کتاب کودک من (جلد دهم، آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب کودک من (جلد دهم، آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دهم، آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعه‌ی راهنمای جامع و گام‌به‌گام توانمندسازی کودکان، به موضوع آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان می‌پردازد و با عنوان فرعی «دکمه‌ی توقف سرزنش‌گری درونی» ارائه شده است. هدف این کتاب، ارائه‌ی راهکارها و تمرین‌هایی برای والدین و مربیان است تا بتوانند به کودکان کمک کنند در مواجهه با اشتباهات، ناکامی‌ها و احساسات دشوار، با خود مهربان‌تر باشند و از خودانتقادی مفرط دوری کنند. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که هم جنبه‌ی آموزشی دارد و هم با مثال‌های کاربردی و تمرین‌های عملی، والدین و مربیان را در مسیر پرورش این مهارت مهم همراهی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد دهم، آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دهم) با تمرکز بر آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان، به والدین و مربیان ابزارهایی ارائه می‌دهد تا بتوانند کودکان را در مسیر پذیرش خود و کاهش سرزنش‌گری درونی یاری کنند. نویسندگان، با تکیه‌بر پژوهش‌های روان‌شناسی و تجربه‌های عملی، سه مولفه‌ی اصلی شفقت به خود را معرفی کرده‌اند: مهربانی با خود، احساس انسانیت مشترک و ذهن‌آگاهی. ساختار کتاب شامل توضیح مفاهیم پایه، عوامل موثر بر رشد شفقت به خود، اهمیت آموزش این مهارت در دنیای امروز و موانع رایج در فرزندپروری است. بخش‌های عملی کتاب، تمرین‌ها و بازی‌هایی را معرفی می‌کند که والدین و مربیان می‌توانند به‌سادگی در زندگی روزمره به کار بگیرند. همچنین، مثال‌هایی از موقعیت‌های واقعی کودکان و واکنش‌های شفقت‌آمیز در مقایسه با واکنش‌های انتقادی، به فهم بهتر موضوع کمک می‌کند. کتاب کودک من تلاش کرده است تا با زبانی ساده و ملموس، مهارت شفقت به خود را به عنوان یکی از پایه‌های سلامت روان و رشد اجتماعی کودکان معرفی کند و راهکارهایی برای پرورش این مهارت در خانه و مدرسه ارائه دهد.

خلاصه کتاب کودک من (جلد دهم، آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دهم) با تعریف شفقت به خود آغاز می‌شود و سه مولفه‌ی اصلی آن را شرح می‌دهد: مهربانی با خود، احساس انسانیت مشترک و ذهن‌آگاهی. نویسندگان توضیح داده‌اند که مهربانی با خود یعنی در زمان اشتباه یا شکست، به‌جای سرزنش، با خود همدلی و حمایت نشان داده شود. احساس انسانیت مشترک به کودک یادآوری می‌کند که اشتباه و رنج بخشی از تجربه‌ی همه‌ی انسان‌هاست و او در این احساسات تنها نیست. ذهن‌آگاهی نیز به کودک کمک می‌کند تا احساسات و افکار منفی را بدون قضاوت مشاهده کند و آن‌ها را بپذیرد. در ادامه، کتاب به عوامل موثر بر رشد شفقت به خود می‌پردازد؛ از جمله سبک فرزندپروری، محیط خانه، تجربیات مدرسه، روابط با همسالان، ویژگی‌های شخصیتی، تأثیر رسانه‌ها و سلامت روانی. سپس اهمیت آموزش این مهارت برای کودکان مطرح شده است: ساختن پایه‌های سلامت روان، افزایش تاب‌آوری، بهبود عملکرد تحصیلی، کاهش کمال‌گرایی ناسالم و تقویت هوش هیجانی. کتاب راهکارهایی برای والدین و مربیان ارائه می‌دهد تا بتوانند این مهارت را به کودکان آموزش دهند؛ از جمله مدل‌سازی شفقت به خود، ایجاد محیط امن و پذیرنده، آموزش مهربانی با خود در مواجهه با اشتباهات، کمک به شناسایی احساسات سخت و تشویق به مهربانی با دیگران. تمرین‌ها و بازی‌هایی مانند تونل ایمنی، آینه مهربان، خمیربازی شفقت، درخت قدردانی از خود و داستان‌هایی مثل خرگوش کوچولو و هویج گمشده، به‌عنوان ابزارهای عملی معرفی شده‌اند. همچنین، موانع رایج در فرزندپروری مانند کمال‌گرایی والدین، ترس از لوس کردن کودک و تمرکز بیش از حد بر دستاوردها بررسی شده است. در پایان، کتاب تأکید می‌کند که شفقت به خود، مهارتی قابل آموزش و تمرین است که می‌تواند پایه‌ی عزت نفس و تاب‌آوری کودکان را تقویت کند.

چرا باید کتاب کودک من (جلد دهم، آموزش مهارت شفقت به خود در کودکان) را بخوانیم؟

کتاب کودک من (جلد دهم) با تمرکز بر آموزش مهارت شفقت به خود، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا کودکان را برای مواجهه با چالش‌های زندگی آماده کنند. این کتاب با ارائه‌ی تمرین‌ها و مثال‌های ملموس، نشان می‌دهد که چگونه می‌توان به کودکان یاد داد در برابر اشتباهات و ناکامی‌ها، به‌جای سرزنش خود، با مهربانی و پذیرش برخورد کنند. ویژگی شاخص این کتاب، توجه به نقش والدین در مدل‌سازی رفتار شفقت‌آمیز و ارائه‌ی راهکارهای عملی برای ایجاد محیطی امن و پذیرنده است. همچنین، تمرین‌های متنوع و داستان‌های کوتاه، یادگیری را برای کودکان جذاب‌تر و قابل لمس‌تر می‌کند. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به تقویت عزت نفس، تاب‌آوری و هوش هیجانی کودکان کمک کند و آن‌ها را برای زندگی سالم‌تر و شادتر آماده سازد.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که دغدغه‌ی سلامت روان و رشد شخصیتی کودکان را دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین، برای کسانی که با چالش‌هایی مانند خودانتقادی، اضطراب، کمال‌گرایی یا ضعف در پذیرش احساسات در کودکان مواجه هستند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد.

۲۵%