کتاب تاریخ تشیع در لرستان
۳٫۲
(۲۸)
خواندن نظراتمعرفی کتاب تاریخ تشیع در لرستان
«تاریخ تشیع درلرستان» به قلم سمیه خانیپور(-۱۳۶۱) کتابی است در حوزه تاریخ محلی ایران، با موضوع تاریخ پیدایش مذهب شیعه در منطقه لرستان. این پژوهش در چهار فصل تنظیم شدهاست که در دو فصل اول بهطور کلی به تاریخچه پیدایش تشیع و سیر آن در ایران میپردازد. و فصل سوم و چهارم به تاریخ تشیع در لرستان و آیینها و باورهای مرتبط با آن در این منطقه از کشور اختصاص دارد.
بخشی از کتاب:
کتل بستن
کتل بستن یکی از آیینها و مناسک رایج در لرستان در ایام محرم بهویژه در روستاها میباشد که اکنون نیز کموبیش وجود دارد ولی به شکل محدودتری اجرا میشود. کتل نمادی از ذوالجناح اسب امام حسین (ع) است. بدینصورت که در گذشته با شروع ایام محرم اسبی را با پارچههای سبز و سیاه ملبس میکردند و آنرا نماد اسب امام حسین (ع) قرار میدادند. در مورد چگونگی به وجود آمدن رسم کتل بستن آقای مرتضی محمدیان معتقد است که هدف از این کار درواقع اعلان عمومی و آگاه کردن مردم محل جهت فرارسیدن محرم به دلیل نبود امکانات فنی و صوتی لازم درگذشته بوده است بنابراین کتل بستن فقط یک مانور جهت زنده نگهداشتن عاشورا و فرهنگ عاشورایی بود.
حجم
۲۶۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۳۰۰ صفحه
حجم
۲۶۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۳۰۰ صفحه
قیمت:
رایگان
نظرات کاربران
از نظر من وقت تلف کردن بود.چون هیچ چیزی در مورد لرستان از نظر موقعیت سیاسی و اجتماعی آن دوران نیامده.فقط در مورد مذهب شیعه قلم فرسایی کرده .
ممنون و خوب بود یاعلی.