کتاب همشهری داستان ـ شماره ۸۰ ـ شهریور ۹۶
خواندن نظراتمعرفی همشهری داستان ـ شماره ۸۰ ـ شهریور ۹۶
همشهری داستان، از سری مجلات گروه همشهری است؛ ماهنامهای در حوزهٔ ادبیات داستانی که شامل داستانهای نویسندههای ایرانی، ترجمهٔ داستانهای نویسندههای خارجی، مصاحبه با نویسندههای ایرانی و خارجی و برندگان جوایز مختلف و... است. اولین نسخهٔ آن در تیرماه ۱۳۸۹ با عنوان ویژهنامهٔ داستانِ خردنامهٔ همشهری منتشر شد و در اردیبهشت ۹۰، با دریافت مجوز مستقل، با عنوان «داستان» روی کیوسکها قرار گرفت.
این شماره از «داستان»، دربارۀ شیراز است؛ داستانهایی که هنرمندان و نویسندگانِ اهل شیراز نوشته و روایت کردهاند.
طاهره ایبد، محمد کشاورز، احمد اکبرپور، امین فقیری، ابراهیم امینی و... در بخش «دربارۀ زندگی» شیراز را از دیدگاههای خودشان روایت کردهاند. علاوهبر این، یوکو فوجیموتو، نویسنده و مترجم ژاپنی و فارغالتحصیل زبان و ادبیات فارسی، از روزهای تحصیل خودش در دانشگاه شیراز میگوید.
در بخش داستانِ این شماره، نویسندگانی چون ابوتراب خسروی و غلامحسین دهقان شیراز را بستر داستانهای خودشان قرار دادهاند. بخش روایتهای داستانی هم، شیراز را در چهار دورۀ تاریخی مختلف (دورانِ پس از اسلام تا کنون) با تصاویرِ مرتبط روایت کرده است.
«آب ادکلنزده» از داستانهای خواندنیِ بخشِ روایتهای مستند است که خاطرات یک تولیدکنندۀ آبلیمو و عرقیجات در شیراز را روایت میکند. «رشک بهشت» هم داستانِ خواندنی دیگری است که در همین بخش، از چندین تجربۀ مختلف دربارۀ سفر به شیراز میگوید.
همشهری داستان این شماره در پنج بخش کلی زیر تقسیمبندی شده است (دربارهٔ زندگی، داستان، روایتهای داستانی، روایتهای مستند، کارگاه داستان و پایان خوش) که فهرست یادداشتهای آن به شرح زیر است:
در آستانه
روایت × متن شرح شاعر | تذکرهی شعرای فارس در دورهی صفوی
روایت × گزارش شهر در شهر | راپورتهای پلیس شیراز در اواخر عصر قاجار
داستان دنبالهدار داستانهای هزار و یک روز | قسمت ششم: سرزمین اشباح
روایتهای مستند
یک تجربه رشکِ بهشت |چند روایت از «سفر به شیراز»
یک گفتوگو آقام برِی بوآم گفته | گفتوگوهای شیرازی| محسن توانگر، مریم هاشمپور
یک سفر مسافر مقیم | چند قاب از شیراز۴۷ سال پیش| گابریل باسیلیکو
یک شغل آب ادکلنزده | خخاطرات یک تولیدکنندهی عرقیجات و آبلیمو در شیراز | تنظیم: لاله زارع
کارگاه داستان اندازۀ خیال | قسمت دهم: توصیههایی برای نوشتن «شرح صحنه» | اصغر عبداللهی
پایان خوش
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۶ ـ شهریور ۱۴۰۰
همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۵ ـ مرداد ۱۴۰۰همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۴ ـ تیر ۱۴۰۰همشهری داستان
همشهری داستان ـ شماره ۱۲۲ ـ اردیبهشت ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۳ ـ خرداد ۱۴۰۰همشهری داستان ـ شماره ۱۲۱ ـ ویژه نوروز ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۰ ـ اسفند ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۹ ـ بهمن ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۸ ـ دی ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۷ ـ آذر ۹۹نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است