معرفی و دانلود کتاب نسل مضطرب pdf + خلاصه رایگان

اشتراک یک‌سالهٔ بی‌نهایت با اسنپ‌پی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

تصویر جلد کتاب نسل مضطرب

کتاب نسل مضطرب

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب نسل مضطرب

کتاب نسل مضطرب (The Anxious Generation: How the Great Rewiring of Childhood Is Causing an Epidemic of Mental Illness) نوشته جاناتان هایت و با ترجمه زینب محبی سطلسری است. این کتاب را انتشارات بام سبز منتشر کرده است. این اثر با یک تصویر تکان‌دهنده آغاز می‌شود؛ فرستادن کودکان به مریخ؛ تمثیلی برای توضیح این ایده که کودکان در محیطی رشد کرده‌اند که با نیازهای طبیعی رشدشان سازگار نیست. نویسنده با تکیه بر پژوهش‌ها و نمونه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که چگونه جابه‌جایی از کودکی مبتنی‌ بر بازی به کودکی مبتنی‌ بر تلفن، با افزایش اضطراب، افسردگی، انزوا و آشفتگی توجه و تمرکز گره خورده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نسل مضطرب اثر جاناتان هایت

کتاب نسل مضطرب (چرا تجربه‌های دوران کودکی، تا این حد بر سلامت روانی سال‌های بعد زندگی ما اثرگذار است؟) نوشته جاناتان هایت، تغییرات گسترده در تجربه‌ی کودکی و نوجوانی را بررسی می‌کند؛ تغییراتی که از نگاه نویسنده فقط به زیادشدن استفاده از گوشی یا شبکه‌های اجتماعی محدود نیست، بلکه به دگرگونی عمیق در شیوه‌ی رشد، بازی، ارتباط و استقلال کودکان هم مربوط می‌شود. هایت برای توضیح این مسئله از یک تمثیل روشن استفاده می‌کند: همان‌طور که فرستادن کودک به مریخ تصمیمی پرخطر و ناسازگار با رشد طبیعی اوست، سپردن کودکان به محیط دیجیتالِ بی‌مهار هم می‌تواند پیامدهایی جدی داشته باشد.

جاناتان هایت در این مسیر از افت سلامت روان نوجوانان، افزایش اضطراب و افسردگی و تغییر شکل روابط اجتماعی حرف می‌زند و نشان می‌دهد که چرا این بحران فقط یک نگرانی گذرا نیست. کتاب نسل مضطرب در چهار بخش تنظیم شده است و از توصیف مسئله به‌سمت تحلیل علت‌ها و سپس پیشنهادهای اصلاحی حرکت می‌کند. فصل‌هایی مانند موج رنج‌ها، کودکان در دوران کودکی چه کاری باید انجام دهند، حالت کشف و نیاز به بازی‌های پرخطر، چهار آسیب بنیادی، چرا شبکه‌های اجتماعی به دختران بیشتر از پسران آسیب می‌زنند و کارهایی که مدارس و والدین می‌توانند انجام دهند، نقشه‌ی کلی بحث را می‌سازند.

جاناتان هایت در کتاب نسل مضطرب میان دو روند پیوند برقرار می‌کند؛ محافظت افراطی از کودکان در دنیای واقعی و رهاکردن آن‌ها در دنیای مجازی. از دل این پیوند، مفاهیمی مثل محرومیت اجتماعی، کمبود خواب، تکه‌تکه‌شدن توجه، اعتیاد رفتاری و دشوارشدن گذار به بزرگ‌سالی مطرح می‌شود. فضای کتاب هم‌زمان تحلیلی و هشداردهنده است و در کنار نقد شرکت‌های فناوری، به نقش خانواده، مدرسه و تصمیم‌های جمعی هم پرداخته است.

خلاصه کتاب نسل مضطرب

کتاب نسل مضطرب توضیح می‌دهد که چرا نسل‌های تازه، به‌ویژه نوجوانان، بیش از گذشته با اضطراب، افسردگی، خودآزاری و احساس تنهایی روبه‌رو شده‌اند. جاناتان هایت استدلال می‌کند که کودکی از یک تجربه‌ی مبتنی‌ بر بازی، حضور فیزیکی، خطرپذیری محدود و استقلال تدریجی به تجربه‌ای مبتنی‌ بر تلفن، شبکه‌های اجتماعی و نظارت دائمی جابه‌جا شده است.

در این میان، کودکان در دنیای واقعی کمتر فرصت آزمون‌وخطا پیدا کرده‌اند و در دنیای مجازی بیشتر در معرض مقایسه، فشار اجتماعی، محتوای اعتیادآور و آشفتگی توجه قرار گرفته‌اند. این کتاب در نهایت فقط به تشخیص بحران بسنده نمی‌کند و مجموعه‌ای از پیشنهادها را برای والدین، مدارس، شرکت‌های فناوری و سیاست‌گذاران مطرح می‌کند.

چرا باید کتاب نسل مضطرب را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب نسل مضطرب را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری روشن از پیوند میان رشد فناوری و تغییرات سلامت روان نوجوانان ارائه می‌دهد.
  • خواننده می‌تواند بفهمد چرا بازی آزاد، استقلال تدریجی و ارتباط حضوری در رشد کودک نقش اساسی دارند.
  • این اثر تفاوت دنیای واقعی و دنیای مجازی را از نظر نوع رابطه، توجه و تجربه‌ی اجتماعی توضیح می‌دهد.
  • این کتاب نشان می‌دهد آسیب‌های فضای دیجیتال برای دختران و پسران یکسان نیست و مسیرهای متفاوتی دارد.
  • بخش‌های پایانی کتاب پیشنهادهایی مشخص درباره‌ی نقش والدین، مدارس، دولت‌ها و شرکت‌های فناوری مطرح می‌کند.
  • این کتاب به فهم بهتر مسائلی مثل کمبود خواب، انزوای اجتماعی، اعتیاد رفتاری و تکه‌تکه‌شدن توجه کمک می‌کند.

خواندن کتاب نسل مضطرب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب نسل مضطرب به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• والدینی که می‌خواهند نسبت میان گوشی هوشمند، شبکه‌های اجتماعی و حال روانی فرزندانشان را دقیق‌تر بفهمند.
  • معلمان و مدیران مدرسه که با افت تمرکز، فرسودگی و تغییر رفتار دانش‌آموزان روبه‌رو هستند.
  • دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های روان‌شناسی، آموزش، جامعه‌شناسی و رسانه که به تحولات کودکی و نوجوانی علاقه دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی علت‌های افزایش اضطراب و افسردگی در نسل‌های تازه بیشتر بدانند.
  • کسانی که به بحث در مورد مرز میان مراقبت از کودک و محدودکردن استقلال او توجه دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۹ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب نسل مضطرب و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابنسل مضطرب
عنوان دیگرچرا تجربه‌های دوران کودکی، تا این حد بر سلامت روانی سال‌های بعد زندگی ما اثرگذار است؟
عنوان در زبان مبدأThe anxious generation: how the great rewiring of childhood is causing an epidemic of mental illness‬
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان
نویسندهجاناتان هایت
مترجمزینب محبی سطلسری
انتشاراتانتشارات بام سبز
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۰۹
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.