معرفی و دانلود کتاب داستان فیلم + خلاصه رایگان

تاریخ سینما از آغاز تا امروز

بدون نظرنوع کتاب

۲۰٪

معرفی کتاب داستان فیلم

کتاب داستان فیلم (تاریخ سینما از آغاز تا امروز) نوشته مارک کازینز و ترجمه محمدصادق صادقی پور است که گروه انتشاراتی ققنوس آن را منتشر کرده است. این اثر تاریخ سینما را فقط به‌صورت فهرستی از نام‌ها و فیلم‌ها پیش نمی‌برد، بلکه مسیر دگرگونی زبان فیلم را از نخستین تجربه‌های تصویری تا سینمای دیجیتال دنبال می‌کند. تمرکز کتاب بر لحظه‌هایی است که فیلمسازان با تغییر در فرم، روایت، تصویر و صدا مسیر سینما را عوض کرده‌اند و در کنار جریان‌های مشهور، به سینماهای کمتر دیده‌شده هم میدان داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان فیلم

کتاب داستان فیلم نوشته مارک کازینز تلاشی گسترده برای روایت تاریخ سینما از اواخر سده‌ی ۱۹ و نخستین تجربه‌های تصویری تا سال ۲۰۲۰ است. نویسنده تاریخ فیلم را فقط از زاویه‌ی صنعت، گیشه یا نام‌های تثبیت‌شده نمی‌بیند، بلکه بیشتر سراغ لحظه‌هایی می‌رود که یک فیلم، یک فیلمساز یا یک امکان فنی تازه، زبان سینما را جابه‌جا کرده است. در این نگاه، سینما فقط مجموعه‌ای از آثار مشهور نیست؛ شبکه‌ای از تأثیرها، واکنش‌ها، جهش‌ها و بازآفرینی‌هاست که در کشورهای مختلف و در پیوند با وضعیت اجتماعی و سیاسی شکل گرفته‌اند. همین رویکرد باعث شده کتاب از همان آغاز، از اختراع ابزارها و تجربه‌های اولیه‌ی تصویربرداری شروع کند و بعد به‌تدریج به شکل‌گیری روایت، تدوین، حرکت دوربین، صدا و فرم‌های تازه‌ی بیان برسد.
کتاب داستان فیلم در ساختار خود سه دوره‌ی اصلی را دنبال می‌کند: دوره‌ی صامت، دوره‌ی ناطق و دوره‌ی دیجیتال. در هر بخش، کازینز فقط به سینمای آمریکا یا اروپا محدود نمی‌ماند و از ژاپن، هند، آفریقا، آمریکای لاتین و ایران هم نمونه‌های مهمی می‌آورد. این گستردگی جغرافیایی یکی از نکات مهم کتاب است، چون نشان می‌دهد تاریخ سینما فقط در چند مرکز شناخته‌شده نوشته نشده است. نویسنده به‌جای تکیه بر فیلم‌های صرفاً محبوب، بیشتر به آثاری توجه کرده که در شیوه‌ی دیدن، روایت‌کردن یا ساختن فیلم تغییری ایجاد کرده‌اند. در نتیجه، خواندن این کتاب بیشتر شبیه دنبال‌کردن نقشه‌ای از تحول بیان سینمایی است؛ نقشه‌ای که در آن هم نام‌های بزرگ حضور دارند و هم فیلمسازانی که کمتر در روایت‌های رایج تاریخ سینما دیده شده‌اند.
کتاب داستان فیلم از نظر حال‌وهوا نیز فقط یک متن مرجع خشک نیست. از مقدمه‌ی نویسنده پیداست که او سینما را زبانی جهانی می‌بیند؛ زبانی که مرزها را کنار می‌زند و تجربه‌های انسانی را از راه تصویر و صدا به هم پیوند می‌دهد. به همین دلیل، کتاب هم‌زمان هم برای پیگیری سیر تاریخی سینما به‌کار می‌آید و هم برای فهم این‌که چرا بعضی فیلم‌ها و بعضی انتخاب‌های فرمی، در زمانه‌ی خود تعیین‌کننده شده‌اند. ترجمه‌ی فارسی نیز باتوجه‌به توضیحات مترجم، کوشیده است عنوان فیلم‌ها، اصطلاحات و ارجاعات را به‌شکلی دقیق و همراه با توضیح‌های لازم منتقل کند تا متن برای مطالعه‌ی پیوسته و ارجاع بعدی قابل استفاده بماند.

خلاصه کتاب داستان فیلم

کتاب داستان فیلم تاریخ سینما را از تجربه‌های پیش از تولد رسمی این هنر آغاز می‌کند و نشان می‌دهد که فیلم چگونه از یک شگفتی فنی به رسانه‌ای پیچیده برای روایت، تخیل و ثبت جهان تبدیل شد. مارک کازینز در این مسیر، به اختراع ابزارها، پیدایش نما و برش، شکل‌گیری سینمای صامت، ورود صدا، گسترش جریان‌های ملی و سپس دگرگونی‌های عصر دیجیتال پرداخته است. محور اصلی کتاب نوآوری است؛ این‌که فیلمسازان در دوره‌های مختلف چگونه با تغییر در تصویر، ریتم، میزانسن، روایت و نگاه به واقعیت، مسیر سینما را عوض کرده‌اند. نتیجه، روایتی پیوسته از تحول زبان فیلم است که هم آثار شناخته‌شده را در بر می‌گیرد و هم به فیلم‌ها و سینماهای کمتر دیده‌شده توجه نشان می‌دهد.

چرا باید کتاب داستان فیلم را بخوانیم؟

دلایل خواندن داستان فیلم را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب سیر تحول سینما را از نخستین تجربه‌های تصویری تا دوره‌ی دیجیتال در یک مسیر پیوسته دنبال می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند رابطه‌ی میان نوآوری فنی و تغییر در بیان سینمایی را دقیق‌تر بفهمد.
  • کتاب فقط به فیلم‌های مشهور بسنده نمی‌کند و به سینماهای کمتر دیده‌شده و فیلمسازان نادیده‌مانده هم توجه دارد.
  • ساختار تاریخی اثر کمک می‌کند جریان‌ها، مکتب‌ها و تأثیر متقابل فیلمسازان بر یکدیگر روشن‌تر دیده شود.
  • این اثر برای شناختن دلیل اهمیت بعضی فیلم‌ها، فراتر از محبوبیت یا موفقیت تجاری، منبعی مفید است.
  • ترجمه‌ی فارسی با توضیح‌ها و دقت در معادل‌گذاری عنوان فیلم‌ها، استفاده از کتاب را برای مطالعه و ارجاع آسان‌تر می‌کند.

خواندن داستان فیلم به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویان سینما و هنر که می‌خواهند تاریخ سینما را در پیوند با تحول فرم و روایت دنبال کنند.
  • علاقه‌مندان به فیلم که می‌خواهند فراتر از فهرست آثار مشهور، با مسیر دگرگونی زبان سینما آشنا شوند.
  • خوانندگانی که به جریان‌های سینمایی جهان و تفاوت تجربه‌های ملی در فیلمسازی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی نقش کارگردانان و نوآوری‌های فنی در شکل‌گیری تاریخ سینما بیشتر بدانند.
  • مخاطبانی که از جست‌وجو در میان فیلم‌ها و فیلمسازان کمتر شناخته‌شده لذت می‌برند.

بخشی از کتاب داستان فیلم

«این کتاب داستان هنر سینما را می‌گوید. این کتاب تاریخ رسانه‌ای را روایت می‌کند که به عنوان پدیدۀ نوین تصویری، اساساً صامت و اسرارآمیز و بدیع آغاز و به تجارت جهانی چندین میلیارد دلاری دیجیتال تبدیل شد.
با وجود آن‌که عناصر تجاری فیلم مهم‌اند، در این کتاب دربارۀ این‌که ساخت فیلم‌ها چه هزینه‌ای داشته و چگونه این صنعت خود را سازماندهی کرده و برای محصولاتش بازاریابی کرده جزئیات کمی خواهید یافت. هدف من نگارش کتابی ناب‌تر در قیاس با این موارد بوده، کتابی که بیشتر روی رسانه متمرکز است تا صنعت. به این ترتیب، هنگام خواندن با آثاری سروکار خواهید داشت که ممکن است آن‌ها را ندیده باشید و ممکن است هرگز هم آن‌ها را نبینید. قصد ندارم از این موضوع دفاع یا آن را توجیه کنم، زیرا نمی‌خواهم تاریخ سینمایی را روایت کنم که تحت‌تأثیر نوسانات بازار تحریف شده است. در این کتاب فیلم‌های جریان اصلی سینما هم تشریح می‌شوند، اما من عمدتاً روی چیزی تمرکز کرده‌ام که به نظرم نوآورانه‌ترین فیلم‌های هر کشور و هر دورۀ زمانی هستند.
تقریباً یقین دارم بعضی از فیلم‌های مورد علاقه‌تان را در این داستان من از تاریخ سینما نخواهید یافت. همان‌طور که بسیاری از فیلم‌های محبوب من در این داستان حضور ندارند. با تمرکز روی فیلم‌های نوآورانه به‌جای فیلم‌های صرفاً زیبا، عامه‌پسند یا از لحاظ تجاری موفق، تلاش می‌کنم که جهان فیلم‌ها را تا سطح اجزای اساسی‌شان تجزیه و تحلیل کنم. نوآوری هدایتگر هنر است و من سعی کرده‌ام در فصل‌های مختلف این کتاب لحظات نوآورانۀ اساسی در تاریخ سینمای جهان را برای خوانندگان آشکار سازم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب داستان فیلم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابداستان فیلم
عنوان دیگرتاریخ سینما از آغاز تا امروز
موضوعپژوهش و تاریخ هنر
نویسندهمارک کازینز
مترجممحمدصادق صادقی پور
انتشاراتگروه انتشاراتی ققنوس
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۱۵
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.