کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا مجید غریب دوست + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا

کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا

کتاب الکترونیکی «گام‌هایی در روانشناسی مثبت‌گرا» نوشتهٔ مجید غریب‌دوست اثری است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی مفاهیم، تاریخچه و کاربردهای روانشناسی مثبت‌گرا می‌پردازد و تلاش می‌کند تا با ارائهٔ تعاریف، اهداف و راهکارهای عملی، مخاطب را با این شاخهٔ نوین روانشناسی آشنا کند. موضوع اصلی کتاب، تمرکز بر جنبه‌های مثبت زندگی، رشد فردی و ارتقای کیفیت زندگی از طریق پرورش نگرش مثبت و مهارت‌های روانی است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا

«گام‌هایی در روانشناسی مثبت‌گرا» اثری در حوزهٔ ناداستان و روانشناسی کاربردی است که به معرفی و تبیین روانشناسی مثبت‌گرا به‌عنوان شاخه‌ای نوین از علم روانشناسی می‌پردازد. این کتاب در سال ۱۳۹۹ منتشر شده و نویسنده، مجید غریب‌دوست، با رویکردی تحلیلی و آموزشی، سیر تحول روانشناسی از تمرکز بر آسیب‌ها و بیماری‌ها به سوی توجه به توانمندی‌ها و نقاط قوت انسان را شرح داده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا مفاهیم پایه‌ای روانشناسی مثبت‌گرا، تفاوت آن با مثبت‌اندیشی و سایر مکاتب روانشناسی، و سپس کاربردهای آن در زندگی فردی و محیط‌های سازمانی را بررسی می‌کند. در ادامه، موضوعاتی مانند خوش‌بینی، تاب‌آوری، معناجویی، رضایت از زندگی و نقش هیجانات مثبت در سلامت روان مورد توجه قرار گرفته‌اند. کتاب با ارائهٔ مثال‌ها، تمرین‌ها و راهکارهای متنوع، تلاش دارد تا خواننده را با ابزارهای عملی برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش شادکامی آشنا کند. این اثر نه‌تنها به مباحث نظری می‌پردازد، بلکه کاربردهای روانشناسی مثبت‌گرا را در محیط کار، آموزش و روابط اجتماعی نیز بررسی کرده است.

خلاصه کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا

کتاب «گام‌هایی در روانشناسی مثبت‌گرا» به بررسی ریشه‌ها و مفاهیم اصلی روانشناسی مثبت‌گرا می‌پردازد و نشان می‌دهد که این شاخه از روانشناسی چگونه از تمرکز صرف بر آسیب‌ها و اختلالات روانی فاصله گرفته و به سوی پرورش توانمندی‌ها و نقاط قوت انسان حرکت کرده است. نویسنده ابتدا تاریخچهٔ روانشناسی مثبت‌گرا را مرور می‌کند و نقش افرادی مانند «مارتین سلیگمن» را در شکل‌گیری این حوزه برجسته می‌سازد. سپس به تعریف روانشناسی مثبت‌گرا از دیدگاه پژوهشگران مختلف می‌پردازد و آن را به‌عنوان مطالعهٔ علمی شرایط و فرایندهایی معرفی می‌کند که به شکوفایی و کارکرد بهینهٔ انسان‌ها و نهادها منجر می‌شود. در ادامه، تفاوت روانشناسی مثبت‌گرا با مثبت‌اندیشی و سایر رویکردهای روانشناسی مانند روانشناسی انسان‌گرا مورد بحث قرار می‌گیرد. نویسنده تأکید می‌کند که روانشناسی مثبت‌گرا بر پایهٔ شواهد علمی استوار است و صرفاً به توصیه‌های انگیزشی یا تفکر مثبت محدود نمی‌شود. اهداف این حوزه شامل ارتقای کیفیت زندگی، افزایش شادی، معناجویی، تاب‌آوری و بهبود روابط اجتماعی است. کتاب به نقش هیجانات مثبت، خوش‌بینی آموخته‌شده، رضایت از زندگی و معنویت در سلامت روان می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این عوامل می‌توانند به پیشگیری از آسیب‌های روانی و ارتقای سلامت فردی و اجتماعی کمک کنند. همچنین، کاربردهای روانشناسی مثبت‌گرا در محیط کار و سازمان‌ها، اهمیت توجه به نقاط قوت کارکنان و ایجاد فضای مثبت برای افزایش بهره‌وری و رضایت شغلی را بررسی می‌کند. در بخش‌های پایانی، نویسنده به راهکارهای عملی برای پرورش مثبت‌اندیشی، افزایش شادکامی، تقویت امید و تاب‌آوری، و بهبود روابط بین‌فردی اشاره می‌کند. تمرین‌هایی مانند یادداشت‌برداری از اتفاقات خوب روزانه، نامهٔ قدردانی، گوش دادن فعال و تنفس ذهن‌آگاهانه از جمله پیشنهادهای کتاب برای بهبود کیفیت زندگی هستند. در مجموع، این اثر تلاش دارد تا با ارائهٔ مبانی نظری و راهکارهای کاربردی، مخاطب را به سوی زندگی معنادارتر و شادتر هدایت کند.

چرا باید کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر روانشناسی مثبت‌گرا، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با مفاهیم علمی و کاربردی دربارهٔ شادی، امید، تاب‌آوری و معناجویی آشنا شود. «گام‌هایی در روانشناسی مثبت‌گرا» نه‌تنها به تبیین نظریه‌ها و پژوهش‌های این حوزه می‌پردازد، بلکه با ارائهٔ تمرین‌ها و مثال‌های عملی، ابزارهایی برای بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سلامت روان در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. این اثر به‌ویژه برای کسانی که به دنبال تغییر نگرش، افزایش رضایت از زندگی و تقویت توانمندی‌های فردی هستند، می‌تواند الهام‌بخش باشد. همچنین، کاربردهای روانشناسی مثبت‌گرا در محیط کار و روابط اجتماعی، این کتاب را به منبعی مفید برای مدیران، معلمان و مشاوران تبدیل کرده است.

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به روانشناسی، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی، مشاوران، معلمان، مدیران سازمانی و افرادی که به دنبال بهبود کیفیت زندگی، افزایش شادی، تاب‌آوری و رضایت از زندگی هستند، مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ رشد فردی و ارتقای سلامت روان دارند، می‌توانند از مطالب این اثر بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب گام هایی در روانشناسی مثبت گرا

«سلیگمن در یکی از کتاب‌های خود تحت عنوان شکوفا شدن، دستاوردهای روانشناسی مثبت‌گرا را در پنج دسته طبقه‌بندی می‌کند: تجربه احساس مثبت، تجربه تعلیق ذهنی و غرق شدن در لحظه، رابطه موفق، موفقیت و معنا. روانشناسی مثبت‌گرا می‌کوشد که تمام دستاوردهای روانشناسی را در جهت تقویت هیجان‌ها و احساسات مثبت انسان استفاده کند. تمام احساس‌های مثبت انسان در این طبقه قرار می‌گیرند مثل شاد بودن و امید به زندگی. مثبت‌گرایی به این می‌پردازد که آیا فعالیت‌های ما آن‌قدر لذت‌بخش هستند که ما را از زمان غافل کنند؟ انسان‌های خودشکوفا برنامه‌های کاری و زندگی خود را به صورتی تنظیم می‌کنند که فعالیت‌های لذت‌بخش خود را بیش‌تر کنند به طوری که این لذت باعث غرق شدن فرد در لحظه شود. حتماً نباید روابط ما دچار مشکل و چالش شده باشد تا ما به روانشناس مراجعه کنیم. سلیگمن معتقد است که روانشناس مثبت‌گرا می‌تواند به رابطه‌های خوب و معمول کمک کند تا افراد بتوانند هر روز رضایت از زندگی بالاتری را تجربه کرده و پیشاپیش از بروز اختلافات جلوگیری کنند. انسان‌ها موفقیت را دوست دارند حتی اگر به یک حس مثبت و معنی خاص منتهی نشود. روانشناسان این حوزه باید احساس موفقیت را در انسان بشناسند و به تقویت آن کمک کنند. در واقع روانشناسی مثبت‌گرا معتقد است که موفقیت به خاطر خود آن جذاب و لذت‌بخش است.»