دانلود رایگان کتاب ادب حضور (دفتر پنجم) محمدتقی فیاض‌بخش
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب ادب حضور (دفتر پنجم) اثر محمدتقی فیاض‌بخش

کتاب ادب حضور (دفتر پنجم)

معرفی کتاب ادب حضور (دفتر پنجم)

کتاب ادب حضور (دفتر پنجم) نوشتهٔ محمدتقی فیاض بخش است. مؤسسهٔ فرهنگی هنری جلوه نور علوی این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربارهٔ آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهدا (ع) و دستورات زیارت اربعین است. این کتاب یکی از آثار «مجموعهٔ ادب حضور» است.

درباره کتاب ادب حضور (دفتر پنجم)

کتاب ادب حضور (دفتر پنجم) به شرح آداب صحیح عزاداری برای امام حسین (ع) پرداخته و دستورهای زیارتی مخصوص آن حضرت را ارائه کرده است. بخش اول این کتاب «آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهداء (ع) به ویژه در محرم و صفر» و بخش دوم آن «آداب و مراقبات زیارت سیدالشهداء (ع) و راهپیمایی اربعین حسینی (ع)» نام گرفته است.

اربعین در لغت به معنی چهلم است. این واژه در اصطلاح اسلامی به یک مراسم مذهبی شیعی گفته می‌شود. این مراسم مربوط به چهلمین روز پس از درگذشت امام حسین (ع)، بخشی از خانواده و یاران او در کربلا است و هر سال در میان شیعیان محترم شمرده می‌شود. این روز مصادف است با روز بیستم ماه صفر؛ روزی که باقیماندهٔ خانوادهٔ حسین بن علی از شام به مدینه بازگشتند؛ روزی که «جابر بن عبدالله انصاری»، صحابی پیامبر اسلام، از مدینه به کربلا رسید تا به زیارت قبر حسین بن علی بشتابد. گفته شده است که او نخستین کسی است که قبر امام حسین (ع) را زیارت کرد.

چهلمین روز پس از کشته‌شدن حسین بن علی نزد امامیه ارزشی آیینی دارد. بر اساس اعتقادات کهن سر بریده‌شدهٔ حسین بن علی در چنین روزی به بدن وی در کربلا ملحق شده است. فاصلهٔ ۴۰ روز از هنگام وفات مؤمن از اعتقادات و باورهای مسلمانان به‌شمار می‌آید. زیارت اربعین در این روز خوانده می‌شود. همچنین، در گذشته و گاه امروز، در روز اربعین برخی نقاط ایران تعزیه برگزار می‌کنند. روضه‌خوان‌ها متن روضه را بر اساس کتاب «روضة الشهدا»ی «ملا حسین کاشفی» می‌خوانند. در سینه‌زنی و زنجیرزنی هم اشعاری که صاحبان ذوق و شیفتگان به اهل بیت سروده‌اند، خوانده می‌شود؛ مانند ترکیب‌بند محتشم کاشانی یا ابیاتی که شاعران آن برای مردم شناخته‌شده نیستند.

خواندن کتاب ادب حضور (دفتر پنجم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون روش زیارت امام حسین (ع) پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب ادب حضور (دفتر پنجم)

«تبیین جوهرهٔ انسانی و هدف از خلقت او، مسئلهٔ غامضی به پیچیدگی انسان است و کاربرد حلّ این معما، یک امر نظری محض نیست که نتایج آن تنها در کتاب‌های عقلی و آکادمی‌های فلسفی خلاصه شود، بلکه آثار آن در جای‌جای مباحث علمی و تربیتی و اخلاقی و روان‌شناختی ظاهر می‌گردد و هریک از مکاتب عقلی و اجتماعی، بنا بر جهان‌بینی‌های گوناگونی که در تبیین بلندای قامت انسانی دارند، تئوری‌های مختلفی در حلّ این معما ارائه کرده‌اند. در این میان، خداوند متعال، با بیانی کوتاه و پرمعنا، فلسفهٔ خلقت انسان را در «عبادت» بیان می‌نماید و می‌فرماید:

و جن و انس را نیافریدم، مگر برای آنکه مرا بپرستند.

ولی با مراجعه به آیات دیگر، روشن می‌شود که عبادت، خود نیز مقدّمه‌ای برای رسیدن به مقام یقین به توحید است؛ چنان‌که خطاب به رسول اکرم (ص) می‌فرماید:

و پروردگارت را پرستش کن، تا برای تو یقین فرارسد.

بنابراین، عبادت از یک سو به معنای ابراز نهایت خضوع و ارادت و ادب به ساحت الهی و ابزاری برای رسانیدن انسان به مقام «یقین» است، و از سوی دیگر، انسانیت انسان و جوهرهٔ ارزش انسان در بارگاه الهی، با عبادت از سرِ یقین رقم می‌خورد.

بدین ترتیب، یقین حقیقتی ذومراتب است که کمترین مرتبهٔ آن از یقین علمی به توحید و اسماء و صفات الهی آغاز می‌شود، و در مراتب بعد، به یقین عینی و حقّ‌الیقین منتهی می‌گردد. در این میان، گوهر «عقل» با همهٔ مقام والایی که در نهاد انسان دارد، او را حداکثر تا مقام علم‌الیقین همراهی می‌کند و از ابراز نظر در مراتب بالاتر خاموش است. به این ترتیب، گوهر انسانی در لایه‌های عمیق‌تر از عقل، با مقام «ولایت» رقم می‌خورد؛ که خداوند در قرآن از آن با تعابیر گوناگونی از قبیل مقام «خلافت» و یا «امانت» یاد کرده است و در چند و چون آن، با لسانی رمزگونه خطاب به ملکوتیان فرموده:

پس زمانی که اندامش را درست و نیکو نمودم و از روح خود در او دمیدم، بر او سجده کنید.»

نظرات کاربران

اِیْ اِچْ|
۱۳۹۸/۰۷/۱۳

این کتاب کوتاه و یه بخشایی از یه سری کتابِ دیگه رو، با کلی امید، و پرتکاپو و پرذوق خواندیم، نشد که بشه... دوستانی که دارید میرید، اگه فرصت مطالعتون کمه، این کتاب اطلاعات خوبی میده. «صرفا جهت تو لیست نظرات

- بیشتر
𝐑𝐄𝐙𝐀
۱۳۹۷/۰۷/۰۳

عالی بود

بهاره
۱۳۹۷/۰۹/۲۶

فوق العاده ست ...حس میکنم بعد از خوندن این کتاب معرفت بیشتری به اربابم حسین ع دارم

سارا
۱۳۹۸/۰۶/۰۸

عاااالی این مجموعه کتاب، ممنون که گذاشتینش

عشق کتاب
۱۳۹۹/۰۴/۳۰

برای انس با امام حسین علیه السلام و استفاده بهتر از زیارت خوبه.

میرزا ابراهیم
۱۴۰۲/۰۳/۰۲

استاد فیاض بخش یکی از بی نظیر ترین اساتید اخلاق امروز ماست. روان. خوش قلم و مناسب فهم همه

کاربر ۲۰۱۸۴۳۲
۱۳۹۹/۰۷/۲۴

کتاب خوبی بود.ذوق وشوق آدمو برای زیارت ارباب بالا میبره و روش واقعی زیارت بامعرفت را میشناسونه.بیشتر به کسانی که پیاده روی اربعین میروند توصیه میشه

کاربر ۲۲۱۲۶۷۷
۱۳۹۹/۰۶/۲۶

خیلی قشنگه.عالی . از دست ندید

Dr.Alireza
۱۴۰۰/۰۵/۱۹

فوق العاده است کامل ترین و روان ترین کتابی است که در زمینه ی آداب زیارت و عزاداری امام حسین تا به حال دیده ام.

Hich
۱۳۹۹/۰۹/۰۹

کتاب با زبان شیوا در رابطه با راه های سیر و سلوک معنوی صحبت کرده. کلمات سخت سایر کتابهای معنوی رو نداره و برای شروع این راه عالیه

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۷۴)
از القاب امام حسین (ع) «الدَّلِیلُ عَلَی ذَاتِ اللَّهِ» هست؛ (یعنی) امام حسین (ع) راهنما و دلیل بر ذات خداست! انسان را مستقیم به ذات خدا می‌رساند.
آسمان دار
نباید به ظواهر مجلس و خلوتی یا شلوغی آن، اینکه مداح و سخنرانش چقدر صاحب‌نام هستند، شرکت‌کنندگان از چه صنف و قماشی هستند و... توجه کرد؛ ممکن است حوالهٔ انسان در مجلسی که به آن امید ندارد باشد که رسول خدا (ص) فرمود: براستی که برای پروردگارتان در روزهای عُمرتان نسیم‌هایی است، هان! پس خود را با بیشتر کردن در معرض آن قرار دهید
🍃🌷🍃
۱- تلاوت آیات قرآن خواندن آیات قرآن، به اندازهٔ حداقل پنج صفحه در روز، مناسب است. این مقدار می‌تواند در مسیر کربلا بیشتر باشد و به پیشگاه مطهر هریک از اولیای الهی (ع) پیشکش گردد. در این باره، خوب است که زائر ثواب این تلاوت‌ها را به هریک از اهل حرم (ع) که قرار نیابت و یا مؤانست در طول سفر با او گذاشته، هدیه نماید.
سارینا
فرمود: من به تمامی شیعیان سامراء از زن و مرد حکم می‌کنم که هریک از ایشان یک فقره زیارت عاشورا نیابتاً از والدهٔ محترم امام زمان (عج) بخوانند و آن محترم را نزد فرزندش حضرت ولی امر (عج) شفیع قرار دهند که آن حضرت، نزد خداوند متعال شفاعت نماید تا خداوند شیعیان را از این بلا نجات دهد. همین که این حکم صادر گردید، چون مقام ترس بود، همهٔ شیعیان ساکن سامراء اطاعت نمودند و در نتیجه یک نفر شیعه در سامراء تلف نشد؛ در حالی که هر روز ده، پانزده نفر غیر شیعه در اثر وبا تلف می‌شدند.
آسمان دار
در ایام عزای اهل بیت (ع)، علاوه بر شرکت در مجالس روضه و مرثیه‌خوانی، اگر توفیق نوحه‌خوانی و مداحی در مجالس اهل بیت (ع) را ندارد، در خلوت خویش برای خودش مدیحه‌سرایی و روضه‌خوانی کند، شعری بسراید و به ساحت ایشان عرضه کند و بدین ترتیب نامش را در اصناف مختلف خدمتگزاران آن حضرات ثبت نماید.
🍃🌷🍃
آنجا زیباترین چشم‌انداز عالم را دارد که یک سو ضریح مطهر سیدالشهدا (ع) و جناب علی اکبر (ع) است و سوی دیگر مزار شهداست.
🍃🌷🍃
مقبولیت هرکس در محضر امام، بسته به مقدار «معرفت» و «ادبی» است که در برابر آن حضرات دارد.
آلوین (هاجیك) ツ
آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهداء (ع) به ویژه در محرم و صفر
ــسیّدحجّتـــ
پس از چند روز پیاده‌روی با تشریفات و کیفیتی که ذکر شد، و تحمل رنج و سختی راه، وقتی که زائر به کربلا مشرّف گردید، بهتر است که با همان سر و وضع غبارآلود و گرسنه و تشنه به محضر ارباب بشتابد؛ که امام صادق (ع) در این باره فرمود: هرگاه خواستی امام حسین (ع) را زیارت کنی، او را زیارت کن در حالی که محزون، مکروب، ژولیده‌موی، غبارآلود، گرسنه و تشنه‌لب هستی؛ چرا که حسین (ع) محزون و مکروب و ژولیده و غبارآلود و گرسنه و تشنه به شهادت رسید؛ و از اباعبدالله (ع) حوائجت را بخواه و سپس بازگرد و کربلا را وطن خود مگیر. بر آستان جانان، گر سر توان نهادن گلبانگ سربلندی، بر آسمان توان زد گر دولت وصالت، خواهد دری گشودن سرها بر این تخیل، بر آستان توان زد
S
هاجر برای تحصیل آب تنها برای یک کودک شش ماهه، هفت بار بین صفا و مروه رفت و آمد کرد، و تنها بخشی از مسیر را هروله نمود و بالاخره با دست پر به نزد اسماعیل باز گشت و امیدش ناامید نشد، اما حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) این مسیر را چند ده بار از شب هفتم، که آب بر اهل بیت رسول خدا (ص) بسته شد، هروله‌کنان اسب تاخت و آب به خیام رساند و بالاخره در اوج گرمای عصر عاشورا، همهٔ هستی خود را برای رسانیدن جرعه‌ای آب به کودکان به میدان آورد، ولی امیدش ناامید شد.
S

حجم

۱۲۹٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۹۲ صفحه

حجم

۱۲۹٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۹۲ صفحه

قیمت:
رایگان