معرفی و دانلود کتاب بزنگاه + خلاصه رایگان

اسرار علمی زمان بندی ایده آل

نوع کتاببدون نظر
دنیل اچ. پینک، سیمین ورسه

معرفی کتاب بزنگاه

کتاب بزنگاه (اسرار علمیِ زمان‌بندی ایده‌آل) نوشته‌ی دنیل اچ. پینک و با ترجمه‌ی سیمین ورسه، به‌وسیله‌ی نشر کتاب مرو منتشر شده است. نویسنده در آن کتاب به این سؤال پرداخته است که «چه زمانی» برای انجام کارها مناسب‌تر است؛ از شروع یک کسب‌وکار و انتخاب زمان گفتن یک خبر مهم تا تصمیم‌گیری‌های سرنوشت‌ساز در زندگی شخصی و شغلی. متن کتاب با تکیه‌بر پژوهش‌های روان‌شناسی، زیست‌شناسی، اقتصاد و گاه‌زیست‌شناسی، تلاش می‌کند نشان دهد زمان‌بندی فقط یک حس شهودی نیست و می‌توان آن را به‌عنوان یک علم دنبال کرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بزنگاه

کتاب بزنگاه با طرح این ایده آغاز می‌شود که «زمان مسأله‌ی اصلی نیست، زمان همه‌چیز است» و دنیل اچ. پینک تلاش کرده است نشان دهد پشت تصمیم‌های زمانی روزمره، الگویی علمی و قابل‌بررسی وجود دارد. نویسنده از ماجرای غرق‌شدن کشتی لوسیتانیا و تصمیم‌های اشتباه کاپیتان ترنر در بعدازظهر شروع می‌کند تا نشان دهد چگونه ساعت زیستی و افت‌های روزانه می‌توانند بر قضاوت‌های حیاتی اثر بگذارند. در ادامه، کتاب بزنگاه با تکیه‌بر صدها مطالعه در حوزه‌های مختلف، ساختار روز را به سه بخش اوج، افت و فراز مجدد تقسیم کرده است و توضیح می‌دهد خلق‌وخو، تمرکز، دقت و حتی اخلاق‌مداری در هرکدام از این بخش‌ها چه تغییری می‌کند. نویسنده با مثال‌هایی از توئیتر، آزمون‌های استاندارد دانش‌آموزان، تماس‌های اعلام درآمد شرکت‌ها و پژوهش‌های رفتاری، نشان می‌دهد زمان انجام یک کار می‌تواند به‌اندازه‌ی خود آن کار مهم باشد. در بخش‌های بعدی کتاب بزنگاه، مفهوم «گونه‌ی زمانی» یا تیپ‌های زمانی چکاوک، جغد و پرنده‌ی سوم معرفی شده است و خواننده می‌بیند که چرا همه‌ی انسان‌ها روز را یکسان تجربه نمی‌کنند. سپس روش سه‌مرحله‌ای «گونه ـ وظیفه ـ زمان» و دفترچه‌ی راهنمای «هکرهای زمان» ارائه شده است تا فرد بتواند با شناخت ریتم بدن خود، کارهای تحلیلی، خلاقانه و تصمیم‌های حساس را در مناسب‌ترین ساعات روز بچیند و از افت‌های پنهان میانه‌ی روز آگاه شود.

خلاصه کتاب بزنگاه

کتاب بزنگاه نشان می‌دهد زندگی سرشار از تصمیم‌هایی است که در آن‌ها «چه زمانی» به‌اندازه‌ی «چه کاری» اهمیت دارد. نویسنده با مرور پژوهش‌های گسترده توضیح می‌دهد که انسان‌ها در طول روز یک الگوی تکرارشونده‌ی اوج، افت و فراز مجدد را تجربه می‌کنند و این نوسان‌ها بر خلق‌وخو، تمرکز، دقت، قضاوت و حتی رفتار اخلاقی اثر می‌گذارند. در آن کتاب، مفهوم گونه‌ی زمانی مطرح شده است؛ این‌که برخی چکاوک سحرخیزند، برخی جغد شب‌زنده‌دار و بسیاری در میانه قرار می‌گیرند. پینک نشان داده است که کارهای تحلیلی و دقیق معمولاً در دوره‌ی اوج بهتر انجام می‌شوند و کارهای خلاقانه و بینشی در زمان‌هایی که کنترل ذهنی کمتر است. در پایان، با معرفی ابزارهایی مانند روش سه‌مرحله‌ای گونه ـ وظیفه ـ زمان و دفترچه‌ی «هکرهای زمان»، راهی برای تنظیم برنامه‌ی روزانه بر اساس علم زمان‌بندی پیشنهاد شده است.

چرا باید کتاب بزنگاه را بخوانیم؟

کتاب بزنگاه کمک می‌کند تصمیم‌های زمانی از حدس و گمان فاصله بگیرند و بر پایه‌ی شناخت علمی از ریتم بدن و ذهن تنظیم شوند. خواننده با الگوی اوج، افت و فراز مجدد، گونه‌های زمانی مختلف و اثر هم‌زمانی آشنا می‌شود و می‌تواند جلسات مهم، کار عمیق، فعالیت خلاقانه و حتی استراحت را در ساعت‌هایی قرار دهد که بیشترین بازده و کمترین خطا را دارند.

خواندن کتاب بزنگاه به کسانی پیشنهاد می‌شود که درگیر برنامه‌ریزی روزانه، مدیریت پروژه، تدریس، تصمیم‌گیری‌های شغلی یا تحصیلی هستند و می‌خواهند بدانند چه زمانی برای انجام هر کار مناسب‌تر است. همچنین به علاقه‌مندان علوم رفتاری و کسانی که احساس فرسودگی یا افت تمرکز در طول روز دارند پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب بزنگاه

«این کتاب درمورد زمان‌بندی است. همگی می‌دانیم که زمان‌بندی همه‌چیز است. مشکل اینجاست که در مورد زمان‌بندی اطلاع چندانی نداریم... زندگی ما جریان بی‌پایانی از تصمیم‌های «زمانی» است: زمان تغییر شغل، گفتن یک خبر بد، برنامه‌ریزی یک کلاس، پایان دادن به ازدواج، دویدن و یا با جدیت به پروژه‌ای یا کسی فکر کردن. بسیاری از این تصمیم‌ها از باتلاق مه‌آلود حدس و گمان سرچشمه می‌گیرند. ما باور داریم که زمان‌بندی یک هنر است. به شما نشان خواهم داد که زمان‌بندی واقعاً یک علم است، پیکرهٔ نوظهور تحقیق‌های چندوجهی و چندرشته‌ای، بینش تازه‌ای را درمورد شرایط بشر و راهنمایی‌هایی مفیدی را برای زندگی بهتر و کار هوشمندانه‌تر ارائه می‌دهند. به هر کتاب‌فروشی یا کتابخانه‌ای که سر بزنید یک (حتی دوازده) قفسه می‌بینید که پر از کتاب‌هایی دربارهٔ چگونگی انجام امور مختلف است؛ از دوست‌یابی و تأثیرگذاری بر دیگران گرفته تا آموختن زبان تاگالوگ ظرف یک ماه. این محصولات چنان گسترده هستند که به دسته‌بندی مختص خود نیاز دارند: چگونه‌ها. به این کتاب به چشم یک ژانر کاملاً جدید بنگرید: یک کتاب دربارهٔ چه زمانی‌ها. طی دو سال گذشته، من و دو پژوهش‌گر پردل و جرأت دیگر بیش از هفتصد مورد مطالعاتی را در زمینه‌های اقتصاد و علم بیهوشی، انسان‌شناسی و غددشناسی، گاه زیست‌شناسی و روان‌شناسی اجتماعی بررسی کردیم تا علم پنهان زمان‌بندی را کشف کنیم. در صفحات پیش روی، از این پژوهش‌ها استفاده می‌کنم تا پرسش‌هایی را دربارهٔ تجربهٔ انسان بررسی کنم که اغلب از نظر ما دور مانده‌اند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بزنگاه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببزنگاه
عنوان دیگراسرار علمی زمان بندی ایده آل
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندهدنیل اچ. پینک
مترجمسیمین ورسه
انتشاراتانتشارات کتاب مرو
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۸/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.