«جانهای افسرده» اثری از فیلیپ کلودل (۱۹۶۲-) رماننویس، محقق و گزارشگر است. رمان «جانهای افسرده» محصول سال ۲۰۰۳ کارگاه نویسندگی کلودل است که جایزهٔ ادبی رنودو را در همان سال و جایزهٔ بزرگ خوانندگان مجلهٔ «ال» را بعد از آن برایش به همراه آورد. این کتاب تاکنون به ۲۲ زبان ترجمه شده و فیلمی هم با حضور بازیگران سرشناس فرانسوی از آن ساخته شده است.
اصلیترین خط داستانی در «جانهای افسرده»، ماجرای جستجوی یک افسر پلیس درباره راز قتل دختر جوانی است که در گیرودار جنگ جهانی اول در شهری کوچک و مرزی، به طرزی مشکوک کشته شده است. شهر در آتش جنگ میسوزد و فرانسه رو به نابودی است. کسی به دنبال کشف حقیقت نیست و اگر مقامات مربوط، بیچارهای را به عنوان متهم بیابند با محاکمه او ماجرا را خاتمه میدهند که همینطور هم میشود. افسری فراری را به عنوان قاتل دختر شکنجه و محاکمه میکنند اما پلیس که راوی داستان هم هست قانع نمیشود و همچنان ذهنش درگیر ماجرای دختر است.
کلودل در این رمان با خردهروایتهای تکاندهنده از جنگ و فلاکت مردم در کنار خط اصلی داستان و باشیوه روایتی که درآن زمان میشکند و توالی منطقی وجود ندارد، ذهن خواننده را کاملا درگیر میکند. شخصیتهای این اثر خراشی به عواطف خواننده وارد می کنند که تا مدتها اثر ان ماندگار خواهد بود. از ویژگیهای بارز کتاب، موضوع و روایتگری ان است. موضوع که حول و حوش چند فاجعه از جمله جنگ جهانی اول شکل گرفته است و شیوه روایتگری راوی که مانند خبرنگاری پرتجربه و نکتهدان زندگی خودش و کسانی را که همراهش این راه پر درد و رنج را طی میکنند شرح میدهد و برای این کار از جملههایی خیلی ساده، گاه خیلی کوتاه، گاه خیلی گزنده و گاه بسیار دردناک استفاده میکند.
مشاهده همه نظرات (۹)اگه تصمیم به خوندن کتاب دارید بدونید که با یه کتاب و یا قلم معمولی طرف نیستید! نوع نگارش و شیوه بیان مطالب در این کتاب خیلی متفاوت و سطح بالاست! البته تا حدودی به ترجمه مربوط میشه اما قدرت
چقدر داستان قشنگی بود.من بسیار دوست داشتم.چقدر تنوع شخصیت پردازی عالی بود.و تنها اینکه کاش راوی یه شخصیت دیگه توی داستان بود.راوی آخرش دیگه رد داده بود.نه به اون نکته سنجی در طول داستان نه به اون وارونه کردن آخر
کتابی کم نظیر و خواندنی، پیچیدگی روان انسان و زندگی
کتابی است به شدت جذاب.. ناراحت کننده و رنج آور.. عمیقا ناراحتم از افسردگی جاری درون کتاب.. ولی باز چیزی از جذابیت داستان کم نمیکنه. شخصیت پردازی ها عالی.. شخصیت ها زنده و مشخص و قابل لمس.. ولی آخر کتاب.. دلیل
کتاب داستان کشتهشدن دختر بچهای رو در روستایی کوچک در خلال جنگ جهانی اول تعریف میکنه و کمکم بهسمت تعریفی انسانی از ابعاد جنگ؛ همچنین شکلدهی روحیات و شخصیت کاراکترها میره. غم و سنگینی کتاب میتونه آزار دهنده باشه، و پایان
داستانی درباره ی جنگ فرانسه وآلمان: منطقه ای نزدیک میدان جنگ وحالات روحی افرادمختلف دراین برهه که خیلی خوب توصیف شده بود .ترجمه هم خوب بودومشکلی نداشت.
کتاب خوبی بود،نویسنده قلم بسیار قوی داشت ،اما خیلی کتاب طولانی کرده بود ،اما داستان و قلم کشش کافی برای خوندن داره 🔴
داستانش قشنگ بود ولی آخرش خیلی بد تموم شد.چطور آدمی که قهرمان داستانه و درست رفتار میکنه اینجوری آخرش بد میشه؟
من این کتاب و امروز در اپلیکیشن کتابراه مطالعه و تمومش کردم. خوشحالم که با نویسنده جدیدی از کشور فرانسه آشنا شدم. قلم عالی روان و زیبا بود هرچند داستان غم انگیز و افسرده بود اما لذت بردم. آفرین به