کتاب وای نقاشیم خراب شد!
معرفی کتاب وای نقاشیم خراب شد!
کتاب «وای نقاشیم خراب شد!» نوشتهٔ زهرا قاسمی و تصویرگری زهره صادقیان، توسط نشر رهاوین منتشر شده است. این کتاب جلد اول از مجموعه داستانهای ستایش است و با هدف آموزش مهارت کنترل خشم به کودکان نوشته شده است. داستان در قالب روایتی کودکانه و با زبانی ساده، به موضوعات مهمی مانند هیجانها، دوستی و مهارتهای زندگی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب وای نقاشیم خراب شد!
در «وای نقاشیم خراب شد!» زهرا قاسمی با بهرهگیری از داستانی کوتاه و کودکمحور، به یکی از مهمترین دغدغههای تربیتی یعنی کنترل خشم در کودکان میپردازد. این کتاب در قالب داستانی مصور و کوتاه، ماجرای چند کودک را روایت میکند که در جریان یک اتفاق ساده، با احساسات و واکنشهای هیجانی خود روبهرو میشوند. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که کودکان را با موقعیتهای واقعی و ملموس مواجه میکند و به آنها میآموزد چگونه احساسات خود را بشناسند و مدیریت کنند. داستان در فضایی صمیمی و خانوادگی رخ میدهد و با استفاده از گفتگوهای ساده و موقعیتهای روزمره، پیامهای تربیتی را به مخاطب منتقل میکند. این اثر بخشی از مجموعهای است که هر جلد آن به یکی از مهارتهای زندگی میپردازد و برای گروه سنی کودک مناسب است. تصویرگریهای رنگی و جذاب کتاب نیز به درک بهتر مفاهیم و همراهی کودک با داستان کمک میکند.
خلاصه کتاب وای نقاشیم خراب شد!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با حضور ستایش کوچولو و دوستانش آغاز میشود که در یک روز بهاری منتظر مهمان هستند. پس از ورود نرگس و مادرش، بچهها تصمیم میگیرند با هم نقاشی بکشند. در حین نقاشی، بهطور اتفاقی لیوان شیر روی نقاشی ستایش میریزد و نقاشیاش خراب میشود. این اتفاق باعث عصبانیت شدید ستایش میشود و او در واکنش، موهای نرگس را میکشد. نرگس ناراحت میشود و از اتاق بیرون میرود. الهام، دخترخالهٔ ستایش، تلاش میکند او را آرام کند و با یادآوری تجربهای مشابه در مدرسه، به ستایش توضیح میدهد که عصبانیت طبیعی است اما نباید به دیگران آسیب زد. الهام راهکارهایی مانند نفس عمیق کشیدن را پیشنهاد میدهد تا ستایش بتواند خشمش را کنترل کند. در نهایت ستایش از نرگس عذرخواهی میکند و بچهها با هم آشتی میکنند. آنها تصمیم میگیرند هر وقت عصبانی شدند، با نفس عمیق کشیدن، احساسات خود را مدیریت کنند و از لحظات با هم بودن لذت ببرند.
چرا باید کتاب وای نقاشیم خراب شد! را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس، به کودکان کمک میکند تا احساسات خود را بهتر بشناسند و راههایی برای کنترل خشم بیاموزند. «وای نقاشیم خراب شد!» موقعیتهایی را به تصویر میکشد که بسیاری از کودکان در زندگی روزمره با آن روبهرو میشوند و با ارائهٔ راهکارهایی مانند نفس عمیق کشیدن، به آنها یاد میدهد چگونه واکنشهای هیجانی خود را مدیریت کنند. تصویرگریهای رنگی و فضای دوستانهٔ داستان، جذابیت بیشتری برای مخاطب کودک ایجاد میکند و پیامهای تربیتی را بهصورت غیرمستقیم منتقل میکند. این کتاب میتواند نقطهٔ شروعی برای گفتوگو دربارهٔ احساسات و مهارتهای زندگی در خانواده و مدرسه باشد.
مطالعهٔ این کتاب برای کودکان ۶ سال به بالا که در حال یادگیری مهارتهای کنترل هیجان و خشم هستند، مناسب است. همچنین والدین، مربیان و مشاوران کودک میتوانند از این داستان برای آموزش مهارتهای زندگی و مدیریت احساسات به کودکان بهره ببرند.
بخشی از کتاب وای نقاشیم خراب شد!
«ستایش که دید نقاشیاش خراب شده است، عصبانی شد و با جیغ و گریه، موهای نرگس را کشید. نرگس هم شروع کرد به گریه کردن. الهام هرچه تلاش کرد تا آنها را آرام کند، موفق نشد. نرگس هم از اتاق بیرون دوید و با ناراحتی به سمت مادرش رفت. الهام در حالی که دستی به سر ستایش میکشید، گفت: «من هم ناراحت شدم که نقاشیات خیس شد؛ اما نرگس حواسش به لیوان شیر نبود و نمیخواست نقاشی تو را خراب کند». سپس دفتر ستایش را برداشت و گفت: «میدانم که عصبانی هستی چون نقاشیات خراب شده است. اشکالی ندارد که تو الان عصبانی هستی؛ اما چون موهای نرگس را کشیدی، او هم الان ناراحت است». ستایش جواب داد: «من هم با او قهرم چون نقاشیام را خراب کرد». الهام یاد ماجرایی در مدرسه افتاد. برای او تعریف کرد و گفت: «یادم میآید یک روز که مدرسه بودیم، یکی از بچهها به خاطر گرفتن مدادرنگی، با دوستم زهرا دعوا کرد و همه مدادرنگیها را روی زمین پخش کرد! زهرا با اینکه ناراحت شده بود، به او گفت: درست است که تو الان عصبانی هستی؛ اما نباید وقتی عصبانی میشوی، به دیگران، وسایلشان و یا حتی به خودت آسیب بزنی. به جای آن میتوانی با چند نفس عمیق خودت را آرام کنی».»