کتاب رنگ عشق
خواندن نظراتمعرفی کتاب رنگ عشق
آن که من دوستاش دارم هنوز به دنیا نیامدهاست. اما در همهی رنگها او را میبینم. آنقدر بزرگ است که وقتی بیاید من و دنیا دیگر تنها نیستیم. او به اندازهی عشق من بزرگ است.
«رنگ عشق» عاشقانههای پرویز خرسند، نویسنده و روزنامهنگار، متولد ۱۳۱۹ مشهد است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نخستین سردبیر هفتهنامه «سروش» بود.
وی سالها ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را بر عهده داشت و به دلیل نوشتهها و سخنرانیهایش در دوران پهلوی زندانی شد. اثر«هابیل و قابیل» به قلم و با صدای او، نخستین برنامهای بود که از رادیو و تلویزیون پس از انقلاب پخش شد.در دهه پنجاه،کتابهای او در عرصه ادبیات مذهبی، حادثهای شگفت به شمار میآمدند. نگاه متفاوت و نثر محکم و فاخر،از ویژگیهای خاص آثار او است.
«سبز» را دشمن میداشتم:
چرا که همیشهی خدا رنگ چمن شاد و شاداب و سیراب همسایه بود.
چرا که همیشه از لای میلهها و از پس تورهای آهنین و سیمهای خاردار دیده بودمش.
چرا که رنگ تحمیق و استعمار نژادی بود و بر خالی بودن همیشهی سفرهی ما و پُر و رنگین بودنِ مدام خوان همسایه گواهی میداد.
چرا که رنگ لُخت و لَخت برآماسیده و بیجان خویشاوندان من بود که برای فرو رفتن در سینهی مادرشان – خاک – هم سهمی از دنیا و زمین نداشتند.
چرا که سرهای سبزی را بر دار دیده بودم و سرهای سبزی را در کار پوسیدن و پوک و پوچ شدن. یعنی هیچ.
اما تو چون «سبز» پوشیدی، «سبز» را عاشق شدم؛
چرا که «زندگی» را سبز معنا کردی،
چرا که سرود محتمل «سبز» را در گوش من هم خواندی،
چرا که طنین «هرّستآوار» دیوارهای بلند و کاخهای نفوذناپذیر و میلههای پولادین و سیمهای خاردار و «باستیل» های ریشهدار و روینده و بالنده را – با هزاران نام و هزاران شکل و هزاران هزار مفهوم و توجیه و تحمیق... و همه توهینی به حریم حُرمت بشری – نویدم دادی.
من و یگانه و دیوار
پرویز خرسند
لحظات خدایی برای خانوم هاکارولین لارسن
شیخ روزبهان شیرازی تقدیم می کندمحسن پایمزد
ناباروری و PTSDجوآنا فلمونز
ارادت قلبی ام به یک پروانه شاعرفاطمه نرسسیان
ماهیان جدا از آبفاطمه مدرسی
سینما در پنج ثانیهجیان مارکو مایلسی
هدیه ای از فرشته مادرزهرا سینایی (راحیل)
نباته (آفاق)محمدرضا لروند (سالک)
وجود رابط در فلسفه اسلامیزینالعابدین شوندی
کشف الماس گمشده در روابط زوجینچارلز کووی