کتاب نهج البلاغه موضوعی (جلد یازدهم؛ آیین حکمروایی)
خواندن نظراتمعرفی کتاب نهج البلاغه موضوعی (جلد یازدهم؛ آیین حکمروایی)
یازدهمین جلد از مجموعهی نهجالبلاغه موضوعی «آیین حکمروایی» نام دارد. در این دفتر، سید جمال الدین دینپرور با مقدمهای بر مفهوم حکومت و حکمرانی وارد مبحث آیین حکمروایی و جهاد در خطبههای نهجالبلاغه، نامههای حضرت امیرالمومنین (ع) و سخنان ایشان شدهاست.
نامه ۱: ضرورت آگاهیرسانی به مردم
گزارشی دربارۀ عثمان به مردم شهرها
از بنده خدا «علی» امیر مؤمنان به شهروندان کوفه از برجستگان انصار و بزرگان عرب: امّا بعد، من سرنوشت عثمان را برای شما به گونهای گزارش کنم که گویی خود ناظر آن بودهاید: مردم در آغاز از او انتقاد کردند و عیوبش برشمردند، و من از مهاجران کسی بودم که بیشترین سعیم نرنجاندن و کمتر سرزنش کردن او بود. امّا «طلحه» و «زبیر»، رامترین حرکتشان در باره او «دویدن» و نرمترین راندنشان «دواندن» بود.
«عایشه» نیز در مورد عثمان گرفتار خشم نابهنگام شد و در نتیجه زمینه قتل او به دست مردم خشمگین فراهم آمد، و آنگاه از روی میل و رغبت بدون هیچ اکراه و اجباری با من بیعت کردند. مدینه، پایگاه هجرت پیامبر (ص)، از جا کنده شده و مردم آن بیرون ریخته و چون دیگ جوشان به هیجان آمده و انقلاب به اوج خود رسیده است. هرچه زودتر به زیر پرچم فرمانده کل حاضر شوید و به جهاد با دشمنان سبقت گیرید انشأالله.
فرزندم چنین باش (ترجمه نامه سیویکم نهجالبلاغه)
جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (جلد هشتم؛ دنیاشناسی)جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (کتاب چهارم: فرجامشناسی)جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (کتاب پنجم؛ علی شناسی ۱)جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (کتاب نهم: جامعه و فرهنگ ۱)جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (کتاب چهارم: فرجامشناسی)
جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (جلد هفتم؛ علی شناسی ۳)جمالالدین دینپرور
نهج البلاغه موضوعی (کتاب سیزدهم؛ سبک زندگی ۲)جمالالدین دینپرور
گفتگو در محضر امیرالمؤمنین علی(ع)عباس رحیمی
♥♥♥♥♥
خیلی عالیه...قلب و روح انسان از این سخنان ناب روشن می شه و معنای واقعی زندگی علوی و حکومت اسلامی رو درک می کنه. لعنت خدا بر دشمنان حضرت علی ع که نگذاشتند حضرت حکومت عدل الهی رو تا آخر بر