کتاب در مسیر عشق آلن دوباتن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب در مسیر عشق

کتاب در مسیر عشق

معرفی کتاب در مسیر عشق

کتاب در مسیر عشق (On Love) نوشته آلن دوباتن، رمانی انگیزشی است که روایتی متفاوت از تجربه‌ی عشق را ارائه می‌دهد و می‌کوشد پیچیدگی‌ها و فرازونشیب‌های رابطه را به‌دقت بررسی کند. دوباتن با نگاهی فلسفی و تحلیلی، داستان شکل‌گیری عشق بین دو نفر را می‌گوید و لایه‌های عمیقی از احساسات، تردیدها و تناقضات انسانی را به تصویر می‌کشد. این کتاب را فهیمه پرکاه و راضیه تجلی فر ترجمه کرده‌اند و انتشارات آئی سا به انتشار رسانده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در مسیر عشق

کتاب در مسیر عشق اثر آلن دوباتن، داستانی عاشقانه را در بستری فلسفی و واقع‌گرایانه روایت می‌کند. این رمان با تمرکز بر رابطه‌ی راوی و کلویی، به جای خلق ماجراهای عجیب و غیرمنتظره، بر جزئیات روزمره و احساسات متناقض عاشقانه تأکید کرده است. نویسنده با نگاهی تحلیلی، مسیر شکل‌گیری، رشد و چالش‌های یک رابطه را به تصویر کشیده و نشان داده که عشق، فراتر از لحظات پرشور اولیه، با تردیدها، ایده‌آل‌سازی‌ها، سوءتفاهم‌ها و حتی دلخوری‌های کوچک همراه است. دوباتن در این کتاب، عشق را نه به‌ مثابه‌ی تجربه‌ای منحصربه‌فرد و استثنایی، بلکه به‌ عنوان بخشی از زندگی عادی و مشترک انسان‌ها بررسی کرده است. روایت داستان، گاه با طنز و گاه با تأمل، به بررسی نقش تصادف، سرنوشت، ایده‌آل‌سازی معشوق و حتی خودفریبی در روابط عاشقانه می‌پردازد.

خلاصه داستان در مسیر عشق

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان کتاب در مسیر عشق با یک ملاقات تصادفی در هواپیما میان راوی و کلویی آغاز می‌شود. این آشنایی ساده، به‌تدریج به رابطه‌ای عاشقانه تبدیل می‌شود که در آن هر دو شخصیت با احساسات، تردیدها و امیدهای خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. دوباتن با دقت به جزئیات، مراحل مختلف رابطه را از نخستین جرقه‌های علاقه تا لحظات صمیمیت، سوءتفاهم‌ها، دلخوری‌ها و حتی بحران‌های کوچک روایت کرده است. در طول داستان، راوی با ایده‌آل‌سازی کلویی و تلاش برای شناخت او، بارها با واقعیت‌های پیچیده‌ی عشق مواجه می‌شود؛ از حسادت و ناامنی گرفته تا لحظات شادی و همدلی. روایت، نه‌تنها به لحظات خوشایند، بلکه به فرازونشیب‌های رابطه، اختلافات جزئی و حتی احساسات متناقضی مانند دوست داشتن و دوست داشته‌شدن می‌پردازد. در نهایت، کتاب نشان می‌دهد که عشق، ترکیبی از تصادف، انتخاب، خودشناسی و پذیرش نقص‌هاست و مسیر آن، بیش از آن‌که خطی و ساده باشد، پر از پیچیدگی و تأمل است.

چرا باید کتاب در مسیر عشق را بخوانیم؟

این کتاب با کنار گذاشتن کلیشه‌های رایج رمان‌های عاشقانه، تجربه‌ای صادقانه و واقع‌گرایانه از عشق را به تصویر کشیده و با ترکیب روایت داستانی و تحلیل‌های فلسفی، به خواننده کمک می‌کند تا به لایه‌های پنهان احساسات، تردیدها و رفتارهای عاشقانه پی ببرد. از ویژگی‌های این اثر، پرداختن به جزئیات روزمره، نمایش تناقضات و آسیب‌پذیری‌های انسانی و بررسی نقش تصادف و سرنوشت در شکل‌گیری روابط است.

خواندن کتاب در مسیر عشق را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این رمان انگیزشی و فلسفی به کسانی پیشنهاد می‌شود که به موضوع عشق، روابط انسانی، خودشناسی و تحلیل روان‌شناختی علاقه دارند یا درگیر تردیدها و چالش‌های عاطفی هستند.

درباره آلن دوباتن

آلن دوباتن (Alain de Botton) (متولد ۱۹۶۹)، نویسنده و متفکر سوئیسی‌تبار ساکن بریتانیا، از پیشگامان جنبشی است که می‌توان آن را فلسفه‌ی کاربردی یا فلسفه‌ی زندگی روزمره نامید. او تحصیلات دکتری در دانشگاه هاروارد را رها کرد تا فلسفه را از آکادمی به متن زندگیِ پرچالش مدرن بیاورد. دوباتن معتقد است وظیفه‌ی اصلی دانش، کمک به انسان برای رویارویی با رنج‌های وجودی، اضطراب‌های شغلی و پیچیدگی‌های عاطفی است. نخستین اثر او، «جستارهایی در باب عشق»، با نگاه به سازوکار روابط انسانی، او را در سن ۲۴ سالگی به شهرتی جهانی رساند. محوریت اندیشه‌ی او در پیوند میان هنر، ادبیات و فلسفه با نیازهای روانی انسان معاصر خلاصه می‌شود. او در کتاب‌هایی چون «تسلی‌بخشی‌های فلسفه» و «اضطراب منزلت»، به دنبال یافتن پاسخ‌هایی برای تسکین دردهای روحی و فشارهای اجتماعی است. فعالیت‌های او تنها به نوشتن محدود نشده و با تأسیس مؤسسه‌ی مدرسه زندگی، گامی عملی برای آموزش مهارت‌هایی برداشت که معمولاً در سیستم‌های رسمی آموزشی نادیده گرفته می‌شوند؛ موضوعاتی همچون خودشناسی، برقراری ارتباط مؤثر و یافتن معنا در کار.

نسخه‌های دیگر کتاب در مسیر عشق

• جستارهایی در باب عشق، ترجمه‌ی گلی امامی، نشر نیلوفر
  • جستارهایی در باب عشق، ترجمه‌ی محمدرضا اخلاقی منش، نشر جامی

بخشی از کتاب در مسیر عشق

«یک روز صبح در اوایل ماه دسامبر بدون این‌که به عشق یا داستانی فکر کنم در قسمت اکونومیک ایرلاین بریتانیا، هواپیمایی که از پاریس به لندن می‌رفت، نشسته بودم. تازه از سواحل نرماندی عبورکرده بودیم؛ جایی که لایه‌ای از ابر زمستانی چشم‌اندازی متصل به آب‌های درخشان را به ما نشان داده بود. من که حوصله‌ام سر رفته بود، بدون تمرکز و بی‌اراده مجلهٔ هواپیمایی را برداشتم و اطلاعات مربوط به هتل‌ها، اقامتگاه‌ها و امکانات فرودگاه را مطالعه می‌کردم. چیزهایی که در پرواز با آن‌ها احساس آرامش می‌کردم، صدای بم موتورها، فضای آرام و لبخندهای شیرین مهمانداران هواپیما بود. یک چرخ‌دستی که انواع نوشیدنی‌ها و تنقلات را داشت در راهرو حرکت می‌کرد. اگرچه گرسنه و تشنه نبودم، ولی در آن لحظه با دیدن چرخ‌دستی غذا، احساس گرسنگی کردم.

یک دفعه مسافر سمت چپ من هدفونش را بیرون آورد تا کارت دستورالعمل ایمنی هواپیما را که در کیسهٔ مقابلش قرار داشت، مطالعه کند. این کارت یک سقوط ایده‌آل را به تصویر می‌کشید. مسافران، آهسته و آرام سمت زمین یا آب در حال سقوط بودند که خانم‌ها کفش‌های پاشنه‌بلندشان را درمی‌آورند. کودکان به‌طور ماهرانه جلیقه‌های‌شان را باد می‌کنند. بدنهٔ هواپیما هنوز سالم است و صدمه‌ای ندیده و سوخت هواپیما به‌طور معجزه‌آسایی غیرقابل اشتعال است. مسافری که در کنار من نشسته بود، بدون این‌که کسی را مخاطب قرار دهد، این را پرسید:

- اگه این خراب بشه، همهٔ ما می‌میریم، پس این‌همه جوک برای چیه؟!»