معرفی کتاب رمزگشایی از هنر معاصر
کتاب رمزگشایی از هنر معاصر نوشتهی جسیکا کراسی با ترجمهی شراره آذر اثریست که به جهان پیچیده و چندلایهی هنر امروز میپردازد. نویسنده با تکیهبر نمونههای مشخص از آثار هنرمندان مختلف، از اینستالیشن و ویدئوآرت تا نقاشی، مجسمه و پرفورمنس، سعی کرده است مسیر ورود به این حوزه را روشن کند. ساختار کتاب بر پایهی پرسشهای چالشی دربارهی ماهیت هنر معاصر، نقش مخاطب، مفهوم اصالت، و نسبت هنر با سیاست، جنسیت و محیطزیست شکل گرفته است. نشر افراز آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب رمزگشایی از هنر معاصر
کتاب رمزگشایی از هنر معاصر با طرح این ایده شروع میشود که در هنر معاصر «رمزی» برای شکستن وجود ندارد و بهجای یک معنای ثابت، با مفاهیم سیال و چندگانه روبهرو هستیم. جسیکا کراسی در پیشگفتار توضیح داده است که هدفش نه سادهسازی و ارائهی پاسخهای قطعی، بلکه گشودن میدان پرسشهای تازه و تقویت اعتمادبهنفس مخاطب در مواجهه با آثار امروز است. در همان آغاز، نمونههایی مانند «پایهی جهان» پیرو مانزونی و اینستالیشن «خط دنیا» اثر آلیجا کواد نشان میدهد که چگونه جابهجایی پرسپکتیو میتواند تعریف مجسمه، فضا و نقش ناظر را زیرورو کند. کتاب رمزگشایی از هنر معاصر در فصلهای مختلف، تاریخچهی شکلگیری هنر معاصر را از «چشمه»ی منسوب به مارسل دوشان تا جنبشهای آوانگارد، گروه گوتای در ژاپن، هنر مفهومی، پرفورمنس فمینیستی و ویدئوآرت دنبال کرده است. در این مسیر، آثاری از هنرمندانی چون آتسوکو تاناکا، لیگیا کلارک، سم گیلیام، کارولی اشنیمان، نام جون پایک، تینا کین و مایکل کریگ-مارتین تحلیل میشود تا نشان داده شود چگونه مرزهای نقاشی، مجسمه، بدن، تکنولوژی و فضا جابهجا شده است. در ادامه، کتاب رمزگشایی از هنر معاصر به پرسشهایی مانند «آیا هنر معاصر باید مفهوم خاصی داشته باشد؟» میپردازد و نمونههایی از هنر «سودمند» و کنشگرانه، پروژههای اجتماعی، ویدئو اینستالیشنهای مرتبط با بحران اقلیمی، و کارهایی دربارهی مهاجرت، نابرابری و استعمار را بررسی کرده است. کراسی در سراسر کتاب، همزمان که به تاریخ و نظریه اشاره میکند، روایت خود را بر تجربهی مواجههی مستقیم با آثار، نقش بدن ناظر، و گفتوگوی میان هنرمند و مخاطب استوار کرده است.
خلاصه کتاب رمزگشایی از هنر معاصر
کتاب رمزگشایی از هنر معاصر بر این ایده استوار است که هنر امروز نه مجموعهای از معماهای رمزآلود، بلکه میدان گستردهای از پرسشها، تجربهها و دیدگاههای متضاد است. نویسنده ابتدا با نمونههایی مانند آثار مانزونی، کواد، کوساما، شیلا هیکس و لینت یادوم-بوکی نشان میدهد که چگونه هنر معاصر نگاه را از مهارت بازنمایی به ایده، فضا، حرکت، جنسیت، لمس و مشارکت ناظر منتقل کرده است. در بخشهای تاریخی، کتاب مسیر رسیدن به وضعیت کنونی را از «چشمه» و آثار حاضرآماده تا جنبشهای تجربی، هنر بدن، ویدئوآرت و اینستالیشنهای تعاملی دنبال میکند و همزمان مسئلهی حذف زنان، هنرمندان غیرغربی و رنگینپوستان را برجسته میسازد. سپس به هنر بهمنزلهی کنش اجتماعی و سیاسی میرسد؛ جایی که پروژههای مرتبط با مهاجرت، زندان، تغییرات آبوهوایی، مرزها و موزهها، مرز میان هنر، اکتیویسم و خدمات اجتماعی را مخدوش میکنند. در نهایت، کتاب بر نقش باورهای مخاطب، گفتوگو و تجربهی شخصی در تعریف اثر هنری تأکید کرده است.
چرا باید کتاب رمزگشایی از هنر معاصر را بخوانیم؟
این کتاب امکان ورود مرحلهبهمرحله به جهان هنر معاصر را فراهم میکند، بدون آن که آن را به تعاریف خشک تقلیل دهد. خواننده با نمونههای متنوع از رسانهها، جغرافیاها و نسلهای مختلف آشنا میشود و میبیند چگونه مسائل روزمره، سیاست، بدن، تکنولوژی و محیطزیست در آثار هنری امروز بازتاب پیدا کرده است. تمرکز بر تجربهی ناظر، ترس از «نفهمیدن» هنر معاصر را کاهش میدهد.
این کتاب به دانشجویان و علاقهمندان هنرهای تجسمی، مخاطبانی که در مواجهه با گالریها و بینالها احساس سردرگمی میکنند، و کسانی که به موضوعاتی مانند جنسیت، مهاجرت، محیطزیست و سیاست در هنر علاقهمنداند پیشنهاد میشود. برای مدرسان و پژوهشگران هنر که بهدنبال مثالهای معاصر و متنوعاند نیز مفید است.
بخشی از کتاب رمزگشایی از هنر معاصر
«بنابراین، قصد ندارم با «توضیح» هر اثر هنری، مفهوم ثابتی را مطرح کنم، بلکه میخواهم مفاهیم را باز کنم. امیدوارم با مطالعهٔ این کتاب، ببینید که کارتان را از کجا باید شروع کنید و مطالب را با توجه و علاقه دنبال کنید تا بعدها، وقتی با هنر معاصر روبهرو میشوید، اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشید. آثاری که در این کتاب معرفی کردهام بسیار چالشانگیزاند و امیدوارم برای شما هم تازگی داشته و جالب توجه باشند. همانطور که خواهید دید، این آثار در ده پرسش چالشی گروهبندی شدهاند، البته میتوانستم فصلهای بیشتری را هم به این پرسشها اختصاص دهم. تمام این نقاشیها، عکسها، مجسمهها، پارچهها، اینستالیشنها و پرفورمنسها به تمها و مضامین زندگی معاصر میپردازند، با طیف وسیعی از موضوعات مختلف، از جمله: تغییرات آبوهوایی، گسترش باینری جنسیت، بهسازی بافت محله، مهاجرت و برابری نژادی. علاوه بر این، بسیاری از مفاهیمی که به آنها میپردازم، به مضامینی از هستی اشاره دارند که ناگذرا و ابدیاند: این که چطور میبینیم، چطور ارتباط برقرار میکنیم و چطور میتوانیم با هم زندگی کنیم. در مورد گزینش آثار، میخواستم گروهی از آثار هنری را معرفی کنم که به تازگی وارد بازار هنر شدهاند تا شما را با هنرمندان نسل جوان آشنا کنم... آنچه در این کتاب گنجاندهام فقط تصویری کوتاه از چشماندازیست که مدام در حال تغییر است.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب رمزگشایی از هنر معاصر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | رمزگشایی از هنر معاصر |
| موضوع | پژوهش و تاریخ هنر |