معرفی کتاب تصادف
کتاب تصادف (The crash) نوشته فریدا مک فادن، ترجمه مریم علیزاده میلانلو و ویراسته نیلوفر رحیم پور انارکی توسط کتاب کوله پشتی منتشر شده است. این رمان با اعترافی تکاندهنده شروع میشود و سپس خواننده را به چند روز قبل از یک حادثهی برفی میبرد؛ جایی که زنی باردار، تنها و گرفتار بحران مالیْ ناگهان درگیر ماجرایی میشود که مرز میان نجات، تهدید و حقیقت پنهان را به هم میریزد. فضای بسته، اضطراب مداوم و تردید نسبت به آدمها هستهی اصلی این رمان آمریکایی را تشکیل داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تصادف اثر فریدا مک فادن
کتاب تصادف رمانی پرتعلیق به قلم فریدا مک فادن است که بر ترس، بیپناهی و بیاعتمادی بنا شده است. مرکز رمان زنی جوان به نام تگان است که در ماههای پایانی بارداری، زیر فشار تنگنای مالی و تنهایی و تصمیمی سرنوشتساز زندگی میکند. هیچچیز در این کتاب کاملاً امن به نظر نمیرسد؛ نه خانه، نه جاده، نه رابطههایی که ظاهراً قرار است کمککننده باشند. این حس ناامنی موتور اصلی رمان است و باعث میشود هر گفتوگو و انتخابیْ معنایی فراتر از ظاهر خود پیدا کند.
رمان تصادف از مواجهه با خاطرهای سرکوبشده، تلاش برای فهمیدن اینکه چه کسی حقیقت را میگوید و چه کسی در حال پنهانکاری است، سخن گفته است. رمان حاضر در فضایی زمستانی و بسته پیش میرود؛ برف، جادههای خلوت، قطع ارتباط و خانهای دورافتاده، همگی، به حس خفگی و تعلیق دامن میزنند. در کنار این فضا مسئلهی مادری، محافظت از فرزند و تصمیمگیری در موقعیتی نابرابر هم پررنگ است. شخصیت اصلی فقط با خطر بیرونی روبهرو نیست؛ بلکه باید میان ترس، حافظه، بقا و اعتماد هم راهی پیدا کند.
کتاب تصادف ضرباهنگ تند و فصلهای کوتاهی دارد. رمان مدام سؤالهای تازهای میسازد؛ چه کسی قابلاعتماد است؟ چه چیزی واقعاً اتفاق افتاده است؟ نجات از کجا میآید؟ شخصیتها طوری معرفی میشوند که قضاوت درباره آنها آسان نیست. خواندن رمان حاضر تجربهای پرتنش است؛ تجربهای که بیش از هر چیز بر حس خطر نزدیک و تصمیمهایی تکیه دارد که در لحظه گرفته میشوند.
خلاصه داستان تصادف
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
تگان، زن جوانی که در ماههای آخر بارداری زندگی سختی را میگذراند، قرار است قراردادی را امضا کند که آیندهی مالی او و فرزندش را تأمین میکند. درست پیش از امضا بخشی از خاطرات فراموششدهی این زن برمیگردد. او درمییابد ماجرای بارداریاش آنطور که تصور میکرد، نبوده است. این کشف همهچیز را به هم میزند و او را وادار میکند از توافقی مهم صرفنظر کند. تگان در راه رفتن به خانهی برادرش، وسط کولاک، تصادف میکند. مردی غریبه به کمک او میرود.
چرا باید کتاب تصادف را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب تصادف را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- شخصیت اصلی درگیر انتخابهای اخلاقی و شخصیِ دشواری است که به بقا محدود نمیشود.
- کتاب مسئلهی حافظه، سوءاستفاده و اعتماد را در دل یک رمان پرتنش ارائه میدهد.
- ابهام درمورد هدف شخصیتها باعث میشود قضاوت دربارهی آنها مدام تغییر کند.
خواندن کتاب تصادف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب تصادف به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای معمایی و پرتعلیق که در فضای بسته و پرتنش پیش میرود.
- خوانندگانی که از رمانهایی با قهرمان آسیبپذیر اما مقاوم استقبال میکنند.
- کسانی که به رمانهایی دربارهی بیاعتمادی، خاطرهی سرکوبشده و خطر پنهان علاقه دارند.
- دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان.
درباره فریدا مک فادن
فریدا مک فادن (Freida McFadden)، با نام حقیقی سارا کوهن، نویسندهای آمریکایی در گونهی تریلر روانشناختی و همچنین پزشک متخصص در زمینهی آسیبهای مغزی به شمار میرود که در یک می ۱۹۸۰ در نیویورک چشم به جهان گشوده و از سال ۲۰۱۳ افزون بر ۳۰ رمان را روانهی بازار نشر کرده است. این نویسنده پس از سپریکردن دوران تحصیل در یکی از دبیرستانهای بسیار رقابتی نیویورک، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهی ریاضیات در دانشگاه هاروارد به سرانجام رساند و سپس برای طیکردن مدارج پزشکی قدم به دانشگاه استونی بروک گذاشت.
این نویسنده پس از فراغت از تحصیل در رشتهی پزشکی، کار خلق آثارش را بهشیوهی خودانتشاری و با گزینش نام مستعار فریدا مکفادن کلید زد و اولین رمان خود را با نام «شیطان در اتاق عمل!» (The Devil Wears Scrubs) در سال ۲۰۱۳ انتشار داد. این اثر بهشکلی ملموس از تجارب دوران کارآموزی پزشکی او مایه گرفته بود؛ بااینحال نقطهی عطف کارنامهی فریدا مک فادن با انتشار رمان «خدمتکار» (The Housemaid) در سال ۲۰۲۲ رخ داد.
آثار فریدا مک فادن بارها نگاه مثبت منتقدان را به خود جلب کرده است. او مجموعههای متعددی نظیر «خدمتکار»، «Dr. Jane McGill» و «Prescription: Murder» را خلق کرده است که به ۴۰ زبان برگردانده شدهاند و از میان آنها میتوان به کتابهای «آسیب مغزی»، «راز دروغین همسر یک بیوه»، «هیچوقت دروغ نگو»، «بانوی طبقهی بالا»، «در قفلشده»، «میخوای یه راز رو بدونی؟»، «بخش دی»، «دوستدار» و «دانشکدهی مردهها» اشاره کرد.
جوایز و افتخارات کتاب تصادف و نویسنده
رمان تصادف به قلم فریدا مک فادن در فهرست موردانتظارترین آثار معمایی سال ۲۰۲۵ به گزینش مجلهی ماری کلر (Marie Claire)، در زمرهی بهترین کتابهای جدید ماه ژانویه به انتخاب مجلهی هارپرز بازار (Harper's Bazaar)، در میان برترین آثار جدید زمستانی از نظر مجلهی سانست (Sunset Magazine) و همچنین جزو موردانتظارترین کتابهای سال ۲۰۲۵ از دیدگاه کاربران وبسایت گودریدز (Goodreads) جای گرفته است.
فریدا مک فادن عناوین و جوایز ادبی گوناگونی را دریافت کرده است؛ ازجمله در سال ۲۰۲۳ بهخاطر رمان «خدمتکار» نشان International Thriller Writers Awards را در بخش بهترین رمان اوریجینال کاغذی از آن خود کرد و در همان سال با کتاب «راز خدمتکار» (The Housemaid’s Secret) جایزهی افتخاری Goodreads Choice Awards را در شاخهی رازآلود و هیجانانگیز به دست آورد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره کتاب تصادف
نشریهی kirkus: فریدا مک فادن این رمان پرپیچوخم را از زاویهدید اولشخص نوشته است؛ بهشیوهای که به عمیقشدن شخصیتها و افزایش شدید تنش در رمان انجامیده است. مخاطبانی که بتوانند با منطق داستانی این رمان همراه شوند، غرق در یک سواری پرهیجان و وحشیانه خواهند شد؛ بهویژه آنکه نویسنده از ابتدا با یک مقدمهی مبهم و آیندهنگرانه سطح تعلیق و ریسک را به اوج رسانده است.
چه نسخههای دیگری از کتاب تصادف منتشر شده است؟
کتاب حاضر بههمت مترجمان و نشرهای گوناگون روانهی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپهایی از این اثر را نشان میدهد:
- تصادف ترجمهی پریسا رجوند، نشر آذرگون، ۱۴۰۴.
- تصادف ترجمهی کبری توکلی، انتشارات نارنگی، ۱۴۰۴.
- تصادف ترجمهی رفیع رفیعی صفایی، نشر گویا، ۱۴۰۴.
- تصادف: رمان ترجمهی نشاط رحمانینژاد، نشر نون، ۱۴۰۴.
بخشی از کتاب تصادف
«مدتی است که تونا کوچولو حرکتی نکرده است.
معمولاً بچۀ فعالی است. به همین دلیل باعث نگرانی است که یک ساعتی گذشته و یک بار هم حرکت نکرده است. دلیلش ممکن است این باشد که زیاد آب نمینوشم. پلی امروز صبح گفت که مهم است آب بیشتری بنوشم. میدانم حق با اوست، اما آب بیشتر نوشیدن به معنای نیاز بیشتر به لگن است و تجربۀ خوشایندی نیست.
فقط هم این نیست. نمیدانم پیش از آنکه پلی نوشیدنیام را پایین بیاورد، ممکن است هنک چیزی در آن بریزد یا نه. اولین باری هم نیست که چنین اتفاقاتی برایم میافتد.
شکمم را ماساژ میدهم و سعی میکنم تونا را بیدار کنم. «زود باش، تونا. به مامان یه لگد بزن.»
بالاخره فشار اندکی به قفسۀ سینهام حس میکنم. مامان، من هنوز اینجام؛ اما حالم خیلی خوب نیست.
زمزمهوار میگویم: «من هم همینطور تونا.»
تا وقتی پلی پایین و به زیرزمین برگردد، نزدیک ظهر شده است و من دیگر در شرف بیرون پریدن از تختم. فقط کاش ممکن بود. میدانم که هنک باید کمکم کند تا از تخت بیرون بیایم و سوار ماشین شوم. آخرین چیزی هم که میخواهم این است که آن مرد وحشتناک دوباره لمسم کند، اما اگر خطوط تلفن واقعاً قطع شده باشند دیگر چارهای ندارم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تصادف و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | تصادف |
| عنوان در زبان مبدأ | The crash |