحویل او را از موسسهٔ توانبخشی جا گذاشته بودید توی کیسهٔ لباسهایش. اسمش را دانستم.
من شبها توی بالکن دکان میخوابم. کنار دستگاه پرس و میزهای اتو. تا صبح شنبه که بیایید، نمیروم خانه. میمانم و با لباسهایش گپ میزنم.
شلوارهایش را که میگشودم، از عرق تر بودند و پیچازیهای الوان داشتند. پیراهنهای مچاله را بسیار زیبا تا میزدم. به گلهایشان نگاه میکردم. گاهی اوقات بوی صابونِ خانهمان میداد. به مثل آن زمان که طفل بودم و مادرم توی کوچه رختها را روی رسن نازکی زیر آفتاب میگشود. قبل از این که در ماشین رختشویی را توی دکان ببندم، به همه دست میکشیدم. برای آنها پودر مخصوص میریختم تا بدرخشند و خوشعطر شوند.»
چگونه در دنیای مدرن دوام بیاوریم
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس