کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان)
معرفی کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان)
کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، اثری از مجموعهی راهنمای جامع و گامبهگام توانمندسازی کودکان است که توسط انتشارات حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد با تمرکز بر هوش خلاق و آموزش مهارت حل مسئله، به والدین و مربیان کمک میکند تا کودکان را برای مواجهه با چالشهای روزمره و پیچیدگیهای زندگی آماده کنند. نویسندگان با بهرهگیری از مثالهای کاربردی، بازیها و تمرینهای متنوع، تلاش کردهاند راهکارهایی عملی و قابل اجرا برای تقویت توانایی حل مسئله در کودکان ارائه دهند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هم والدین و هم مربیان بتوانند با توجه به سن و نیازهای کودک، از آن بهرهمند شوند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان)
کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، بهعنوان بخشی از یک مجموعهی گسترده، به موضوع آموزش مهارتهای زندگی به کودکان میپردازد. این جلد بهطور ویژه بر مهارت حل مسئله و پرورش هوش خلاق تمرکز دارد. ساختار کتاب شامل بخشهایی دربارهی تعریف حل مسئله، عوامل مؤثر بر رشد این مهارت، اهمیت آن در زندگی کودک و روشهای آموزش گامبهگام است. نویسندگان با ارائهی مثالهای ملموس از موقعیتهای روزمره، بازیها و فعالیتهای گروهی، تلاش کردهاند مفاهیم را برای والدین و مربیان قابل فهم و اجرا کنند. کتاب به تفاوتهای سنی کودکان توجه دارد و راهکارهایی متناسب با سنین مختلف ارائه میدهد. همچنین، موانع رایج در فرزندپروری و اشتباهات والدین در مسیر آموزش حل مسئله بررسی شده است. این اثر با رویکردی عملی و تعاملی، والدین را به مشارکت فعال در فرایند یادگیری کودک دعوت میکند و ابزارهایی برای تقویت استقلال، اعتمادبهنفس و خلاقیت کودکان فراهم میآورد.
خلاصه کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان)
کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان) با تعریف دقیق مهارت حل مسئله آغاز میشود و آن را بهعنوان مجموعهای از فرایندهای شناختی و رفتاری معرفی میکند که کودک برای شناسایی، تحلیل و یافتن راهحلهای مؤثر در موقعیتهای مختلف به کار میگیرد. نویسندگان تأکید کردهاند که این مهارت نهتنها در بازیهای ساده، بلکه در تمام لحظات زندگی کودک نقش دارد و پایهای برای رشد عزتنفس و استقلال اوست. در ادامه، عوامل مؤثر بر رشد مهارت حل مسئله بررسی شده است؛ از جمله ظرفیت ذهنی کودک، فرصتهای مواجهه با مشکلات، سبک مداخله والدین، مدلسازی رفتاری و نقش اعتمادبهنفس. کتاب با مثالهایی مانند ساختن برج لگو، درگیری با خواهر و برادر یا گمشدن قطعهای از پازل، نشان میدهد که چگونه والدین میتوانند با هدایت مناسب، کودک را به تفکر خلاق و یافتن راهحلهای متنوع تشویق کنند. بخش مهمی از کتاب به آموزش مهارت حل مسئله متناسب با سن کودک اختصاص یافته است. برای کودکان نوپا و پیشدبستانی، تأکید بر تجربه عملی و بازیهای ساده است؛ درحالیکه برای کودکان مدرسهای، تمرینهایی مانند برنامهریزی، بحث و گفتوگو و استفاده از بازیهای فکری پیشنهاد شده است. نویسندگان همچنین به موانع رایج در فرزندپروری اشاره کردهاند؛ مانند کمالگرایی، عجله برای نتیجه، نادیدهگرفتن احساسات کودک و ارائه راهحلهای آماده. در بخش پایانی، مجموعهای از بازیها و فعالیتهای خلاقانه برای تقویت مهارت حل مسئله معرفی شده است؛ از جمله معمای کارآگاهی، مرتبکردن اسباببازیها با کمترین جعبه، کمک به مسیریابی کشاورز، بازی ساخت با وسایل دورریختنی و داستانهایی که کودک را به تفکر و همکاری دعوت میکند. این تمرینها به کودک کمک میکند تا با آزمون و خطا، برنامهریزی، تحلیل دادهها و همکاری گروهی، توانایی حل مسئله را در خود پرورش دهد.
چرا باید کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان) را بخوانیم؟
کتاب کودک من (جلد هشتم، آموزش مهارت حل مسئله در کودکان) با ارائهی راهکارهای عملی و مثالهای ملموس، والدین و مربیان را در مسیر آموزش مهارت حل مسئله به کودکان همراهی میکند. این کتاب با توجه به تفاوتهای سنی و نیازهای فردی کودکان، تمرینها و بازیهایی متنوع ارائه داده است که میتواند به رشد خلاقیت، تفکر انتقادی و اعتمادبهنفس کودکان کمک کند. همچنین، با بررسی موانع رایج در فرزندپروری و ارائهی راهکارهای جایگزین، والدین را به مشارکت فعال و حمایت مؤثر از فرزندانشان تشویق میکند. مطالعهی این کتاب میتواند به والدین کمک کند تا فرزندی مستقل، خلاق و توانمند تربیت کنند که در مواجهه با چالشهای زندگی، راهحلهای متنوع و مؤثری پیدا کند.
خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که دغدغهی رشد مهارتهای زندگی و حل مسئله در کودکان دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که به دنبال راهکارهای عملی برای تقویت خلاقیت و استقلال فرزندان خود هستند، این کتاب مناسب است.