معرفی کتاب بازگشت به خانه
کتاب بازگشت به خانه (Arriving at Your Own Door) نوشته جان کابات زین، مجموعهای از ۱۰۸ درس کوتاه دربارهی ذهنآگاهی است که آن را هم به عنوان مفهومی دور از زندگی و هم به منزلهی راهی برای بازگشت به نفس، بدن، توجه و لحظهی اکنون مطرح میکند. در این صفحات، استرس، درد، عادتهای ذهنی و میل همیشگی به گریز از اکنون، به نقطههایی برای بیداری تبدیل میشوند. این کتاب را انتشارات ارجمند با ترجمه سحر طاهباز و امیرحسین ایمانی منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بازگشت به خانه
کتاب بازگشت به خانه نوشتهی جان کابات زین بر ایدهای مرکزی بنا شده است: ذهنآگاهی نوعی بازگشت است، نه رفتن به جایی تازه. نویسنده از همان آغاز، توجه را به تجربهی مستقیم زندگی میآورد؛ به نفسکشیدن، حسکردن بدن، دیدن، شنیدن و آگاهشدن از افکار و هیجانها بیآنکه فوراً در آنها غرق شویم. فضای اثر تأملی و فشرده است و هر بخش کوتاه آن مثل مکثی در میانهی شتاب روزمره عمل میکند. متن بارها نشان میدهد که استرس، درد، نارضایتی، خشم، اضطراب و حواسپرتی فقط مانع نیستند، بلکه میتوانند دروازههایی برای شناخت دقیقتر خود و جهان باشند.
کتاب از ۱۰۸ قطعهی کوتاه تشکیل شده که هر کدام عنوانی مستقل دارند؛ از دوستی کردن، دلآگاهی و توجه کردن گرفته تا درد، خلبان خودکار، پذیرش و شفقت، بازگشت به خانه و زنگ بیداری. این چینش باعث شده خواندن اثر الزاماً خطی نباشد و هر بخش بتواند بهتنهایی هم معنا پیدا کند. با این حال، در کنار هم تصویری پیوسته از شیوهای برای بودن میسازند؛ شیوهای که در آن مراقبه فقط یک تمرین جداگانه نیست، بلکه به غذا خوردن، راه رفتن، شنیدن، سکوت، گفتوگو و حتی مواجهه با رنج و مرگ هم گسترش پیدا میکند.
کتاب بازگشت به خانه فقط بر آرامشدن تمرکز ندارد، بلکه نسبت میان آگاهی، آزادی، مسئولیت و رابطهی انسان با دیگران را هم پیش میکشد. جان کابات زین از خلال مثالهای ساده و جملههای کوتاه، نشان میدهد که چگونه افکار همیشه حقیقت نیستند، چگونه بدن میتواند همپیمان آگاهی باشد و چگونه حضور در لحظه، کیفیت رابطهی ما با درد، ترس و تغییر را عوض میکند. حالوهوای اثر دعوتکننده است، اما لحن آن به جای دستور دادن، بیشتر یادآوری میکند؛ یادآوریِ اینکه خانه شاید جایی بیرون از ما نباشد و در همین نفس و همین لحظه قابل بازیافتن باشد.
خلاصه کتاب بازگشت به خانه
کتاب بازگشت به خانه مجموعهای از ۱۰۸ تأمل کوتاه است که ذهنآگاهی را از زاویههای مختلف توضیح میدهد. جان کابات زین در این قطعهها از توجه به نفس و بدن شروع میکند و بعد به موضوعاتی مثل استرس، درد، افکار، عادتهای واکنشی، پذیرش، شفقت، سکوت، مرگ و رابطهی انسان با جهان میرسد.
پیام اصلی اثر این است که رهایی لزوماً از راه تغییر فوری شرایط بیرونی به دست نمیآید، بلکه از راه دیدن روشنتر آنچه اکنون در جریان است آغاز میشود. این کتاب نشان میدهد که هر لحظه میتواند فرصتی برای بازگشت به آگاهی باشد؛ بازگشتی که هم به شناخت خود مربوط است و هم به نوع حضور ما در زندگی روزمره.
چرا باید کتاب بازگشت به خانه را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب بازگشت به خانه را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب ذهنآگاهی را در قالب ۱۰۸ بخش کوتاه مطرح میکند و امکان خواندن تدریجی و مکثدار را فراهم میآورد.
- خواننده با مطالعهی آن میتواند نسبت میان توجه، استرس، درد و واکنشهای خودکار ذهن را دقیقتر ببیند.
- این اثر نشان میدهد که مراقبه فقط به زمان تمرین محدود نیست و میتواند به کارهای عادی روزانه هم راه پیدا کند.
- کتاب به درک بهتر افکار و احساسات کمک میکند، بیآنکه آنها را فوراً حقیقت نهایی فرض کند.
- بخشهای مربوط به بدن، نفس و سکوت، راهی برای فهم پیوند آگاهی با تجربهی زیسته پیش میگذارند.
- این کتاب ذهنآگاهی را فقط مسئلهای فردی نمیبیند و آن را به گفتوگو، مسئولیت و رابطه با دیگران هم وصل میکند.
خواندن کتاب بازگشت به خانه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب بازگشت به خانه به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که میخواهند دربارهی ذهنآگاهی از خلال جملههای کوتاه و تأملبرانگیز بیشتر بدانند.
- مخاطبانی که با استرس، آشفتگی ذهنی یا احساس گسست از لحظهی اکنون دستوپنجه نرم میکنند.
- خوانندگانی که به موضوع رابطهی بدن، توجه، درد و آگاهی علاقه دارند.
- کسانی که دوست دارند متنهایی بخشبندیشده و قابل خواندن در فاصلههای کوتاه مطالعه کنند.
- مخاطبانی که به تأمل دربارهی پذیرش، شفقت، سکوت و کیفیت حضور در زندگی روزمره گرایش دارند.
بخشی از کتاب بازگشت به خانه
«ذهنآگاهی نوعی آگاهی لحظه به لحظه و بدون قضاوت است که از طریق عطف توجه پرورش مییابد. ذهنآگاهی به طور طبیعی برخاسته از زندگی است و میتواند با تمرین تقویت شود. گاهی این تمرین را مراقبه مینامیم. اما مراقبه آن چیزی نیست که فکر میکنید. به واقع، مراقبه شامل توجه کردن است، و برای توجه کردن تنها راهی که در اختیار داریم حسهایمان هستند؛ تمامی حسهایمان، از جمله ذهنمان. ذهنآگاهی راهی است برای دست دوستی دادن با خودمان و تجربیاتمان. البته تجربهٔ ما بسیار گسترده است و بدن، ذهن، قلب ما و تمامی جهان را شامل میشود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بازگشت به خانه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | بازگشت به خانه |
| عنوان دیگر | ۱۰۸ درس ذهنآگاهی |