کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه + دانلود نمونه رایگان

کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه

گردآورنده:جلال خسروشاهی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه

کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه گردآوری و ترجمه‌ی جلال خسروشاهی، با همکاری چهره‌هایی چون رضا سیدحسینی و عمران صلاحی، توسط انتشارات مروارید منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعه شعر جهان به‌شمار می‌آید و به بررسی و معرفی جریان‌ها و شاعران تأثیرگذار شعر ترکیه از اواخر قرن نوزدهم تا دهه‌های پایانی قرن بیستم می‌پردازد. اثر حاضر نه‌تنها نمونه‌هایی از شعر شاعران برجسته ترکیه را ارائه می‌دهد، بلکه با مقدمه‌ها و توضیحات مفصل، سیر تحول شعر ترکیه را در بستر تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن کشور دنبال می‌کند. پیشگامان شعر معاصر ترکیه حاصل سال‌ها پژوهش و علاقه‌ی جلال خسروشاهی به ادبیات ترکیه است و با همکاری و راهنمایی استادان و مترجمان برجسته، به اثری مرجع برای علاقه‌مندان شعر و ادبیات تطبیقی تبدیل شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه

کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه با گردآوری و ترجمه‌ی جلال خسروشاهی، به‌همراه همکاری‌هایی از رضا سیدحسینی و عمران صلاحی، به بررسی روند دگرگونی شعر ترکیه از دوران عثمانی تا دوران معاصر می‌پردازد. این کتاب با نگاهی پژوهشی و تطبیقی، ابتدا تاریخچه‌ای از سیر تحول شعر ترکیه را در بستر تغییرات سیاسی و اجتماعی آن کشور ارائه می‌دهد و سپس به معرفی شش شاعر نوگرا و سنت‌شکن می‌پردازد که هر یک با سبک و زبان خاص خود، نقش مهمی در رهایی شعر ترکیه از قالب‌های سنتی داشته‌اند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا زمینه‌های تاریخی و ادبی را شرح می‌دهد و سپس با زندگی‌نامه، تحلیل سبک و نمونه‌هایی از آثار شاعران برجسته، تصویری جامع از جریان‌های شعری ترکیه ارائه می‌کند. در بخش‌هایی از کتاب، به تأثیرپذیری شعر ترکیه از ادبیات فرانسه و همچنین شباهت‌ها و تفاوت‌های آن با تحولات شعر فارسی اشاره شده است. این کتاب نه‌تنها برای شناخت شاعران و جریان‌های شعری ترکیه اهمیت دارد، بلکه به‌عنوان پلی میان ادبیات ایران و ترکیه، امکان مقایسه و درک عمیق‌تر تحولات ادبی منطقه را فراهم می‌کند.

خلاصه کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه

کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه با رویکردی تحلیلی و تاریخی، سیر تحول شعر ترکیه را از اواخر قرن نوزدهم تا دوران معاصر دنبال می‌کند. در بخش نخست، نویسنده با تکیه‌بر منابع ترکی و فارسی، روند گذار شعر ترکیه از قالب‌های دیوانی و سنتی به شعر آزاد و مدرن را شرح داده است. این گذار با تأثیرپذیری از ادبیات فرانسه و تحولات سیاسی و اجتماعی ترکیه همراه بوده و به پیدایش جریان‌هایی چون ادبیات تنظیمات، ثروت فنون، فجر آتی، ادبیات ملی و شعر دوره‌ی جمهوریت انجامیده است. در ادامه، کتاب به معرفی و تحلیل آثار شش شاعر برجسته و نوآور می‌پردازد که هر یک با سبک و زبان خاص خود، سهمی در تحول شعر ترکیه داشته‌اند. این شاعران با عبور از مضامین و قالب‌های سنتی، به بیان دغدغه‌های فردی، اجتماعی و ملی روی آورده‌اند و زبان شعر را به زبان مردم نزدیک کرده‌اند. نمونه‌هایی از اشعار این شاعران، همراه با توضیحاتی درباره‌ی سبک، محتوا و تأثیرگذاری آن‌ها، بخش مهمی از کتاب را تشکیل می‌دهد. در بخش‌های پایانی، کتاب به بررسی تأثیر جریان‌های ادبی و سیاسی بر شعر ترکیه و نقش شاعران در شکل‌گیری هویت ملی و اجتماعی می‌پردازد. همچنین به شباهت‌ها و تفاوت‌های تحولات شعری ایران و ترکیه اشاره شده و نقش ترجمه و تعامل فرهنگی میان دو کشور برجسته شده است. این کتاب با ارائه‌ی نمونه‌هایی از شعر معاصر ترکیه، تصویری زنده و چندلایه از پویایی و تنوع ادبیات این کشور ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه را بخوانیم؟

پیشگامان شعر معاصر ترکیه اثری است که امکان آشنایی با جریان‌های اصلی شعر ترکیه و شاعران تأثیرگذار آن را فراهم می‌کند. این کتاب با ارائه‌ی تاریخچه‌ای دقیق و نمونه‌هایی از شعر شاعران برجسته، به خواننده کمک می‌کند تا روند دگرگونی شعر ترکیه و پیوند آن با تحولات اجتماعی و سیاسی را بهتر درک کند. همچنین، توضیحات تطبیقی درباره‌ی شباهت‌ها و تفاوت‌های شعر ترکیه و ایران، فرصتی برای مقایسه و شناخت عمیق‌تر ادبیات منطقه فراهم می‌آورد. برای علاقه‌مندان به شعر، ادبیات تطبیقی و تاریخ فرهنگی، این کتاب منبعی ارزشمند و الهام‌بخش است.

خواندن این کتاب به پژوهشگران ادبیات تطبیقی، علاقه‌مندان به شعر معاصر، دانشجویان رشته‌های زبان و ادبیات فارسی و ترکی، و کسانی که به شناخت تحولات فرهنگی و ادبی منطقه علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که دغدغه‌ی شناخت جریان‌های نوگرایانه و تأثیرات متقابل ادبیات ایران و ترکیه را دارند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب پیشگامان شعر معاصر ترکیه

«در این سی‌وچند سالی که با ادبیات به‌ویژه شعر معاصر ترکیه سروکار داشتم، تحوّل و تطوّر شعر دیوانی دوران عثمانی به شعر آزاد و یا به قولی شعر سپید، همواره کنجکاوی مرا برمی‌انگیخت و چگونگی آن افکارم را به خود مشغول می‌داشت. کتاب‌ها، تاریخچه‌ها و تفسیرهای فراوانی را که ترکیه‌ای‌ها از دیرباز تاکنون در این باب نوشته‌اند می‌خواندم و آنچه را که به‌نظرم جالب و یاری‌دهنده برای گذر از این گذرگاه، می‌آمد، یادداشت می‌کردم. قصدم این بود که سیر این تحول و تطور را با توجه به شباهت‌های شگفت‌آور تفکربرانگیزی که با دگرگونی شعر کشورمان دارد و تأثیری که در آغاز بر شعر شاعران پیشرو نوجوی ما گذاشته است، تا جایی که وُسعم اجازه می‌دهد، بررسی کنم، شاید چراغی ولو کم‌سو و یا شمعی نیمه‌جان در پیش پای رهروان این راه پرپیچ‌وخم و پوشیده از غبار فراموشی ایام باشد... برای بیان مقصود، نخست تاریخچه‌ای از سیر تحول و تطور شعر معاصر ترکیه با توجه به تغییرات بنیادین در اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ترکیه از اواخر قرن ۱۹ به بعد فراهم آمد که بخش اول این دفتر را تشکیل می‌دهد و بخش دوم هم به معرفی شش شاعر نوگرا و سنت‌شکن که هر یک به طریقی، با سبک و اسلوب خاص خود در رهایی شعر ترکیه از قیدوبند شعر دیوانی دوران عثمانی نقش داشته‌اند به‌عنوان پیشگامان شعر معاصر ترکیه با شرح زندگی و زمانه‌شان و وصف ساختار، زبان و محتوای شعری و نمونه‌هایی از آثارشان، اختصاص یافت.»

۲۰%