کتاب نبرد تمدنی ما
معرفی کتاب نبرد تمدنی ما
کتاب نبرد تمدنی ما اثری است که با همکاری جمعی از پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه، از جمله محمدرضا عابدینی، احمد رهدار، حبیبالله بابایی، محمد عالمزاده نوری، ذبیحالله نعیمیان، محمدرضا فلاح شیروانی، احمد فربهی، علی مهدیان، عباس حیدریپور و مهدی افراز، تدوین شده است. این کتاب توسط انتشارات تمدن توحیدی منتشر شده و به بررسی تحولات مهم منطقهای و جهانی با محوریت نقش ایران در مواجهه با تمدن غرب و رژیم صهیونیستی میپردازد. ساختار کتاب بر پایه تحلیلهای تاریخی، اجتماعی و راهبردی استوار است و تلاش کرده با نگاهی تحلیلی و انتقادی، روند شکلگیری تمدن غرب، ظهور تمدن اسلامی با انقلاب ایران، و پیامدهای نبردهای اخیر را واکاوی کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نبرد تمدنی ما
کتاب نبرد تمدنی ما با محوریت تحلیل تحولات معاصر منطقه و جهان، به قلم جمعی از نویسندگان از جمله محمدرضا عابدینی و احمد رهدار، به بررسی روند شکلگیری تمدن غرب تا برپایی رژیم صهیونیستی و سپس ظهور تمدن اسلامی با انقلاب ایران میپردازد. این کتاب در هفت بخش تنظیم شده است و هر بخش به یکی از مراحل مهم نبرد تمدنی میان ایران و نظام سلطه جهانی اختصاص دارد. نویسندگان با استناد به رخدادهای تاریخی و اجتماعی، تلاش کردهاند تصویری از چگونگی مواجهه ایران با پروژههای غربی و صهیونیستی ارائه دهند و نقش بیداری اسلامی و مقاومت منطقهای را در تغییر معادلات قدرت برجسته کنند. ساختار کتاب بر پایه تحلیلهای جمعی و گفتوگوهای میان اساتید حوزه و دانشگاه شکل گرفته و هر فصل با رویکردی تحلیلی به ابعاد مختلف نبرد تمدنی میپردازد، از نقد تمدن مادی غرب تا بررسی پیامدهای عملیات طوفان الاقصی و نقش ایران در تحولات مقاومت. در مجموع، این کتاب تلاشی است برای ارتقای سطح تحلیل و فهم تحولات منطقهای و جهانی از منظر تمدنی و هویتی.
خلاصه کتاب نبرد تمدنی ما
کتاب نبرد تمدنی ما با تمرکز بر نبرد تمدنی میان ایران و نظام سلطه جهانی، در چند محور اصلی به تحلیل روندهای تاریخی و اجتماعی میپردازد. نویسندگان ابتدا با مرور شکلگیری تمدن غرب و نقد مبانی انسانشناختی و مادی آن، به نقش رسانه و دستگاه فریب در تثبیت سلطه غرب اشاره کردهاند. سپس، با ورود به انقلاب اسلامی ایران، کتاب به تبیین چگونگی ظهور هویت جدید ایرانی و اسلامی و نقش آن در برهمزدن معادلات قدرت منطقهای میپردازد. در ادامه، طرح ایران برای مقابله با رژیم صهیونیستی و فلسفه وجودی این رژیم مورد بررسی قرار گرفته است. نویسندگان پنج رکن اساسی این طرح را شامل ساختن ایران قوی، گسترش قیام در منطقه، دعوت به بیداری، شکستن توهم شکستناپذیری اسرائیل و تغییر محاسبات دولتهای منطقه معرفی کردهاند. بخشهای بعدی کتاب به بررسی عملیات طوفان الاقصی و پیامدهای آن میپردازد؛ از جمله زیر سؤال رفتن توان امنیتی رژیم صهیونیستی، گسترش مبارزه محور مقاومت، ناتوانی در سانسور وقایع فلسطین و مهاجرت ساکنان سرزمینهای اشغالی. در بخشهای پایانی، کتاب به تحلیل چرایی حمله رژیم صهیونیستی به ایران، پاسخ ایران و تثبیت جایگاه منطقهای آن میپردازد و در نهایت، طلوع ایران بر قله مقاومت و تغییر جغرافیای قدرت منطقهای را بهعنوان نقطه عطفی در افق تمدنی معرفی میکند. نویسندگان تأکید کردهاند که ساختن ایران قوی و مقاوم، نهتنها برای پیشرفت ملی بلکه برای تحقق تمدن نوین اسلامی و مقابله با سلطه غرب اهمیت دارد.
چرا باید کتاب نبرد تمدنی ما را بخوانیم؟
کتاب نبرد تمدنی ما با رویکردی تحلیلی و جمعی، به بررسی ریشهها و پیامدهای نبرد تمدنی میان ایران و نظام سلطه جهانی پرداخته است. این کتاب با تکیه بر تحلیلهای تاریخی، اجتماعی و راهبردی، تصویری از روندهای پیچیده منطقهای و جهانی ارائه میدهد و نقش هویت، بیداری و مقاومت را در تغییر معادلات قدرت برجسته میکند. مطالعه این کتاب میتواند به درک عمیقتر از تحولات معاصر، جایگاه ایران در منطقه و جهان، و چالشهای پیشروی تمدن اسلامی کمک کند. همچنین، کتاب با ارائه چارچوبهای تحلیلی نوین، امکان بازاندیشی در تحلیلهای رایج و ارتقای سطح گفتوگوهای نظری را فراهم میآورد.
خواندن این کتاب به پژوهشگران حوزه مطالعات تمدنی، دانشجویان علوم سیاسی و روابط بینالملل، علاقهمندان به تحولات منطقهای و جهانی، فعالان حوزه مقاومت و کسانی که دغدغه تحلیل عمیقتر نسبت به نبردهای هویتی و تمدنی دارند، پیشنهاد میشود.