کتاب از درد و رنج تا شادکامی بروک بسشن + دانلود نمونه رایگان

کتاب از درد و رنج تا شادکامی

نویسنده:بروک بسشن
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب از درد و رنج تا شادکامی

کتاب از درد و رنج تا شادکامی (the other side of happiness) نوشته بروک بسشن و ترجمه حسین گازر، اثری است که به بررسی رابطه‌ی پیچیده‌ی میان درد، رنج و شادکامی پرداخته است. این کتاب که در سال ۱۴۰۳ توسط انتشارات سایه سخن منتشر شده، کوشیده با نگاهی علمی و پژوهشی، مفاهیم رایج درباره‌ی شادی و رنج را به چالش بکشد. نویسنده باتکیه‌بر یافته‌های روان‌شناسی، علوم اعصاب و انسان‌شناسی به این پرسش می‌پردازد که آیا اجتناب از درد و جست‌وجوی افراطی لذت، واقعاً ما را به شادی می‌رساند یا نه. او با مثال‌هایی از زندگی روزمره، پژوهش‌های تجربی و تاریخچه‌ی فرهنگی بشر نشان می‌دهد که چگونه تجربه‌ی درد و رنج می‌تواند به شادکامی عمیق‌تر و پایدارتر منجر شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب از درد و رنج تا شادکامی اثر بروک بسشن

کتاب از درد و رنج تا شادکامی نوشته‌ی بروک بسشن و اثری است که نقش بنیادین درد و رنج در تجربه‌ی شادی و رضایت از زندگی را بررسی کرده است. این کتاب با رویکردی تحلیلی و پژوهشی، مفاهیم رایج درباره‌ی شادی و لذت و رنج را بازنگری کرده و کوشیده است نشان دهد که چگونه اجتناب از درد و تلاش برای حداکثرسازی لذت، نه‌تنها به شادی پایدار منجر نمی‌شود، بلکه ظرفیت انسان را برای مواجهه با چالش‌های زندگی کاهش می‌دهد. ساختار کتاب بر پایه‌ی ترکیب روایت‌های شخصی، پژوهش‌های علمی و مثال‌های تاریخی شکل گرفته است.

بروک بسشن با بررسی نمونه‌هایی از زندگی روزمره، فرهنگ‌های مختلف و یافته‌های آزمایشگاهی به این نتیجه می‌رسد که درد و شادی دو روی یک سکه هستند و بدون تجربه‌ی رنج، معنای واقعی لذت و شادکامی قابل‌درک نیست. نویسنده به موضوعاتی مانند تأثیر انتظارات، نقش فرهنگ مصرف‌گرا، پارادوکس لذت‌گرایی و اهمیت پذیرش تجربه‌های منفی می‌پردازد و پیشنهاد می‌کند که رویکردی شجاعانه‌تر و آگاهانه‌تر نسبت به درد می‌تواند به رشد فردی و رضایت عمیق‌تر از زندگی منجر شود. عنوان اصلی و کامل کتاب از درد و رنج تا شادکامی در زبان مبدأ عبارت است از The other side of happiness: embracing a more fearless approach to living.

خلاصه کتاب از درد و رنج تا شادکامی

کتاب با طرح این پرسش آغاز می‌شود که آیا اجتناب از درد و غرق‌شدن در لذت‌ها می‌تواند ما را به شادی واقعی برساند. نویسنده با بررسی مثال‌هایی از زایمان، ورزش حرفه‌ای و تجربه‌های روزمره نشان می‌دهد که بسیاری از لحظات شادی‌آفرین، همزمان با درد و رنج همراه هستند. او تأکید می‌کند که فرهنگ امروز با تبلیغ مثبت‌اندیشی افراطی و مصرف‌گرایی، درد را به‌عنوان مشکلی غیرطبیعی و نشانه‌ی شکست معرفی کرده؛ درحالی‌که تجربه‌های منفی، بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسانی هستند. نویسنده در ادامه به بررسی علمی درد می‌پردازد و نشان می‌دهد که درد فقط به تجربه‌های فیزیکی محدود نمی‌شود؛ بلکه شامل رنج‌های عاطفی، اجتماعی و وجودی نیز هست. او با استناد به پژوهش‌های روان‌شناسی و علوم اعصاب توضیح می‌دهد که چگونه تلاش برای حذف کامل درد، نه‌تنها ممکن نیست، بلکه باعث کاهش ظرفیت انسان برای لذت‌بردن و رشد می‌شود. نویسنده به پارادوکس لذت‌گرایی اشاره می‌کند؛ هرچه بیشتر به‌دنبال لذت باشیم و از درد فرار کنیم، احتمالاً کمتر به شادی واقعی دست می‌یابیم. در بخش‌هایی از کتاب، مثال‌هایی از زندگی افراد ثروتمند و مشهور آورده شده که با وجود دسترسی به امکانات بی‌نظیر همچنان احساس رضایت و شادی نمی‌کنند. همچنین پژوهش‌هایی درباره‌ی اثرات داروهای ضددرد و نقش انتظارات ذهنی در تجربه‌ی درد و لذت مطرح شده است. بروک بسشن نتیجه می‌گیرد که پذیرش آگاهانه‌ی درد و مواجهه‌ی شجاعانه با تجربه‌های منفی، نه‌تنها به کاهش رنج کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز رشد، معنا و شادکامی پایدار است.

چرا باید کتاب از درد و رنج تا شادکامی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی دیگر به موضوع شادی و رنج، دیدگاه‌های رایج درباره‌ی اجتناب از درد و جست‌وجوی لذت را به چالش می‌کشد. خواننده با مطالعه‌ی این اثر درمی‌یابد که تجربه‌ی درد و رنج اجتناب‌ناپذیر است و می‌تواند به رشد فردی، افزایش تاب‌آوری و درک عمیق‌تر معنای زندگی منجر شود. کتاب از درد و رنج تا شادکامی با ارائه‌ی مثال‌های ملموس، پژوهش‌های علمی و تحلیل‌های فرهنگی به مخاطب کمک می‌کند تا رابطه‌ی خود با تجربه‌های منفی را بازنگری کند و به‌جای فرار از آن‌ها، رویکردی پذیرنده و شجاعانه در پیش بگیرد. این اثر می‌تواند برای کسانی که به‌دنبال معنای عمیق‌تر شادی و رضایت از زندگی هستند، الهام‌بخش باشد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با دغدغه‌هایی مانند اضطراب، نارضایتی از زندگی، ترس از تجربه‌های منفی یا جست‌وجوی شادی پایدار روبه‌رو هستند. همچنین این اثر برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، فلسفه‌ی زندگی و کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تری از رابطه‌ی میان رنج و شادکامی هستند، مناسب است.

درباره بروک بسشن

بروک بسشن (Brock Bastian) استاد دانشکده‌ی علوم روان‌شناختی در دانشگاه ملبورن و روان‌شناس اجتماعی است که پژوهش‌هایش به‌طور گسترده در رسانه‌های معتبر بین‌المللی مانند تایم، هافینگتن پست، اکونومیست، نیوساینتیست، ساینتیفیک امریکن، سی‌ان‌ان، ای‌بی‌سی، گلوب اند میل، نیویورکر و نیویورک مگزین بازتاب یافته است. او که رویکردی پیشرو و نوآورانه در علم روان‌شناسی داشته، برنده‌ی جایزه‌ی نوآوری نظری وگنر شده و ارائه‌هایش در پادکست Big Ideas در رادیوی ملی ABC نیز منتشر شده است. بروک بسشن در پژوهش‌های خود به بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر تصمیم‌گیری و سلامت روان پرداخته و در حوزه‌ی بهزیستی روانی موضوعاتی چون پیامدهای منفی ترویج افراطی شادی، نقش فرهنگ در افسردگی و اهمیت تجربه‌های دردناک برای رسیدن به شادی واقعی را مطالعه کرده است. او همچنین در زمینه‌ی اخلاق رفتاری به انگیزه‌هایی پرداخته که انتخاب‌های اخلاقی ما را شکل می‌دهد. موضوعاتی همچون تعارض منافع، اخلاق در برخورد با حیوانات و محیط‌زیست و پیوند میان رفتار اخلاقی و بهزیستی فردی موضوع مطالعهت این نویسنده بوده است. بروک بسشن که دکترای خود را در سال ۲۰۰۷ دریافت کرده، بیش از ۱۰۰ مقاله‌ی علمی و فصلِ کتاب منتشر کرده و آثارش در رسانه‌هایی چون هاروارد بیزینس ریویو معرفی شده است. او به‌واسطه‌ی تحقیقات برجسته‌اش از سوی انجمن روان‌شناسی استرالیا و انجمن روان‌شناسان اجتماعی استرالیا مورد تقدیر قرار گرفته و بیش از دو میلیون دلار بودجه‌ی پژوهشی دریافت کرده است. بروک بسشن علاوه‌بر فعالیت‌های علمی، در حوزه‌ی ترویج علم بسیار فعال بوده و در رسانه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی، سخنرانی‌های عمومی ازجمله در TEDx و مرکز اخلاق سیدنی حضور داشته است. از درد و رنج تا شادکامی (the other side of happiness) عنوان اثر مکتوب دیگری به قلم اوست که در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

رویکرد نوآورانه‌ی بروک بسشن در پژوهش با جایزه‌ی نوآوری نظری وِگنر مورد قدردانی قرار گرفته است؛ همچنین انجمن روان‌شناسی استرالیا و انجمن روان‌شناسان اجتماعی استرالزی با اعطای جوایز پژوهشگری، سهم و نقش او را در پیشبرد روان‌شناسی به رسمیت شناخته‌اند.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- penguin.co.uk: پژوهش‌های روان‌شناس اجتماعی برجسته، بروک بسشن، نشان می‌دهد که سختی و اندوه با لذت در تضاد نیستند و جزو ضروری خوشبختی هستند. کتاب حاضر باتکیه‌بر روان‌شناسی، علوم اعصاب و یافته‌های معتبر بین‌المللی، ما را تشویق می‌کند با نگاهی شجاعانه‌تر به زندگی، ارزش درد را در زیست خود بپذیریم. همان‌طور که این نویسنده توضیح داده، هیجان‌انگیزترین لحظات زندگی ما معمولاً بر لبه‌ی باریکی میان لذت و رنج قرار دارند؛ چه یافتن عشق واقعی باشد، چه درآغوش‌گرفتن نخستین‌بارِ نوزاد و چه به‌پایان‌رساندن یک ماراتن. دلیلش این است که سختی‌ها توان ما برای تجربه‌ی شادی را افزایش می‌دهند و ما را نیرومندتر و تاب‌آورتر می‌کنند.

- پل بلوم، نویسنده: درد چیز بدی است؛ درست است؟ بروک بسشن در این کتابِ جذاب شما را قانع خواهد کرد که ماجرا چنین نیست. او با بهره‌گیری از مثال‌های روشن و روزمره و همچنین یافته‌های شگفت‌انگیز آزمایشگاهی نشان می‌دهد که درد، رنج و تقلا چگونه به ما کمک می‌کنند.

- روی اف. بامایستر، نویسنده: این کتاب چالشی شگفت‌انگیز و برانگیزنده‌ی تفکر است درباره‌ی اینکه چگونه در باب خوشبختی بیندیشیم و چگونه در پیِ دست‌یافتن به آن گام برداریم. اگر از کتاب‌های ساده‌اندیشانه‌ای که فقط به شما می‌گویند شاد باش و لبخند بزن خسته شده‌اید، کتاب از درد و رنج تا شادکامی همان اثری است که باید بخوانید.

بخشی از کتاب از درد و رنج تا شادکامی

«مازوخیسم خوش‌خیم

روان‌شناس اجتماعیِ بسیار اثرگذار، پل روزین، دربارهٔ «مازوخیسم خوش‌خیم» یا تمایل به لذت‌بردن از تجربه‌های ذاتاً منفی تحقیق می‌کند. علاقهٔ او به این پدیده با تحقیقش دربارهٔ مصرف فلفل تند و این پرسش شروع شد که چرا بیش از دو میلیارد انسان بالغ از «سوزش» دهانشان بر اثر فلفل تند لذت می‌برند.

به‌منظور بررسی بیش‌تر این ایده‌ها، روزین و همکارانش از دانشجویان خواستند به پرسش‌هایی دربارهٔ ۲۶ تجربهٔ ذاتاً منفی مختلف پاسخ دهند. (۲) دانشجویان در مقیاسی از صفر (اصلاً) تا صد (تا حدی که از چیزی خوشم نیاید) نشان دادند چقدر از هریک از تجربه‌ها خوششان آمده است. تجربه‌ها بسیار متنوع بود، اما می‌توان آن‌ها را به هشت نوع مختلف دسته‌بندی کرد که عبارت بودند از: غم (مثل کتاب یا فیلم غمگین)، احساس سوزش (مثل غذاهای تند)، احساس انزجار (مثل فشاردادنِ جوش‌ها)، ترس (مثل پرش بانجی)، دمای دردناک (مثل غواصی در آب سرد)، مزه‌های قوی و ذاتاً منفی (مثل ویسکی)، احساس خستگی (مثل دویدن در ماراتن) و طعم تلخ (مثل قهوهٔ قوی). پاسخ‌ها نشان داد حدود ۵۰ درصد از افراد به‌طور متوسط گزارش داده‌اند از بیش‌ترِ این تجربه‌ها در حد وسطِ مقیاسِ پاسخ، لذت می‌برند؛ به این معنا که تعداد زیادی از مردم این تجربه‌های ذاتاً منفی را دست‌کم تا حد متوسط لذت‌بخش می‌دانند.»