کتاب جعبه جادویی
معرفی کتاب جعبه جادویی
کتاب الکترونیکی «جعبه جادویی» نوشتهٔ زهرا قاسمی و با تصویرگری زهره صادقیان، توسط نشر رهاوین منتشر شده است. این کتاب جلد سوم از مجموعه داستانهای ستایش است و با محوریت مهارت تفکر خلاق برای کودکان نوشته شده است. «جعبه جادویی» با داستانی ساده و کودکانه، به موضوع خلاقیت و استفاده از وسایل دورریختنی برای ساخت کاردستی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جعبه جادویی
«جعبه جادویی» اثری داستانی برای کودکان است که در قالب یک داستان کوتاه و مصور، به آموزش مهارت تفکر خلاق میپردازد. زهرا قاسمی در این کتاب با روایت ماجرای دو کودک به نامهای ستایش و نرگس، تلاش کرده است تا اهمیت خلاقیت و استفادهٔ دوباره از وسایل به ظاهر بیارزش را به تصویر بکشد. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که با زبانی کودکانه و تصاویر رنگی، مخاطب خردسال را به دنیای بازی و ساختوساز دعوت میکند. این کتاب بخشی از مجموعهای است که هر جلد آن به یکی از مهارتهای زندگی برای کودکان میپردازد و در این جلد، تمرکز بر پرورش اندیشهٔ خلاق و تشویق به کار گروهی و دوستی است. داستان در فضایی صمیمی و آشنا برای کودکان روایت میشود و با ماجراهای ساده و ملموس، پیام خود را منتقل میکند.
خلاصه کتاب جعبه جادویی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با مهمانی نرگس در خانهٔ ستایش آغاز میشود. آنها پس از خوردن خوراکی، با دیدن پاکتها و نی آبمیوه به یاد جعبهٔ جادوییشان میافتند؛ جعبهای که وسایل دورریختنی را در آن جمع میکنند تا با آنها کاردستی بسازند. هیجان ساختن چیزی جدید، آنها را به سمت جعبه میکشاند. ابتدا تصمیم میگیرند یک ماشین درست کنند و با استفاده از پاکت آبمیوه، در بطری، کاغذ و دکمهها، ماشین کوچکی میسازند. سپس با پیدا کردن یک لنگه جوراب کوچک، ایدهٔ ساخت یک آدمک به ذهنشان میرسد. با پنبه، کاموا، دکمه و ماژیک، آدمکی عجیب و بامزه میسازند و او را رانندهٔ ماشین میکنند. شادی و رضایت از ساخت این کاردستیها، باعث میشود جعبهٔ جادویی را دوباره زیر تخت بگذارند تا در آینده باز هم وسایل جدیدی جمع کنند و خلاقیت خود را به کار بگیرند. داستان با تأکید بر لذت خلق کردن و همکاری دوستانه به پایان میرسد، بیآنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب جعبه جادویی را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و قابل لمس برای کودکان، آنها را به تجربهٔ خلاقیت و بازی با وسایل دورریختنی تشویق میکند. «جعبه جادویی» نهتنها به کودکان نشان میدهد که میتوانند با کمترین امکانات، چیزهای جالبی بسازند، بلکه اهمیت همکاری، دوستی و لذت ساختن را نیز به آنها یادآور میشود. تصاویر رنگی و فضای شاد داستان، انگیزهای برای کودکان فراهم میکند تا به دنیای ساختوساز و خیالپردازی وارد شوند و مهارت تفکر خلاق خود را تقویت کنند.
این کتاب برای کودکان بالای ۶ سال که علاقهمند به ساخت کاردستی و بازیهای خلاقانه هستند مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال راهی برای آموزش مهارتهای زندگی و پرورش خلاقیت در کودکان میگردند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
بخشی از کتاب جعبه جادویی
«نرگس امروز مهمان خانه ستایش بود. بعدازظهر آنها در حال خوردن خوراکیهایشان بودند که یکدفعه با دیدن پاکت خوراکیها به یاد جعبه جادویی افتادند! هر دو برای باز کردن جعبه خیلی هیجان داشتند. برای همین پاکت و نی آبمیوه را شستند تا به جعبه جادوییشان اضافه کنند. جعبه جادویی. یک جعبه کفش بود که نرگس و ستایش وسایل دورریختنی را داخل آن گذاشته بودند. آنها به سراغ جعبه رفتند. هر دو خوشحال بودند از این که جعبه پر شده بود و حالا میتوانستند یک کاردستی جالب درست کنند. نرگس گفت: «بیا ماشین درست کنیم!» پاکت آبمیوه را آوردند و در بطریهای آب معدنی را به جای چرخهای ماشین گذاشتند. دو تا مربع کاغذی برای پنجرههای ماشین درست کردند و برای چراغها هم از دو تا دکمه استفاده کردند. دوباره نگاهی به داخل جعبه انداختند و یک لنگه جوراب کوچک پیدا کردند. ستایش گفت: «من یک فکر خوب دارم!»