اشتراک یکسالهٔ بینهایت با اسنپپی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

کتاب فراتر از سرسختی
تلاش به تنهایی کافی نیست، از قدرت موقعیت بهره ببرید
معرفی کتاب فراتر از سرسختی
کتاب فراتر از سرسختی (Situated) نوشته آنجلا داک ورث و ترجمه سارا قدیمی، از جایی شروع میشود که توصیهی همیشگیِ بیشتر تلاشکردن دیگر جواب کافی نمیدهد و بحث را به سمت نقش موقعیت، محیط، آدمهای اطراف و انتخابهای روزمره میبرد. نویسنده نشان میدهد موفقیت فقط به اراده و پشتکار وابسته نیست و گاهی تغییر در شرایط بیرونی، اثر تلاش را چند برابر میکند. نشر نوین این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فراتر از سرسختی
کتاب فراتر از سرسختی نوشتهی آنجلا داک ورث ادامهی فکریِ پرسشی است که او سالها در مورد انگیزه، موفقیت و پشتکار دنبال کرده است. محور اصلی اثر، تفاوت میان نیروی اراده و قدرت موقعیت است؛ یعنی همان شرایط محیطی و اجتماعی که رفتار، تصمیم و حتی احساسات را شکل میدهند. نویسنده با یک روایت شخصی و پرتنش آغاز میکند و از همان ابتدا نشان میدهد که گاهی تلاشِ صرف، در برابر موقعیتی نامناسب کماثر میشود. از دل همین تجربه، مفهومهایی مثل آگاهی موقعیتی و عاملیت موقعیتی مطرح میشوند؛ دو ایدهای که در سراسر کتاب نقش مرکزی دارند.
کتاب فقط بر این نکته نمیایستد که محیط بر انسان اثر میگذارد، بلکه نشان میدهد خودِ انسان هم میتواند تا حدی محیطش را انتخاب یا بازطراحی کند. در فصلهای آغازین، آنجلا داک ورث با مثالهایی از ورزش حرفهای، آموزش، زندگی روزمره و پژوهشهای روانشناسی توضیح میدهد که چرا بعضی آدمها در یک موقعیت شکوفا میشوند و در موقعیتی دیگر از توان واقعیشان فاصله میگیرند. حضور راهنماها، همتیمیها، فرهنگ جمعی، فضای فیزیکی و حتی اشیای اطراف، در این نگاه فقط جزئیات حاشیهای نیستند؛ بخشی از سازوکار موفقیتاند.
کتاب فراتر از سرسختی در ادامه به مدل سهگانهی موقعیت، افکار و پاسخ میرسد و از این مسیر توضیح میدهد که تغییر رفتار همیشه از درون شروع نمیشود. گاهی تغییرِ جای نشستن، برنامهریزی محیط، انتخاب همراهان یا دورکردن وسوسهها، از فشار روانیِ مبارزهی مستقیم با خود کم میکند. نویسنده در کنار نمونههای مربوط به شناگران حرفهای، دانشآموزان، مربیان، بیماران و افراد درگیر با اضطراب یا عادتهای فرساینده، یک ایدهی مهم را پی میگیرد: بهترین نسخهی هر فرد در هر شرایطی فعال نمیشود. آنچه این کتاب را پیش میبرد، همین جستوجو برای پیداکردن موقعیتی است که هم چالش داشته باشد و هم حمایت؛ موقعیتی که نه به رضایتزدگی برسد و نه به فرسودگی.
خلاصه کتاب فراتر از سرسختی
کتاب فراتر از سرسختی توضیح میدهد که پشتکار و اراده برای رسیدن به هدف لازماند، اما بهتنهایی کافی نیستند. آنجلا داک ورث با تکیه بر تجربههای شخصی، نمونههای ورزشی و یافتههای روانشناسی نشان میدهد که موقعیت، یعنی آدمها، فضاها، هنجارها و چیزهای اطراف، بر افکار و رفتار اثر مستقیم دارند.
کتاب از اینجا پیش میرود که به جای فشار آوردن مداوم به خود، میتوان شرایط را طوری تغییر داد که انجام کار درست آسانتر شود. از انتخاب راهنما و همگروه گرفته تا چیدن محیط کار و زندگی، همگی بخشی از فرایند تغییرند. پیام اصلی اثر این است که موفقیت فقط محصول درون آدمها نیست و بیرون از آنها هم سهم بزرگی دارد.
چرا باید کتاب فراتر از سرسختی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب فراتر از سرسختی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب رابطهی میان تلاش فردی و شرایط بیرونی را به شکل دقیقتری روشن میکند.
- خواننده با مفهوم موقعیت آشنا میشود و میفهمد چرا بعضی تصمیمها در یک فضا آسانتر و در فضایی دیگر دشوارترند.
- این اثر نشان میدهد تغییر رفتار فقط به کنترل نفس وابسته نیست و از طراحی محیط هم اثر میگیرد.
- نمونههای کتاب از ورزش، آموزش و زندگی روزمره کمک میکنند ایدهها از حالت انتزاعی بیرون بیایند.
- خواندن این کتاب برای فهم نقش راهنماها، فرهنگ جمعی و همراهان در مسیر رشد مفید است.
- این کتاب به کسانی که از توصیهی صرفِ بیشتر تلاشکردن نتیجه نگرفتهاند، زاویهی دیگری برای فکرکردن میدهد.
خواندن کتاب فراتر از سرسختی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب فراتر از سرسختی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که به موضوع انگیزه، موفقیت و شکلگیری عادتها علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند بفهمند چرا با وجود تلاش زیاد، همیشه به نتیجهی دلخواه نمیرسند.
- مخاطبانی که درگیر تغییر رفتار، حفظ تمرکز یا مدیریت وسوسههای روزمره هستند.
- دانشجویان، مربیان و معلمانی که به نقش محیط و فرهنگ در رشد فردی توجه دارند.
- علاقهمندان به کتابهای روانشناسی که از مثالهای واقعی و بحثهای کاربردی استقبال میکنند.
بخشی از کتاب فراتر از سرسختی
«در نخستین روز دورۀ دکتریام، سیودو سال داشتم، دختر دومم را باردار بودم و هنوز به دختر اولم شیر میدادم. در مقایسه با همکلاسیهای جوان و پرانرژی و مجردم، احساس میکردم سالمندی هستم که اشتباهی به این کلاس آمده است. اما یک امتیاز داشتم: دقیقاً میدانستم چرا آنجا هستم.
تنها هدفم از انتخاب حرفۀ روانشناسی این بود که به پرسشی پاسخ بدهم که از کودکی ذهنم را مشغول کرده بود: چرا بعضی آدمها از دیگران موفقترند؟ آنچه دریافتم -در حوزههای گوناگون، گروههای سنی مختلف و در پژوهشهای متعدد- این بود که افراد موفق، ترکیبی از اشتیاق و پشتکار دارند که من آن را "سرسختی" مینامم. برخی از آنها استعداد چشمگیری داشتند و برخی نه؛ اما همۀ افراد موفقی را که در پژوهشهایم بررسی کردم، نسبت به افراد مشابهِ کمتر موفق، سختتر، طولانیتر و پیوستهتر تلاش میکردند.
این کشف برای من معنای ویژهای داشت. پدری داشتم که مانند خودم شیفتۀ برتری و موفقیت بود، اما عمیقاً باور داشت که افراد طراز اول، همانهایی هستند که استعداد خارقالعادهای دارند. از آنجا که من نابغه نبودم -حتی باهوشترین دانشآموز کلاس ششم مدرسهام هم نبودم- از اینکه میتوانستم ثابت کنم برتری به دست میآید، نه اینکه از پیش به کسی داده شود، لذت میبردم؛ و اینکه زندگی یک ماراتن است، نه یک دوی سرعت. خلاصه اینکه، نخستین بینش بزرگ من در جایگاه روانشناس این بود که در پشتصحنۀ عملکرد درخشان افراد طراز اول، هزاران ساعت تلاش بیزرقوبرق و نهچندان تماشایی پنهان مانده است.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب فراتر از سرسختی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | فراتر از سرسختی |
| عنوان دیگر | تلاش به تنهایی کافی نیست، از قدرت موقعیت بهره ببرید |
| عنوان در زبان مبدأ | Situated: Find the People and Places That Bring Out Your Best |
| موضوع | مدیریت و کسب و کار، موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | آنجلا داک ورث |