کتاب خندیدن به افق محلی اکبر اکسیر + دانلود نمونه رایگان

کتاب خندیدن به افق محلی

نویسنده:اکبر اکسیر
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب خندیدن به افق محلی

کتاب خندیدن به افق محلی، پنجاه خاطره‌ی ادبی و غیرادبی اکبر اکسیر از زندگی شخصی، حرفه‌ای و اجتماعی‌اش است؛ خاطراتی که به وقایع روزمره، تجربه‌های معلمی، شاعری و معاشرت با چهره‌های ادبی و هنری ایران مربوط می‌شود. این کتاب با رویکردی طنز، لحظات تلخ و شیرین زندگی را به تصویر کشیده و تلاش کرده تا از دل اتفاقات معمولی، نگاهی تازه و خنده‌دار به زندگی ارائه دهد. انتشارات مروارید این مجموعه را منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خندیدن به افق محلی

کتاب خندیدن به افق محلی اثری از اکبر اکسیر است که در قالب مجموعه‌ای از خاطرات کوتاه و طنزآمیز، به روایت زندگی روزمره، تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای، و برخوردهای اجتماعی نویسنده می‌پردازد. این کتاب ساختاری اپیزودیک دارد و هر خاطره، روایتی مستقل از یک اتفاق یا تجربه‌ی خاص است که با نگاهی شوخ‌طبعانه و گاه انتقادی بیان شده است. اکبر اکسیر در این اثر، خاطراتی از دوران کودکی، معلمی، شاعری، معاشرت با دوستان و آشنایان، و حتی مواجهه با چهره‌های ادبی و هنری را بازگو کرده است.

موضوعات کتاب از مسائل خانوادگی و اجتماعی تا حواشی فرهنگی و ادبی را دربرمی‌گیرد و نویسنده با بهره‌گیری از زبان طنز، به نقد و بازنمایی موقعیت‌های گوناگون پرداخته است. خندیدن به افق محلی، به خاطرات شخصی نویسنده محدود نمی‌شود و تصویری از زیست اجتماعی و فرهنگی یک نسل را نیز ارائه می‌دهد. این کتاب با روایت‌هایی کوتاه و متنوع، خواننده را به سفری میان خاطرات و لحظات بامزه و گاه تأمل‌برانگیز می‌برد.

خلاصه کتاب خندیدن به افق محلی

اکبر اکسیر در خندیدن به افق محلی، با زبانی صمیمی و نگاهی شوخ‌طبع، تجربه‌های خود را از دوران کودکی تا بزرگسالی روایت کرده است. خاطراتی که گاه به مشکلات مالی، روابط خانوادگی، تجربه‌های معلمی، معاشرت با شاعران و نویسندگان، و حتی ماجراهای روزمره مثل خرید نان یا شرکت در مراسم ختم مربوط می‌شود. اکسیر در هر خاطره، موقعیتی طنزآمیز را برجسته کرده و از دل اتفاقات ساده، لحظاتی خنده‌دار و گاه تلخ را بیرون کشیده است. او با اشاره به فرهنگ محلی، باورهای عامیانه، و روابط اجتماعی، تصویری زنده و پرجزئیات از زیست بومی و اجتماعی خود ارائه داده است.

در کنار روایت‌های شخصی، کتاب به حواشی ادبی و هنری نیز می‌پردازد و از دیدار با چهره‌های سرشناس ادبی، تجربه‌های شعرخوانی و نقد ادبی، و حتی ماجراهای طنزآمیز در محافل فرهنگی سخن می‌گوید. دغدغه‌ی اصلی کتاب، نشان‌دادن پیوند میان طنز و واقعیت زندگی است؛ جایی که خنده و اشک، تلخی و شیرینی، و جدیت و شوخی در هم می‌آمیزند و تصویری انسانی و ملموس از زندگی روزمره خلق می‌کنند.

چرا باید کتاب خندیدن به افق محلی را بخوانیم؟

این کتاب با زبان شوخ و صمیمی، موقعیت‌هایی آشنا را به گونه‌ای روایت کرده که هم خنده‌دار و هم تأمل‌برانگیز است. ویژگی اثر، توانایی نویسنده در تبدیل اتفاقات معمولی به خاطراتی جذاب و بامزه است؛ خاطراتی که نه‌تنها سرگرم‌کننده‌اند، بلکه گاه لایه‌هایی از نقد اجتماعی و فرهنگی را نیز در خود دارند. خواندن این کتاب می‌تواند به درک بهتر طنز ایرانی، شناخت فرهنگ محلی و تجربه‌ی زیست اجتماعی یک نسل کمک کند.

خواندن کتاب خندیدن به افق محلی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعه‌ی خندیدن به افق محلی به دوستداران طنز، خاطره‌نویسی و کسانی پیشنهاد می‌شود که به روایت‌های بومی و اجتماعی علاقه دارند.

درباره اکبر اکسیر

اکبر اکسیر (متولد ۱۳۳۲) شاعر، طنزپرداز، معلم و منتقد ادبی است که به عنوان بنیان‌گذار سبک شعر فرانو در ادبیات فارسی شناخته می‌شود. او که زاده‌ی آستارا است، فعالیت ادبی خود را از دهه‌ی پنجاه آغاز کرد و با انتشار مجموعه‌ی «بفرمایید بنشینید صندلی عزیز» شناخته شد. ویژگی اصلی اشعار او، بهره‌گیری از زبان ساده، کوتاه‌نویسی و آمیختن مسائل روزمره و اجتماعی با طنزی گزنده است که در عین سادگی، مفاهیم انتقادی را به مخاطب منتقل می‌کند و از کلیشه‌های مرسوم شعر رمانتیک یا انتزاعی فاصله می‌گیرد. آثار متعددی از اکسیر منتشر شده که از میان آن‌ها می‌توان به کتاب‌های «پسته لال سکوت دندان‌شکن است»، «مالاریا» و «زنبورهای عسل دیابت گرفته‌اند» اشاره کرد که به خاطر کتاب آخر نامزد جایزه‌ی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده بود.

بخشی از کتاب خندیدن به افق محلی

«تازه ازدواج کرده بودم و با خانواده زندگی می‌کردیم. در اتاقی ۱۵ متری که سوئیت کاملی بود. هم آشپزخانه بود هم اتاق خواب و پذیرایی. توالت و حمام مشترک بود. ملیحه تازه‌عروس و من تازه‌داماد. هر فرصتی که به دست می‌آوردیم از آینده و آرزوهای مشترک حرف می‌زدیم. خواهر کوچکم علاقهٔ شدیدی به ملیحه داشت و لحظه‌ای از او غافل نبود. ملیحه هم او را دوست داشت و به او محبت می‌کرد و برایش هدیه می‌خرید و چون ماکارونی غذای مورد علاقهٔ خواهر کوچکهٔ ۵ ساله‌ام بود، اکثراً ماکارونی می‌پخت و او را مهمان می‌کرد. گاه این صمیمیت تا موقع خواب ادامه داشت و خواهر کوچکه با ملیحه می‌خوابید. چون نزدیک بود این کار عادت هر روز و هر شبش شود نقشه‌ای برایش کشیدم. یک روز که ناهار ماکارونی داشتیم ملیحه او را صدا زد که کجایی، خودت را برسان ماکارونی داریم. او هم فوراً به اتاق ما آمد و سر سفره نشست. هنوز لقمهٔ اول را نزده بود و رشتهٔ ماکارونی از دهانش آویزان بود که من آخ و اوخ عجیبی از خود درآوردم. طوری‌که ملیحه هم ترسید. درحالی‌که دست راستم را به طرف کمرم برده بودم و انگار چیزی را به زور درمی‌آوردم. رشتهٔ بلند ماکارونی را از پشت بیرون کشیدم و وحشت‌زده به ملیحه گفتم: ملیحه، ملیحه، کرم! و کل رشتهٔ ماکارونی را روی سفره انداختم. خواهر کوچکه، که هاج‌وواج مانده بود، با دیدن این صحنهٔ چندش‌آور تهوع‌کنان از اتاق خارج شد و به طرف دستشویی فرار کرد. بله عزیزان! حالا خواهر کوچکه نزدیک ۶۰ سال می‌شود که لب به ماکارونی نزده که هیچ حتی روی خانهٔ جدیدمان را هم ندیده است!»