کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم)
معرفی کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم)
کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) نوشتهی زینب محبی سطلسری مجموعهای از داستانهای کوتاه کودکانه است که نشر بام سبز آن را منتشر کرده است. در این کتاب حیوانات جنگل، بچهها و حتی اشیای سادهی اطراف، هرکدام در قالب یک قصهی مستقل ظاهر میشوند و از دوستی، شجاعت، مسئولیتپذیری، مهربانی و آداب رفتاری حرف میزنند. زبان روایت متناسب با دنیای کودکان است و هر داستان در فضایی ساده و صمیمی شکل گرفته تا پیام خود را بدون شعار مستقیم منتقل کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم)
کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) مجموعهای از چندین داستان کوتاه است که هرکدام ماجرایی مستقل دارند اما در یک چیز مشترکند: نشاندادن رفتار درست در موقعیتهای روزمرهی زندگی کودکان. زینب محبی سطلسری در این کتاب از فضای خانه، مدرسه، پارک و جنگل استفاده کرده است تا موضوعاتی مثل خجالتکشیدن، تنبلی، دوستیهای اشتباه، کمککردن، رعایت نوبت، قضاوتنکردن و قدرشناسی از پدر و مادر را بهتدریج و در قالب ماجراهای ساده توضیح دهد. در کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) هر داستان عنوان مشخصی دارد؛ از جمله «داستان کفشدوزکها»، «من دیگه خجالت نمیکشم»، «پیرمرد و حیوانات جنگل»، «روباه در یک روز برفی»، «ببر و مرد مسافر»، «صدای مامانم چقدر قشنگه»، «یک کلاغ، چهل کلاغ»، «با درخت پیر قهر نکنید»، «مترسک ترسو»، «درخت سیب»، «نینی و سنجاب کوچولو»، «بزغالهی خوابالو»، «معلم بیسواد و مداد جادویی»، «خوابیدن مینا کوچولو»، «کفشدوزک زرد»، «قالیشویی موشها»، «دوستی شیر و شغال»، «بازیهای کامپیوتری»، «خرگوش دمدراز و روباه حیلهگر»، «خرس تنبل» و چند قصهی دیگر. کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) از حیوانات سخنگو، موقعیتهای فانتزی و اتفاقهای روزمرهی خانوادگی استفاده کرده است تا مفاهیم اخلاقی را غیرمستقیم نشان دهد. در بسیاری از قصهها، کودک یا حیوان داستان اشتباهی مرتکب میشود، نتیجهی آن را میبیند و در پایان خودش به راه درست میرسد. این ساختار باعث شده پیامها در قالب تجربه و ماجرا منتقل شوند نه نصیحت مستقیم.
خلاصه کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم)
در کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) هر قصه روی یک موقعیت مشخص تمرکز دارد. در «کفشدوزکها» خالخالی با کار و مسئولیتپذیری به پدر و مادرش کمک میکند و نتیجهی زحمتش را در تحسین دیگران میبیند. در «من دیگه خجالت نمیکشم» احسان با کمک مادرش بر خجالت و ترس از مسخرهشدن غلبه میکند. «پیرمرد و حیوانات جنگل» از قدردانی و جبرانکردن خوبیها میگوید و «روباه در یک روز برفی» مهربانی عموحسن را در نجات روباه نشان میدهد. در ادامهی کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) داستانهایی مثل «یک کلاغ، چهل کلاغ» دربارهی شایعه و تغییر خبر، «با درخت پیر قهر نکنید» دربارهی احترام به سالخوردگان، «مترسک ترسو» دربارهی شجاعت واقعی و ازخودگذشتگی، «درخت سیب» دربارهی فداکاری بیچشمداشت و «بازیهای کامپیوتری» دربارهی مدیریت زمان و انجامدادن تکالیف پیش از بازی است. قصههایی مثل «نینی و سنجاب کوچولو» و «بزغالهی خوابالو» هم به حسادت نسبت به خواهر و برادر تازه و اهمیت استراحت بهموقع میپردازند.
چرا باید کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) را بخوانیم؟
این کتاب با قصههای کوتاه و متنوع، موقعیتهایی را نشان میدهد که برای کودکان آشناست؛ از بازی در پارک و مدرسه تا رابطه با خواهر و برادر و حیوانات. خواندن آن کمک میکند کودک مفاهیمی مثل شجاعت، مسئولیتپذیری، احترام، قضاوتنکردن و مدیریت زمان را در قالب ماجرا تجربه کند نه در قالب نصیحت مستقیم.
کتاب قصه های خوب مامان و بابا (جلد دوم) به والدین، مربیان مهدکودک و معلمان دبستان پیشنهاد میشود که بهدنبال قصههایی اخلاقمحور برای گفتوگو با کودکان هستند. همچنین به بچههای علاقهمند به داستانهای حیوانات و ماجراهای خانوادگی پیشنهاد میشود که دوست دارند از دل قصهها رفتار درست را یاد بگیرند.