کتاب حکمت هنر هند
خواندن نظراتمعرفی کتاب حکمت هنر هند
«حکمت هنر هند» نوشته دکتر حسن بلخاری قهی، کتابی درباره تجلی حکمت و تمدن در آثار هنری کشور هند است. نویسنده عقیده دارد از جمله راههای شناخت فرهنگ و تمدن، بررسی هنر و زیباییشناسی در آن تمدن است و از آنجایی که او ریشههای فرهنگ ایرانی را در سرمنشا و آغاز خود پیوسته و گره خورده با فرهنگ هند و مبانی هنری هر دو تمدن هند و ایران را مشترک میداند در این اثر به بررسی هنر و فرهنگ باستانی هند و ریشههای مشترکش با فرهنگ ایرانی پرداخته و بخش مهمی از کتاب را به اندیشههای حِکمی این دو حوزه اختصاص داده است؛ «زیرا در بطن و متن این فرهنگها، هماره رابطهٔ ژرف و تنگاتنگی میان آفرینشهای هنری و حکمت نظری ـ بهویژه در جهانبینی سنتی ـ وجود داشته است؛ نسبتی ژرف که بدون درک و دریافت صحیح آن، راه بردن به کنه آن آفرینشها امکانپذیر نخواهد بود.»
دو حوزه دیگری که در این کتاب بررسی شدهاند،حکمت هنر و زیباییشناسی و ارتباطات گستردهٔ هنر و معماری ایران و هند است.
مطالعه این اثر برای ایرانشناسان و پژوهشگران حوزه تاریخ تمدن و آنها که به مباحث بررسیتطبیقی فرهنگ و تمدنها و اساطیر علاقه دارند، جذاب و سودمند خواهد بود.
اورنگ؛ مجموعه مقالات دربارهی مبانی نظری هنر
حسن بلخاری
آشنایی با آرای متفکران دربارهی هنر؛ جلد سوم و چهارم (هنر و زیبایی نزد متفکران مسیحی و مسلمان)محمد مددپور
آشنایی با آرای متفکران دربارهی هنر؛ جلد دوم (هنر و زیبایی در نظر متفکران یونان و رم)محمد مددپور
چین و هنرهای اسلامیزکیمحمد حسن
هنر و نمادگرایی سنتیراجر لیپسی
آشنایی با آرای متفکران درباره هنر؛ جلد پنجممحمد مددپور
آشنایی با آرای متفکران دربارهی هنر؛ جلد اول (هنر و زیبایی در نظر متفکران شرق)محمد مددپور
عناصر نور و آب در تاریخ هنر ایرانمحمد مرادی
زندگی هنرمندانجورجو وازاری
قدر؛ نظریه هنر و زیبایی در تمدن اسلامیحسن بلخاری
جستاری بر سنت و مدرنیسم و تاثیر آن در صنایع دستیابوالقاسم دادور
نشانه شناسی هنرحمیدرضا شعیری
تاریخ تطبیقی هنر؛ جلد اولمرتضی گودرزی (دیباج)
جامعه شناسی اخلاقی هنرحسن بلخاری
قدر؛ نظریه هنر و زیبایی در تمدن اسلامیحسن بلخاری
اورنگ؛ مجموعه مقالات دربارهی مبانی نظری هنرحسن بلخاری
مبانی عرفانی هنر و معماری اسلامی؛ دفتر اول و دومحسن بلخاری
۳۴,۰۰۰۵۰%
سلام اپلیکشن طاقچه. من انتقادی دارم ازتون. کتاب حاضر فایلش پی دی اف نیست من به عنوان پژوهشگر این کتاب رو لازم دارم ولی فرمتش با گوشی و تبلت سازگار و اصلا قابل ارجاع نیست! من هزینه کتاب رو پرداختم