معرفی و دانلود کتاب مردم فقیر (بیچارگان) + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب مردم فقیر (بیچارگان)
off
٪۲۰

کتاب مردم فقیر (بیچارگان)

بدون نظرنوع کتاب

۲۰٪

معرفی کتاب مردم فقیر (بیچارگان)

کتاب مردم فقیر (بیچارگان) نوشته فئودور داستایوسکی و ترجمه پرویز همتیان، روایتی نامه‌نگارانه از زندگی دو انسان تنها و تنگدست است که در میان اتاق‌های اجاره‌ای، بدهی، بیماری و دلواپسی، با نوشتن برای یکدیگر دوام می‌آورند. آنچه این اثر را برجسته می‌کند فقط ماجرای فقر نیست، بلکه دقتی است که در نشان‌دادن شرم، محبت، وابستگی و فرسودگی روزمره دارد. انتشارات امیرکبیر این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مردم فقیر (بیچارگان)

کتاب مردم فقیر (بیچارگان) از فئودور داستایوسکی بر پایه‌ی نامه‌هایی پیش می‌رود که میان ماکار دووشکین و واروارا دوبراسیالووا ردوبدل می‌شود. همین شکل مکاتبه‌ای باعث شده است که جهان داستان نه از بیرون، بلکه از دل نگاه و لحن شخصیت‌ها ساخته شود. خواننده با اتاق‌های تنگ، راهروهای شلوغ، صاحبخانه‌های سخت‌گیر، کارمندان خسته و آدم‌هایی روبه‌رو می‌شود که هرکدام به‌نوعی زیر فشار تنگدستی و بی‌پناهی زندگی می‌کنند. در مرکز این فضا، رابطه‌ی ماکار و واروارا قرار دارد؛ رابطه‌ای آمیخته به دلسوزی، مراقبت، سوءتفاهم، شرم و نیاز به حفظ آبرو.
کتاب مردم فقیر (بیچارگان) فقط شرح نداری مالی نیست. این کتاب نشان می‌دهد فقر چگونه بر زبان، رفتار، خیال و حتی شیوه‌ی دوست‌داشتن اثر می‌گذارد. ماکار در نامه‌هایش مدام می‌کوشد خود را آبرومند، ثابت‌قدم و بی‌نیاز نشان دهد، اما از لابه‌لای حرف‌هایش اضطراب، تنهایی و فرسودگی بیرون می‌زند. در سوی دیگر، واروارا گذشته‌ی تلخ خود، وابستگی‌های ناخواسته و آسیب‌هایی را که پشت سر گذاشته، به‌تدریج آشکار می‌کند. بخشی از جذابیت اثر در همین رفت‌وبرگشت میان گفته‌ها و ناگفته‌هاست؛ جایی که شخصیت‌ها هم می‌خواهند حقیقت را بگویند و هم می‌خواهند چیزی را پنهان نگه دارند.
کتاب مردم فقیر (بیچارگان) در کنار رابطه‌ی این دو نفر، تصویری از محیط اجتماعی اطرافشان هم می‌سازد؛ از همسایه‌های درمانده و کارمندان جزء گرفته تا آدم‌هایی که با لطف ظاهری، تحقیر و سلطه را پیش می‌برند. در متن، احساسات لطیف و صحنه‌های تلخ کنار هم قرار می‌گیرند و نتیجه، اثری است که هم به وضعیت مادی شخصیت‌ها توجه دارد و هم به زخم‌های درونی آن‌ها. این ترکیب باعث می‌شود فضای داستان هم صمیمی باشد و هم سنگین؛ هم پر از جزئیات روزمره و هم آکنده از اندوهی که آرام‌آرام گسترش پیدا می‌کند.

خلاصه داستان مردم فقیر (بیچارگان)

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
ماجرای مردم فقیر (بیچارگان) با نامه‌های ماکار دووشکین، کارمند سالخورده و کم‌درآمد، و واروارا دوبراسیالووا، دختر جوانی که گذشته‌ای پررنج دارد، پیش می‌رود. ماکار با هدیه‌های کوچک، دلواپسی‌های پنهان و حرف‌های پرشور تلاش می‌کند از واروارا مراقبت کند و درعین‌حال تنگدستی خود را کم‌اهمیت جلوه دهد. واروارا نیز ضمن پاسخ‌دادن به محبت او، از بیماری، کار، نگرانی‌های آینده و خاطرات تلخ زندگی‌اش می‌نویسد. با پیش‌رفتن نامه‌ها، هم پیوند عاطفی این دو روشن‌تر می‌شود و هم فشار محیط، حرف مردم، بدهی، بیماری و گذشته‌ای که رها نمی‌کند، بیشتر خود را نشان می‌دهد.

چرا باید کتاب مردم فقیر (بیچارگان) را بخوانیم؟

دلایل خواندن مردم فقیر (بیچارگان) را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب فقر را فقط به‌صورت کمبود پول نشان نمی‌دهد و اثر آن را بر عزت‌نفس، رابطه‌ها و نگاه آدم‌ها به خودشان آشکار می‌کند.
  • فرم نامه‌نگارانه باعث می‌شود شخصیت‌ها بی‌واسطه و از درون خودشان شناخته شوند.
  • خواننده با جزئیات زندگی روزمره‌ی کارمندان و مستأجران شهری روبه‌رو می‌شود؛ جزئیاتی که فضای اجتماعی داستان را ملموس می‌کند.
  • رابطه‌ی ماکار و واروارا تصویری پیچیده از محبت، مراقبت، وابستگی و سوءتفاهم به دست می‌دهد.
  • بخش‌های مربوط به گذشته‌ی واروارا لایه‌ی دیگری به داستان اضافه می‌کند و ریشه‌ی آسیب‌ها و نگرانی‌های او را روشن‌تر می‌سازد.
  • این اثر برای کسانی که به شخصیت‌های شکننده، موقعیت‌های انسانی و تنش میان آبرو و نیاز علاقه دارند، خواندنی است.

خواندن مردم فقیر (بیچارگان) به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های کلاسیک روسی که بر زندگی روزمره و فشارهای اجتماعی تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که از روایت‌های نامه‌نگارانه و شناخت تدریجی شخصیت‌ها لذت می‌برند.
  • کسانی که به داستان‌های شخصیت‌محور با درون‌مایه‌ی فقر، تنهایی و حفظ آبرو علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند رابطه‌های عاطفی پیچیده و نابرابر را در بستر تنگدستی دنبال کنند.
  • خوانندگانی که به فضاهای اندوهگین، جزئیات زندگی شهری و سرگذشت‌های پررنج توجه دارند.

بخشی از کتاب مردم فقیر (بیچارگان)

«واروارا الکسیونای عزیز، به چه جایی آمده‌ام، یک کاروانسرای واقعی! چه خانه‌ای! همان‌طور که می‌دانی سابقاً مانند یک انسان خلوت‌نشین زندگی می‌کردم. خانه من به‌قدری خلوت و ساکت بود که شخص می‌توانست صدای پرواز یک مگس را در اتاق بشنود. اما در اینجا سر و صدا، فریاد و غوغا حاکم است. راستی، برایت نگفته‌ام که محل سکونتم به چه شکلی است. دالانی دراز را مجسم کن؛ بسیار تاریک و کثیف. در سمت راست دیواری سفید قرار دارد و در سمت چپ یک ردیف در همانند یک هتل، اتاق‌ها به یک، دو و یا سه نفر اجاره داده شده‌اند. نمی‌توان در اینجا انتظار نظم و ترتیبی را داشت. به واقع، مانند یک کشتی نوح واقعی است! با وجود این، ظاهراً انسان‌های بدی نیستند؛ اشخاصی تربیت‌شده و تحصیل‌کرده.
من در آشپزخانه زندگی می‌کنم یا بهتر است بگویم محل آن چنین است: درست در کنار آشپزخانه اتاقی است. این را نیز بگویم که آشپزخانه‌مان مکانی بسیار تمیز و روشن است. این اتاق بزرگ نیست اما مکانی دنج است... یا بهتر بگویم آشپزخانه بزرگی است که سه پنجره دارد و بخش کوچکی از آن برای ساختن اتاقی دیگر از آن جدا شده است؛ به عبارت دیگر یک اتاق اجاره‌ای اضافی، اتاقی جادار و راحت که یک پنجره نیز دارد و من اینجا زندگی می‌کنم. خلاصه کنم، روی‌هم‌رفته مکان بسیار راحتی است.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مردم فقیر (بیچارگان) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمردم فقیر (بیچارگان)
موضوعرمان، داستان خارجی
نویسندهفئودور داستایوسکی
مترجمپرویز همتیان
انتشاراتانتشارات امیرکبیر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۲۸
فرمت کتابEPUB
برچسبادبیات روسیه

نظری برای کتاب ثبت نشده است.