معرفی و دانلود کتاب آن سوی سکوت pdf + خلاصه رایگان

علی عطایی
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب آن سوی سکوت

کتاب آن سوی سکوت (نمایشنامه) نوشته علی عطایی است؛ متنی نمایشی که گفت‌وگویی فشرده و درونی را به صحنه می‌آورد و از دل یک اتاق ساده، کشمکش میان اضطراب، خاطره، خودسرزنشی و میل به ادامه‌دادن را نشان می‌دهد. در این اثر، سه صدا در برابر هم قرار می‌گیرند و مسئله‌ی اصلی نه فقط رنج، بلکه شیوه‌ی روبه‌رو شدن با آن است. این کتاب را نشر سنجاق منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آن سوی سکوت

کتاب آن سوی سکوت (نمایشنامه) نوشته علی عطایی بر پایه‌ی گفت‌وگوهایی پیش می‌رود که هم‌زمان بیرونی و درونی‌اند. صحنه‌ی اصلی، اتاقی ساده با یک میز و سه صندلی است، اما تنش واقعی در ذهن شخصیت‌ها شکل می‌گیرد. سه چهره‌ی حاضر در نمایش، مشاور، من یک و من دو، فقط نقش‌های نمایشی نیستند؛ آن‌ها لایه‌های مختلف تجربه‌ی روانی، تردید، مقاومت و میل به فهمیدن را روبه‌روی هم می‌گذارند. متن از همان آغاز سراغ اضطراب، بی‌خوابی، نشخوار فکری، خاطره‌های آزاردهنده و دشواریِ پذیرفتن خود می‌رود و فضای اثر را بر پایه‌ی کشمکش مداوم میان سکوت و هجوم صداها می‌سازد.
این کتاب در قالب چند پرده تنظیم شده است و بخش زیادی از نیروی خود را از رفت‌وبرگشت میان دو نگاه می‌گیرد: نگاهی که می‌خواهد زخم را انکار کند یا از آن فرار کند و نگاهی که اصرار دارد حقیقتِ درد را مدام یادآوری کند. در این میان، مشاور نقشی میانجی دارد و بحث را به‌سوی پذیرش، دیدن گذشته، فهم کارکرد ذهن و بازگشت به لحظه‌ی حال می‌برد. متن بارها به موضوعاتی مثل ترس، خشم، اضطراب، خاطره، هویت، فرسودگی ذهنی و رابطه‌ی انسان با گذشته برمی‌گردد، اما این بازگشت‌ها تکرار صرف نیستند؛ هر بار زاویه‌ی تازه‌ای از همان بحران روشن می‌شود. فضای نمایشنامه بیشتر بر تنش کلامی، مکث‌ها، سکوت‌های سنگین و تغییر لحن استوار است و همین ویژگی باعث می‌شود خواننده با یک موقعیت درمانیِ معمولی روبه‌رو نباشد، بلکه با صحنه‌ای مواجه شود که در آن ذهن، خودش را بازجویی می‌کند.

خلاصه کتاب آن سوی سکوت

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
در کتاب آن سوی سکوت، شخصیتی با نام من یک وارد اتاق مشاوره می‌شود تا از فشاری حرف بزند که زندگی‌اش را درگیر کرده است. روبه‌روی او من دو نشسته است؛ صدایی تلخ، تمسخرآمیز و سمج که مدام او را به گذشته، زخم‌ها و شکست‌هایش برمی‌گرداند. مشاور تلاش می‌کند این کشمکش را از میدان جنگ به میدان شناخت و پذیرش ببرد. گفت‌وگوها به‌تدریج از اضطراب و بی‌خوابی فراتر می‌روند و به خاطره، هویت، ترس از تغییر و رابطه‌ی انسان با درد می‌رسند. نمایشنامه مسیر رویارویی با صدایی را دنبال می‌کند که خاموش نمی‌شود و مدام مرز میان دشمن، حافظه و بخشی از خود را مبهم‌تر می‌کند.

چرا باید کتاب آن سوی سکوت را بخوانیم؟

• این کتاب کشمکش درونی انسان را به‌صورت نمایشی و از راه گفت‌وگوی سه صدا نشان می‌دهد.
  • متن به مسئله‌هایی مثل اضطراب، نشخوار فکری، خودسرزنشی و خاطره‌های آزاردهنده نزدیک می‌شود.
  • خواننده می‌تواند ببیند چگونه یک موقعیت ساده‌ی نمایشی به بحثی عمیق درباره‌ی ذهن و پذیرش تبدیل می‌شود.
  • نمایشنامه بر سکوت، مکث، تنش کلامی و تقابل صداهای درونی تکیه دارد و تجربه‌ای متمرکز از خواندن فراهم می‌کند.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که به نمایشنامه‌های شخصیت‌محور و مبتنی بر گفت‌وگوی ذهنی علاقه دارند.

• علاقه‌مندان به نمایشنامه‌های فارسی که بر گفت‌وگو و تنش روانی استوارند.
  • خوانندگانی که به موضوعاتی مثل اضطراب، خاطره، هویت و صدای درونی علاقه دارند.
  • کسانی که از متن‌های شخصیت‌محور با فضای محدود و تمرکز بالا لذت می‌برند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند کشمکش میان خودپذیری و خودسرزنشی را در قالبی نمایشی دنبال کنند.
  • دانشجویان و علاقه‌مندان تئاتر که به بررسی صحنه، مکث، لحن و تقابل شخصیت‌ها توجه دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب آن سوی سکوت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابآن سوی سکوت
عنوان دیگرنمایشنامه
موضوعنمایشنامه
نویسندهعلی عطایی
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.