معرفی و دانلود کتاب حلقه ای در دست شیطان + خلاصه رایگان

انتشارات:
نشر معارف

۲۵٪

معرفی کتاب حلقه ای در دست شیطان

کتاب حلقه ای در دست شیطان (پشت پرده شبکه عرفان‌های کاذب) نوشته علیرضا سکاکی، داستان دختری را روایت می‌کند که جست‌وجوی درمان سردرد او را به جمعی با وعده‌های شفابخشی می‌کشاند. ماجرا میان تجربه‌ی نگران‌کننده‌ی زهرا و افکار مردی پیش می‌رود که شاگردانش او را استاد می‌نامند. فاصله‌ی میان وعده‌ی نجات و خواسته‌ی اطاعت، مسئله‌ی اصلی داستان است. نشر معارف این کتاب را منتشر کرده است. روایت، ادعاهای معنوی گروه را در کنار مناسبات قدرت و برنامه‌های پنهان اعضای اصلی قرار می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب حلقه ای در دست شیطان

کتاب حلقه ای در دست شیطان نوشته علیرضا سکاکی، داستانی با فضای دلهره‌آور و درون‌مایه‌های اعتقادی و اجتماعی است. نویسنده در فصل‌های کتاب، روایت اول‌شخص را میان زهرا و مردی به نام جلیل جابه‌جا می‌کند؛ مردی که پیروانش او را استاد می‌نامند. عنوان فصل‌ها نام راوی و محل حضور او را مشخص می‌کند. این جابه‌جایی، دو تجربه‌ی متفاوت را کنار هم قرار می‌دهد: تجربه‌ی کسی که به‌دنبال رهایی از درد است و تجربه‌ی کسی که برای جذب و فرمان‌بردار کردن دیگران برنامه دارد. زیرزمین نم‌زده، پنجره‌های پوشیده و اتاق‌های تاریک، محیطی می‌سازند که ترس و انتظار در آن به هم گره خورده‌اند. نویسنده بخش قابل‌توجهی از ماجرا را از طریق گفت‌وگو پیش می‌برد. سخنان استاد، پرسش‌های زهرا و واکنش همراهان گروه، جایگاه هر یک را در مناسبات جمع آشکار می‌کنند. ادعاهای درمانی و توضیحات مربوط به موجودات نادیدنی، سخنان شخصیت‌ها در جهان داستان‌اند و اطلاعات پزشکی تأییدشده نیستند.
کتاب حلقه ای در دست شیطان رابطه‌ی نیاز و سلطه را در مرکز کشمکش خود قرار می‌دهد. زهرا در آغاز به ادعاهای استاد تردید دارد و برای پرسش‌هایش پاسخ می‌خواهد. درد، امید به بهبودی و اطمینان اطرافیان، تصمیم‌گیری را برای او پیچیده می‌کنند. گروه نیز فقط به رهبر خود وابسته نیست. مهتاب در هماهنگی امور نقش دارد، بهزاد مسئولیت‌های اجرایی را بر عهده می‌گیرد و سارا امکان جذب افراد تازه را فراهم می‌کند. این تقسیم نقش، شبکه‌ای را نشان می‌دهد که از روابط دوستانه و ارتباطات مجازی نیز بهره می‌گیرد. داستان از موضعی دینی به ادعاهای این جمع نگاه می‌کند و تغییر معنای عبادت و باورهای خانوادگی را بخشی از فرایند نفوذ نشان می‌دهد. خواننده با دسترسی به افکار دو راوی، از چیزهایی آگاه می‌شود که زهرا هنوز از آن‌ها بی‌خبر است؛ این نابرابری اطلاعاتی، انتظار و نگرانی را در صحنه‌ها حفظ می‌کند.

خلاصه داستان حلقه ای در دست شیطان

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
زهرا از سردردی رنج می‌برد که درس‌خواندن و فعالیت‌های روزانه‌اش را مختل کرده است. روزبه، پسرعمه‌ی او، از مردی سخن می‌گوید که مدعی شفابخشی است و با اطمینان زهرا را به ملاقات او می‌برد. زهرا در خانه‌ای قدیمی با استاد و همراهانش روبه‌رو می‌شود. فضای خانه و رفتار اعضا تردید او را بیشتر می‌کند، اما امید به رهایی از درد، ترک آنجا را برایش دشوار می‌سازد. کتاب حلقه ای در دست شیطان هم‌زمان افکار استاد را نیز نشان می‌دهد؛ او برای تکمیل جمع پیروانش به عضو تازه‌ای نیاز دارد. دعوت به درمان به‌تدریج با درخواست حضور در کلاس‌ها و تغییر عادت‌های اعتقادی همراه می‌شود. زهرا میان اعتماد به تجربه‌ی خود، سخنان گروه و نگرانی خانواده قرار می‌گیرد.

چرا باید کتاب حلقه ای در دست شیطان را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب حلقه ای در دست شیطان را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• جابه‌جایی میان دو راوی، امکان مقایسه‌ی برداشت فرد تازه‌وارد با مقصود رهبر جمع را فراهم می‌کند. یک برخورد واحد برای زهرا نشانه‌ی کمک است و برای استاد فرصتی برای نفوذ.
  • داستان نشان می‌دهد نیاز به تسکین درد چگونه می‌تواند پرسشگری را دشوار کند. مسئله فقط باور کردن یک ادعا نیست؛ خستگی از بیماری نیز در تصمیم شخصیت سهم دارد.
  • گفت‌وگوهای گروه، نمونه‌هایی از ایجاد احساس برگزیده‌بودن، درخواست رازداری و محدود کردن ارتباط با همراهان را در موقعیت داستانی نشان می‌دهند. خواننده می‌تواند تغییر تدریجی مرزهای رابطه را دنبال کند.
  • نقش‌های متفاوت اعضای اصلی، تصویر جمع را از رابطه‌ی ساده‌ی استاد و شاگرد فراتر می‌برد. جذب نیرو، هماهنگی جلسات و اجرای دستورها به افراد مختلف سپرده شده است.
  • جزئیات محیط، از صدای صندلی قدیمی تا پوشاندن پنجره‌ها، در شکل‌گیری دلهره سهم دارند. ترس فقط از اتفاق‌های غیرعادی نمی‌آید؛ رفتار آدم‌ها و محدودیت‌های مکان نیز اضطراب ایجاد می‌کنند.
  • تقابل میان تجربه‌ی شخصی بهبودی و هشدار نزدیکان، زمینه‌ای برای فکر کردن درباره‌ی اعتماد فراهم می‌کند. داستان نشان می‌دهد یک نتیجه‌ی خوشایند چگونه ممکن است ارزیابی سایر رفتارهای یک گروه را تحت‌تأثیر قرار دهد.

خواندن کتاب حلقه ای در دست شیطان به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های دلهره‌آور که فضای بسته، رفتارهای رازآلود و تهدیدهای تدریجی را دنبال می‌کنند.
  • خوانندگانی که به موضوع نفوذ گروهی، اطاعت از رهبر و تغییر باورهای شخصیت‌ها علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند بازنمایی داستانی سوءاستفاده از نیاز به درمان و امید به بهبودی را بخوانند.
  • علاقه‌مندان به داستان‌هایی با درون‌مایه‌ی دینی که تعارض میان باورهای خانوادگی و ادعاهای معنوی یک جمع را مطرح می‌کنند.
  • خوانندگانی که به روایت اول‌شخص با راویان متفاوت و آگاهی از انگیزه‌های پنهان شخصیت‌ها علاقه دارند.

بخشی از کتاب حلقه ای در دست شیطان

«روزبه با خنده ادامه می‌دهد:
بهت که گفتم. طرف کارش درسته. من خودم دیدم بین چند صد نفر آدم یکی که فلج بود رو شفا داد. دست کشید رو سرش و چند تا ورد خوند، بعد طرف از روی ویلچر بلند شد و ایستاد... همه داشتن گریه می‌کردن. تو هم باید اونجا بودی و می‌دیدی زهرا!
با تردید به روزبه نگاه می‌کنم. هیجان زده است. وقتی صحنهٔ شفا گرفتن یکی از حاضرین را تعریف می‌کند، چشم‌هایش برق می‌زند. لحن صدایش قاطع و کلماتش رنگ و بویی از حقیقت به خود می‌گیرند. شانه‌ای بالا می‌اندازم و می‌گویم:
ما کلی پول خرج کردیم. پیش بهترین دکترهای این شهر رفتیم؛ ولی این مریضی... این مریضی انگار قرار نیست دست از سرم برداره.
روزبه از روی نیمکت بلند می‌شود و پیش رویم می‌ایستد.
بهت می‌گم فلج رو شفا داده، دیگه میگرن که چیزی نیست. براش مثل آب‌خوردن می‌مونه.
راستش روزبه طوری با اطمینان صحبت می‌کند که اصلاً حرفی برای زدن نمی‌ماند. لبخندی می‌زنم و می‌گویم:
حالا چرا وایستادی؟
نگاهی به خودش می‌کند و می‌خندد، سپس دوباره کنارم می‌نشیند و ادامه می‌دهد:
فقط کافیه یه جلسه توی کلاس‌هایی که برگزار می‌کنه شرکت کنی تا بدونی چی می‌گم. کلام استاد آن‌قدر گیراست که تا خودت نشنوی متوجه حرفم نمی‌شی.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۳ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب حلقه ای در دست شیطان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

انتشاراتنشر معارف
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۷/۰۵
فرمت کتابEPUB
برچسبادبیات ایران

نظری برای کتاب ثبت نشده است.