معرفی و دانلود کتاب ماد کهن pdf + خلاصه رایگان

انتشارات:
نشر برسم

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب ماد کهن

«ماد کهن» نوشته سورنا فیروزی (-۱۳۶۴) پژوهشگر تاریخ ایران باستان است. این کتاب یک واکاوی آکادمیک درباره دیرینگی کهن‌تر فرهنگی و تاریخ سیاسی آریاییان مادی در فلات ایران است.

دوره‌ی ماد، دوره‌ای از روزگار تاریخی ایران است که مدارک نوشتاری مستقیم و نیز یافته‌های باستان‌شناسی در پیوند با آن بسیار اندک بوده است. این کمبود تا بدان جا پیش رفته که امروزه حتی از تپه‌ی هگمتانه که بایستی به عنوان تختگاه مادی، داده‌های مرتبط فراوانی را آشکار می‌ساخت، چیزی جز نمایشگاه سفال‌های پارتی و گاه تکه سفال‌هایی از دوره‌های فرا اشکانی در لایه‌های پارتی، یاد نمی‌شود.

در این کتاب کوشیده می‌شود تا برپایه‌ی با شیوه‌ی پژوهشی باختری و نگرش رایج آن درحوزه‌های مصرشناسی، یونان‌شناسی و پژوهش‌های جهان چینی و میانرودانی، به جستار درباره‌ی گذشته استنادی و باستان‌شناختی مادهای کهن‌تر از دوره‌ی دیااوکو پرداخته شود.

در کنار آن، کوشش شده تا شواهد اقلیم‌شناختی و ژنتیکی نیز در جهت تکمیل موضوع‌های گنجانده شود. پیرامون ایران باستان به نظر می‌آید، دوره‌های کهن‌تری از ماد که شرح حالشان در اسناد یونانی ثبت شده است، قابل پیگیری باشند.

در این کتاب با توجه به هدف بررسی امکان هم‌پوشانی گاه‌نگاری باستان‌شناختی با داده‌های کرونولوژیک و تشریحی متون کلاسیک، به این انگاره پرداخته خواهد شد که آیا گاه‌نگاری دوره‌ی مادی به گونه‌ی کنونی درست است و یا این که نیاز به بازبینی دارد. همچنین آیا نوشته‌ها نام‌های زیاری موجود در سیاهه‌های دیگر فرمانروایان مادی، امکان برخورداری از حقیقت تاریخی و در نتیجه، جایابی در گاه نگاری دوره ماد را دارند و یا خیر. آنچه در این کتاب مورد مطالعه قرار گرفت، محاسبات ریاضی، تصحیح و تطبیق گاه نگاری برخی رخدادهای دوره مادی بود.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ماد کهن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:ماد کهن

برای علاقه‌مندان به تاریخ کتاب عالی محسوب میشه

Abœlfazl
۱۴۰۲/۰۶/۱۱

فوق العاده.

کرونولوژی در تاریخ ایران باستان (ایلام، ماد، هخامنشی، ساسانی)
مهرداد نوری مجیری
آثار باستانی پارسه (تاریخ تمدن ایران: جلد نخست)
جان کرتیس
ضحاک از اسطوره تا واقعیت
حمزه حسین‌زاده
آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش
مری بویس
امپراطوری پارس باستان: فرهنگ، تمدن و جامعه در امپراطوری پارس (تاریخ تمدن ایران: جلد سوم)
ایران نعمتی
دین ایرانی: بر پایه متن‌های معتبر یونانی
امیل بنونیست
ایران باستان؛ از آغاز تا پایان هخامنشیان
مسعود گلزاری
جامع التواریخ (تاریخ سلغریان فارس)
رشیدالدین فضل‌الله‌همدانی
مبانی نظری و عملی در باستان شناسی
عباس علیزاده
باستان پژوه
مرتضی خانی‌پور
برزونامه
شمس‌الدین محمد کوسج
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصل ایران (جلد ۳)
حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
ایلام میانه (کنکاشی بر نشانه‌های شکوفایی و علل گمنامی تمدنی پیشرفته)
محمدنقی گرمه ای
فرهنگ و تمدن ایران پیش از تاریخ تا مادها