معرفی و دانلود کتاب برق و ثروت ملل + خلاصه رایگان

کتاب برق و ثروت ملل

چالش‌های اقتصادی انرژی و محیط زیست

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب برق و ثروت ملل

کتاب برق و ثروت ملل نوشته رابرت برایس و ترجمه جعفر خیرخواهان و محمدحسن واقف است. این کتاب را بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر کرده است.

این کتاب فقط از برق به‌عنوان یک فناوری روزمره حرف نمی‌زند، بلکه نشان می‌دهد دسترسی به برق قابل اطمینان چگونه با رفاه، آموزش، سلامت، امنیت و حتی جایگاه کشورها در اقتصاد جهانی گره خورده است. نویسنده با مثال‌هایی از شهرها، شبکه‌های برق، خاموشی‌ها و سیاست انرژی، پرسشی مهم را دنبال می‌کند: چرا بعضی جوامع از وفور برق بهره‌مندند و بعضی دیگر هنوز با کمبود آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند؟

نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب برق و ثروت ملل

کتاب برق و ثروت ملل نوشته رابرت برایس، به رابطه‌ی میان برق، توسعه، فقر، ثروت و سیاست انرژی می‌پردازد. نقطه‌ی شروع آن ساده اما تعیین‌کننده است: هیچ جامعه‌ی پردرآمدی بدون برق فراوان و قابل اطمینان شکل نمی‌گیرد. نویسنده از همین ایده حرکت می‌کند و برق را نه فقط یک خدمت زیرساختی، بلکه ستون زندگی مدرن می‌بیند؛ چیزی که از روشنایی و سرمایش تا ارتباطات، آموزش، حمل‌ونقل، بانکداری، صنعت و شبکه‌ی اطلاعاتی به آن وابسته‌اند. متن کتاب از همان فصل‌های آغازین نشان می‌دهد که بحث فقط بر سر تولید انرژی نیست، بلکه بر سر کیفیت زندگی، توان اقتصادی و امکان برنامه‌ریزی برای آینده است.

کتاب برق و ثروت ملل در چند بخش پیش می‌رود و از مبانی برق تا پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن را کنار هم می‌گذارد. نویسنده ابتدا توضیح می‌دهد برق چرا چنین نیروی دگرگون‌کننده‌ای بوده است؛ از ارزان‌کردن روشنایی و تغییر شکل شهرها گرفته تا برقی‌شدن کارخانه‌ها، حمل‌ونقل و رشد آسمان‌خراش‌ها. سپس به نابرابری جهانی در دسترسی به برق می‌رسد و با نمونه‌هایی از کشورها و مناطق مختلف نشان می‌دهد خاموشی و کمبود برق فقط یک مشکل فنی نیست، بلکه بر آموزش کودکان، کار روزانه، سلامت، امنیت و فرصت‌های اقتصادی اثر مستقیم دارد. در ادامه، کتاب به رشد تقاضای جهانی برق، آسیب‌پذیری شبکه‌ها، نقش داده، رمزارز، تهویه‌ی مطبوع و صنایع جدید در مصرف انرژی می‌پردازد.

کتاب برق و ثروت ملل در بخش‌های پایانی وارد بحثی جدی‌تر درباره‌ی آینده‌ی انرژی می‌شود. رابرت برایس درباره‌ی محدودیت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، مسئله‌ی ذخیره‌سازی، نیاز به زمین، خطوط انتقال و قابل اطمینان بودن شبکه بحث می‌کند و در کنار آن از نقش گاز طبیعی، برق‌آبی، هسته‌ای و دیگر منابع سخن می‌گوید. فضای کتاب آمیخته‌ای از گزارش، تحلیل، تاریخ و مشاهده‌ی میدانی است؛ به‌گونه‌ای که هم از اعداد و مقیاس‌ها حرف می‌زند و هم از زندگی واقعی مردمی که نبود برق، زمان و امکان‌هایشان را محدود کرده است. همین ترکیب باعث می‌شود موضوع برق از یک بحث صرفاً فنی فراتر برود و به مسئله‌ای انسانی و اقتصادی تبدیل شود.

خلاصه کتاب برق و ثروت ملل

کتاب برق و ثروت ملل توضیح می‌دهد که برق چگونه به زیربنای زندگی مدرن تبدیل شده و چرا دسترسی نابرابر به آن، شکاف میان جوامع فقیر و ثروتمند را عمیق‌تر می‌کند. رابرت برایس از تاریخ برق و نقش آن در روشنایی، صنعت، شهرنشینی و رشد اقتصادی آغاز می‌کند و بعد به سراغ مسئله‌ی امروز جهان می‌رود: میلیاردها نفر هنوز برق کافی و قابل اطمینان ندارند، در حالی که اقتصاد دیجیتال و صنایع جدید هر روز وابستگی بیشتری به آن پیدا می‌کنند.

این کتاب هم‌زمان به امنیت شبکه، خاموشی‌های گسترده، رشد مصرف، سیاست‌گذاری انرژی و محدودیت‌های برخی گزینه‌های تولید برق می‌پردازد. درنهایت، مسئله‌ی اصلی آن یافتن راهی برای تأمین برق بیشتر، پایدارتر و قابل اتکاتر در جهانی است که تقاضایش مدام بالا می‌رود.

چرا باید کتاب برق و ثروت ملل را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب برق و ثروت ملل را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب رابطه‌ی مستقیم میان برق، رفاه، رشد اقتصادی و کیفیت زندگی را با مثال‌های روشن نشان می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند بفهمد چرا خاموشی و برق ناپایدار فقط یک اختلال روزمره نیست و به آموزش، سلامت و کار آسیب می‌زند.
  • این اثر تصویری گسترده از شبکه‌ی برق، تولید انرژی و دشواری تأمین برق قابل اطمینان ارائه می‌کند.
  • کتاب به پرسش‌های مهمی درباره‌ی آینده‌ی مصرف برق، رشد تقاضا و فشار فناوری‌های جدید بر شبکه پاسخ می‌دهد.
  • بحث درباره‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر، هسته‌ای، گاز طبیعی و محدودیت‌های هرکدام، نگاه دقیق‌تری به مناقشات انرژی می‌دهد.
  • خواننده بعد از مطالعه‌ی آن، مقیاس واقعی وابستگی جهان امروز به برق را بهتر درک می‌کند.
  • نمونه‌های میدانی کتاب کمک می‌کند مسئله‌ی انرژی فقط در حد آمار و نمودار باقی نماند و وجه انسانی آن هم دیده شود.

خواندن کتاب برق و ثروت ملل به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به موضوعات انرژی، اقتصاد و زیرساخت‌های حیاتی.
  • خوانندگانی که می‌خواهند رابطه‌ی میان برق و توسعه‌ی کشورها را دقیق‌تر بشناسند.
  • کسانی که درباره‌ی خاموشی، امنیت شبکه‌ی برق و آینده‌ی تأمین انرژی سؤال دارند.
  • دانشجویان و پژوهشگرانی که به مباحث سیاست‌گذاری انرژی و اقتصاد برق علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند از زاویه‌ای گسترده‌تر به نقش برق در زندگی روزمره و نظم اجتماعی نگاه کنند.

بخشی از کتاب برق و ثروت ملل

«هیچ شکلی از انرژی مانند برق زندگی بشر را دگرگون نکرده است. از زمان شروع عصر برق که کمتر از ۱۴۰ سال می‌گذرد، برق شیوۀ زندگی، ارتباطات، یادگیری، و خوردن ما را تغییر داده است. برق با این تغییرات، محرک دورهٔ بی‌سابقه‌ای از شکوفایی بشر بوده است. در تاریخ بشر هرگز این تعداد زیاد مردم با چنین حجمی از ثروت و رفاه مادی زندگی نکرده‌اند، و برق همچنان زندگی ما را تغییر می‌دهد و غنی‌تر می‌کند. از توانایی در مسیریابی درون شهرهای غریبه با نقشه‌های روی گوشی تلفن تا حجم سرسام‌آور اطلاعات در دسترس در اینترنت، ما بی‌وقفه از برق استفاده می‌کنیم. تقریباً همۀ فناوری‌های مورد استفادۀ ما به برق قابل اطمینان نیاز دارد. باوجوداین، درحالی‌که ما هر روز به هم مرتبط‌تر و متصل‌تر می‌شویم، میلیاردها نفر هنوز از این جریان عقب مانده‌اند.

نابرابری گسترده مابین ثروتمندان و فقرا، تا حد زیادی، با نابرابری بین آن‌هایی که برق دارند و آن‌هایی که با انرژی برق مختصری زندگی می‌کنند یا که اصلاً برق ندارند تعریف می‌شود. مردم کشورهای ثروتمند برق قابل اطمینان را شبیه حق مسلّم می‌بینند. ما به ندرت دربارۀ ارتباط بین نیروی برق و توانمندی بشر فکر می‌کنیم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب برق و ثروت ملل و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببرق و ثروت ملل
عنوان دیگرچالش‌های اقتصادی انرژی و محیط زیست
موضوعجامعه‌شناسی، برق و الکترونیک
نویسندهرابرت برایس
مترجمجعفر خیرخواهان، محمدحسن واقف
انتشاراتبنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.