معرفی و دانلود کتاب تمام راه جنگل بود + خلاصه رایگان

کتاب تمام راه جنگل بود

سفرنامه سلطان الواعظین

۴.۵(از ۲ امتیاز)

معرفی کتاب تمام راه جنگل بود

کتاب تمام راه جنگل بود (سفرنامه‌ی سلطان الواعظین) سفرنامه‌ای به قلم سیدمحمد اشرفی شیرازی است که فرشید گندم کار آن را گردآوری و نشر چشمه منتشر کرده است. این ناداستان در قالب سفرنامه، یادداشت‌های شخصیِ سفری طولانی را در بر می‌گیرد که از زیارت آغاز می‌شود و در ادامه به شهرهای عراق، هند، پاکستان و مشهد می‌رسد. اهمیت این کتاب فقط در ثبت مسیر و دیدارها نیست؛ بلکه در نگاه دقیق نویسنده به بناها، آیین‌ها، شیوه‌ی سفر، مناسبات مذهبی و حال‌وهوای شهرهاست. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تمام راه جنگل بود اثر سیدمحمد اشرفی شیرازی

کتاب تمام راه جنگل بود (سفرنامه‌ی سلطان الواعظین)، نوشته‌ی سیدمحمد اشرفی شیرازی و حاصل گردآوری فرشید گندم کار، شامل یادداشت‌های سفر شخصیتی مذهبی است که در این اثر خود را «داعی» می‌نامد و از همان سطرهای نخست، سفر را میدان مشاهده، گفت‌وگو و سنجش آدم‌ها و مکان‌ها در نظر می‌گیرد. مسیر این راوی از کرمانشاه به عتبات می‌رسد و سپس به بندرها، کشتی‌ها، راه‌آهن، شهرهای بزرگ و مراکز مذهبی و سیاسی شبه‌قاره کشیده می‌شود. این سفرنامه از انواع استقبال، دشواری‌های راه، هزینه‌های سفر، بیماری، سرقت، مهمان‌نوازی و مناسبات میان گروه‌های مختلف تصویری روشن به دست می‌دهد.

سفرنامه‌ی تمام راه جنگل بود از خلال دفترچه‌ای شخصی بیرون آمده و این ویژگی به آن حال‌وهوایی بی‌واسطه داده است. کتاب جزئیات فراوانی از مسجدها، مقبره‌ها، قلعه‌ها، باغ‌ها، موزه‌ها، حمام‌ها، ایستگاه‌های قطار و محله‌های شهری را ثبت کرده و در کنار آن وضعیت شیعیان در شهرهای مختلف، دیدار با علما، منبرها و مناظره‌های مذهبی را نشان داده است. سیدمحمد اشرفی شیرازی در توصیف بناها دقت بسیاری داشته و بارها به اندازه، جنس مصالح، تعداد پله‌ها، شکل گنبدها و آرایش فضاها را اشاره کرده است.

تمام راه جنگل بود تصویری از برخورد یک روحانی ایرانی با جهان چندمذهبی و چندفرهنگیِ بیرون از ایران ارائه می‌دهد. نویسنده در شهرهای مختلف با شیعیان، اهل سنت، هندوها، مسیحیان و گروه‌های دیگر روبه‌رو می‌شود و واکنش‌هایش را بی‌پرده ثبت می‌کند. لحن او مؤدبانه و صریح است و شخصیتش در خلال سفرنامه آشکار می‌شود. گردآورنده نیز این کتاب را با حفظ جمله‌بندی اصلی و اصلاح رسم‌الخط آماده کرده است تا یادداشت‌ها هم خواندنی بمانند و هم به اصل دست‌نوشته نزدیک باشند.

خلاصه کتاب تمام راه جنگل بود

سیدمحمد اشرفی شیرازی سفر را از کرمانشاه آغاز می‌کند؛ سفری که قرار است به زیارت بینجامد، اما به‌تدریج به مجموعه‌ای از دیدارها، اقامت‌ها، سخنرانی‌ها و مشاهده‌های گسترده در عراق، هند و پاکستان تبدیل می‌شود. او در هر شهر هم به زیارت و دیدار علما می‌پردازد و هم با دقتی چشمگیر بناها، خیابان‌ها، وسایل حمل‌ونقل، مهمان‌خانه‌ها و رفتار مردم را ثبت می‌کند. در طول مسیر رخدادهایی مثل بیماری، جابه‌جایی‌های پی‌درپی، دعوت‌های فراوان و حتی دزدیده‌شدن پول و مدارک، سفر را از یک زیارت‌نامه‌ی ساده فراتر می‌برد و آن را به اثری پر از جزئیات درمورد تجربه‌ی زیستن در مسیر تبدیل می‌کند.

چرا باید کتاب تمام راه جنگل بود را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب تمام راه جنگل بود را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این سفرنامه تصویری از سفر در مسیرهای زیارتی و شهریِ عراق، هند و پاکستان ارائه می‌دهد.
  • خواننده از خلال یادداشت‌ها با شیوه‌ی رفت‌وآمد، هزینه‌ها، اقامت و دشواری‌های سفر آشنا می‌شود.
  • توصیف دقیق بناها و مسجدها این کتاب را به منبعی برای شناخت فضاهای مذهبی و شهری تبدیل کرده است.
  • این اثر مناسبات شیعیان شهرهای مختلف و نوع ارتباط آنان با یک روحانی مسافر را نشان می‌دهد.
  • لحن صریح نویسنده، شخصیت او را آشکار می‌کند و کتاب را از یک گزارش صرف دور نگه می‌دارد.

خواندن کتاب تمام راه جنگل بود را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب تمام راه جنگل بود به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به ناداستان و قالب سفرنامه.
  • خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی وضعیت شیعیان و محافل مذهبی در شهرهای مختلف شبه‌قاره بدانند.
  • کسانی که به توصیف مسجدها، مقبره‌ها، قلعه‌ها و بناهای تاریخی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از آثاری مبتنی‌بر مشاهده‌های روزانه و یادداشت‌های شخصی لذت می‌برند.
  • پژوهشگرانی که درباره‌ی تاریخ اجتماعی سفر، زیارت و ارتباطات فرهنگی کنجکاوند.

درباره سیدمحمد اشرفی شیرازی

سیدمحمد اشرفی شیرازی معروف به سلطان الواعظین شیرازی در سال ۱۲۷۶ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۰ در تهران درگذشت. او اندیشمند، خطیب و مجتهد شیعه بود که با وجود برخی نظرات محافظه‌کارانه، برگزاری مناظرات علمی میان شیعه و سنی را برای عالم تشیع ضروری می‌دانست. سیدمحمد اشرفی شیرازی تحصیلات حوزوی خود را در تهران، کربلا و قم نزد استادانی همچون عبدالکریم حائری یزدی و محمدعلی شاه‌آبادی گذراند و از مراجع بزرگی اجازه‌ی روایت حدیث را دریافت کرد.

سلطان الواعظین شیرازی برای پژوهش و تبلیغ به کشورهایی چون عراق، سوریه، مصر، پاکستان و هند سفر کرد و در این سفرها جلسات مناظره‌ی متعددی را با پیروان ادیان و مذاهب مختلف داشت. پیروزی او در مناظره با مهاتما گاندی و همچنین مناظرات ده‌شبه‌ی او با علمای اهل سنت در پیشاور از رویدادهای شاخص زندگی‌اش است. مشهورترین اثر این خطیب کتاب «شب‌های پیشاور» و حاصل تنظیم گزارش همان مناظره‌هاست. از دیگر آثار چاپ‌شده‌ی او می‌توان به «صدمقاله‌ی سلطانی» و «گروه رستگاران» و «تمام راه جنگل بود (سفرنامه‌ی سلطان الواعظین)» اشاره کرد. کتاب اخیر حاصل گردآوری فرشید گندم کار است.

بخشی از کتاب تمام راه جنگل بود

«در راه بمبئی

صبح پنجشنبه یک جلد کتاب هدیة‌الزائرین تألیف آقا شیخ عباس قمی به جناب حاجی یادگار دادیم، ایشان هم یک جلد کلام‌الله چاپ استانبول به ما هدیه نمودند. خیلی ممنون شدیم. به اداره آمدیم، پس از صرف نهار آقا طالب منشی رفت دو بلیط کشتی گرفت، سکند کلاس به پنجاه و شش روپیه، طرد کلاس به سیزده روپیه گرفت، وجهش را نقد دادم. طرف عصری به اتفاق آقایان با موتور به کشتی رفتیم. از قضا همان کشتی واریلا می‌باشد که از بصره ما را آورد به کراچی و همان اطاق نمرهٔ بیست هم منزل ما شد. غروبی با آقایان خداحافظی نموده، با یک تأسفی تمام از هم جدا شدیم چون که در مدت توقف در کراچی فوق‌العاده به ما خوش گذشت. ساعت نه شب کشتی حرکت کرد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تمام راه جنگل بود و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابتمام راه جنگل بود
عنوان دیگرسفرنامه سلطان الواعظین
موضوعتاریخ ایران پس از اسلام، تاریخ معاصر ایران، سفرنامه
نویسندهسیدمحمد اشرفی شیرازی
انتشاراتنشر چشمه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۱۴
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.