کتاب دوست مهربان من
معرفی کتاب دوست مهربان من
کتاب دوست مهربان من نوشته زهرا قاسمی و تصویرگری زهره صادقیان توسط نشر رهاوین منتشر شده است. این کتاب جلد دوم از مجموعه داستانهای ستایش است و برای کودکان بالای شش سال نوشته شده است. محوریت داستان بر مهارت همدلی و آموزش آن به کودکان تمرکز کرده و با زبانی ساده و داستانی کودکانه مفاهیم مهمی مانند همدلی، همدردی و حمایت از دوستان را به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دوست مهربان من
کتاب دوست مهربان من (مهارت همدلی) اثری داستانی برای کودکان است که در قالب یک روایت کوتاه و مصور به موضوع همدلی و اهمیت آن در روابط دوستانه میپردازد. این کتاب بخشی از مجموعه داستانهای ستایش است و با محوریت شخصیت ستایش تلاش میکند مهارتهای زندگی را به زبان کودکانه آموزش دهد. داستان در فضایی آشنا برای کودکان یعنی مهدکودک و جمع دوستان شکل میگیرد و با روایتی ساده موقعیتهایی را به تصویر میکشد که کودکان میتوانند با آنها همذاتپنداری کنند.
زهرا قاسمی، نویسندهی کتاب، با انتخاب موضوع مرگ پدربزرگ یکی از شخصیتها فرصتی فراهم کرده تا کودکان با مفهوم فقدان و نحوهی همدردی با دوستان خود آشنا شوند. تصویرگری زهره صادقیان نیز به جذابیت و درک بهتر داستان کمک کرده است. این کتاب با هدف آموزش غیرمستقیم مهارتهای اجتماعی و عاطفی بهویژه همدلی، طراحی شده است و میتواند بهعنوان ابزاری برای والدین و مربیان در گفتوگو با کودکان دربارهی احساسات و روابط انسانی مورد استفاده قرار گیرد.
خلاصه کتاب دوست مهربان من
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با شوقوذوق ستایش برای رفتن به پارک با همکلاسیهایش آغاز میشود. او کولهپشتیاش را با خوراکی، مدادرنگی و اسباببازی پر میکند و همراه دوستانش به پارک میرود. در میان بازی متوجه غیبت نرگس، یکی از دوستانش، شده و ستایش خبر فوت پدربزرگ نرگس را از معلم میشوند. این خبر جمع بچهها را غمگین میکند و هرکدام دربارهی پدربزرگهایشان صحبت میکنند.
ستایش پس از بازگشت به خانه از مادرش میخواهد به خانهی نرگس بروند تا او را دلداری دهند. در خانهی نرگس ستایش با مهربانی و همدلی بهسراغ دوستش میرود، او را در آغوش میگیرد و با او دربارهی پدربزرگش صحبت میکند. ستایش نقاشیای را که قبلاً از چهرهی پدربزرگ کشیده بودند به نرگس نشان میدهد و با یادآوری خاطرات خوب به نرگس کمک میکند تا احساساتش را بیان کند. در پایان هر دو با هم شعری دربارهی پدربزرگ میخوانند و این کار به نرگس آرامش میدهد. داستان بر اهمیت همدلی و حمایت دوستان در موقعیتهای دشوار تأکید دارد.
چرا باید کتاب دوست مهربان من را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس مهارت همدلی را به کودکان آموزش میدهد و آنها را با مفهوم همدردی و حمایت از دوستان در شرایط سخت آشنا میکند. استفاده از موقعیتهایی که برای کودکان قابللمس است، مانند از دست دادن یکی از عزیزان باعث میشود کودک بتواند احساسات خود و دیگران را بهتر درک کند. تصویرگری جذاب و فضای کودکانهی کتاب یادگیری این مهارت را برای مخاطب شیرینتر میکند. کتاب دوست مهربان من میتواند به والدین و مربیان کمک کند تا دربارهی احساسات و روابط انسانی با کودکان گفتوگو کنند و آنها را برای مواجهه با موقعیتهای مشابه آماده سازند.
این کتاب برای کودکان بالای شش سال که در حال یادگیری مهارتهای زندگی و اجتماعی هستند مناسب است. والدین، مربیان مهدکودک و آموزگاران میتوانند از این کتاب برای آموزش همدلی و گفتوگو دربارهی احساسات با کودکان بهره ببرند. کودکانی که با موضوع فقدان یا غم از دست دادن عزیزان روبهرو شدهاند نیز میتوانند از این داستان بهره ببرند.
بخشی از کتاب دوست مهربان من
«ستایش با خوشحالی کولهپشتیاش را پر از خوراکی، مدادرنگی و یک عالمه اسباببازی کرد؛ قرار بود آن روز با همکلاسیهای مهدکودک به پارک بروند. بعد از اینکه رسیدند، همگی در حال بازی بودند که دیدند ستایش با ناراحتی به سمتشان میآید. پرسیدند: «چی شده ستایش؟» گفت:«از خانم معلم شنیدم که پدربزرگ نرگس از دنیا رفته و برای همین نرگس امروز با ما نیامده است». بچهها هم ناراحت شدند و شروع به حرف زدن در مورد پدربزرگهایشان کردند.»