کتاب راهنمای زنده ماندن در برابر کووید - ۱۹
معرفی کتاب راهنمای زنده ماندن در برابر کووید - ۱۹
کتاب الکترونیکی «راهنمای زندهماندن در برابر کووید-۱۹: ۲۹ نکته برای بهدستآوردن شادی و کنترل استرس در زمانهای نامشخص» نوشتهٔ جنین مکگلد و با ترجمهٔ سعید مرادیوفا و شهلا یاری، توسط نشر رشد فرهنگ منتشر شده است. این کتاب به موضوع سلامت روان و مدیریت استرس در دوران همهگیری کرونا میپردازد و راهکارهایی برای حفظ شادی و آرامش در شرایط نامطمئن ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای زنده ماندن در برابر کووید - ۱۹
«راهنمای زندهماندن در برابر کووید-۱۹» اثری در حوزهٔ ناداستان و خودیاری است که در قالب مجموعهای از نکتهها و توصیههای عملی، به دغدغههای روانی و اجتماعی دوران همهگیری کرونا میپردازد. جنین مکگلد، نویسندهٔ کتاب، با توجه به شرایط بیسابقه و چالشبرانگیز ناشی از شیوع کووید-۱۹، تلاش کرده است تا راهکارهایی ساده و قابلاجرا برای مدیریت استرس، افزایش تابآوری و حفظ شادی در زندگی روزمره ارائه دهد. ساختار کتاب بر پایهٔ ۲۹ نکتهٔ مستقل شکل گرفته که هرکدام به موضوعی خاص مانند سپاسگزاری، مراقبه، ارتباط با دیگران، بخشش، ایجاد عادتهای جدید و مراقبت از خود میپردازد. این نکتهها بهگونهای تنظیم شدهاند که خواننده بتواند بهدلخواه خود هر بخش را انتخاب و اجرا کند، بدون آنکه نیاز باشد کتاب را بهترتیب بخواند. فضای کتاب صمیمی و کاربردی است و نویسنده با مثالها و تجربههای شخصی، تلاش کرده تا خواننده را در مسیر سازگاری با شرایط نامعلوم و اضطرابآور همراهی کند. این کتاب در سال ۱۴۰۰ منتشر شده و بازتابدهندهٔ دغدغههای جهانی و فردی در دوران پاندمی است.
خلاصه کتاب راهنمای زنده ماندن در برابر کووید - ۱۹
در «راهنمای زندهماندن در برابر کووید-۱۹»، جنین مکگلد با رویکردی کاربردی به چالشهای روانی و اجتماعی دوران کرونا پرداخته است. کتاب با مقدمهای دربارهٔ شرایط بیسابقهٔ جهان و احساسات مشترک انسانها در مواجهه با عدم قطعیت آغاز میشود و سپس وارد ارائهٔ ۲۹ نکتهٔ کلیدی برای حفظ سلامت روان و شادی میشود. این نکتهها طیف وسیعی از موضوعات را دربرمیگیرند: - سپاسگزاری و تأثیر آن بر کاهش استرس و افزایش امید - مدیریت استرس از طریق فعالیت بدنی، تنفس عمیق و تغییر نگرش - اهمیت مراقبه و تمرینهای ذهنآگاهی برای آرامش ذهن - ارتباط با دیگران و نقش همدلی و حمایت اجتماعی در عبور از بحران - پیوستن به جنبشها و فعالیتهای داوطلبانه برای یافتن معنا و هدف - پیدا کردن سرگرمیهای جدید و بازگشت به علایق دوران کودکی - شناسایی و حمایت از افراد آسیبپذیر در جامعه - تمرین بخشش برای رهایی از خشم و سبک شدن ذهن - ایجاد احساس عادی بودن و تعریف عادتهای جدید در زندگی روزمره - امتحانکردن چیزهای تازه، یادگیری مهارتهای جدید و ثبتنام در کلاسهای رایگان - انجام یوگا و حرکتدادن بدن برای بهبود سلامت جسم و روان - تنظیم ارتباط غیرکلامی و توجه به زبان بدن، بهویژه در شرایط فاصلهگذاری اجتماعی - شروع پروژههای شخصی یا شغلی جدید برای رشد و پیشرفت - بازی با کودکان و بازگشت به دنیای خیال و شادی - پرهیز از قضاوت دیگران و تمرین مهربانی - کاهش مصرف اخبار و مراقبت از سلامت روان با محدودکردن اطلاعات منفی - استراحت کافی، حضور در طبیعت، تغذیه مناسب و نوشیدن آب کافی - تمرکز بر خودمراقبتی و مهربانی با خود و دیگران در پایان، کتاب با تأکید بر اهمیت امید، انعطافپذیری و انتخاب نگرش مثبت، خواننده را تشویق میکند تا حتی در شرایط نامشخص نیز راههایی برای شادی و آرامش بیابد. پیام اصلی کتاب این است که با پذیرش شرایط و تمرکز بر آنچه میتوان کنترل کرد، میتوان از بحرانها عبور کرد و حتی رشد کرد.
چرا باید کتاب راهنمای زنده ماندن در برابر کووید - ۱۹ را بخوانیم؟
این کتاب با ارائهٔ مجموعهای از نکتههای ساده و قابلاجرا، به خواننده کمک میکند تا در مواجهه با بحرانهایی مانند همهگیری کرونا، سلامت روان خود را حفظ کند و احساس شادی و امید را در زندگی روزمره تقویت کند. «راهنمای زندهماندن در برابر کووید-۱۹» نهتنها به مدیریت استرس و اضطراب میپردازد، بلکه راهکارهایی برای ایجاد عادتهای مثبت، تقویت ارتباطات اجتماعی و مراقبت از خود ارائه میدهد. خواندن این کتاب فرصتی است برای بازنگری در سبک زندگی، یافتن معنا در شرایط دشوار و یادگیری مهارتهایی که در هر دورهای از زندگی میتوانند مفید باشند.
این کتاب برای افرادی مناسب است که در دوران بحران یا شرایط نامشخص، با اضطراب، استرس یا احساس بیانگیزگی دستوپنجه نرم میکنند. همچنین برای کسانی که بهدنبال راهکارهایی برای بهبود سلامت روان، افزایش تابآوری و ایجاد عادتهای مثبت هستند، مفید خواهد بود. دانشجویان، والدین، معلمان، فعالان اجتماعی و هرکسی که به سلامت روان خود اهمیت میدهد، میتواند از مطالب این کتاب بهرهمند شود.
بخشی از کتاب راهنمای زنده ماندن در برابر کووید - ۱۹
«ما در روزهای بیسابقه و جدیدی زندگی میکنیم. زندگی همهٔ ما نامشخص است. بسیاری از ما از اینکه چه زمانی اوضاع به «حالت عادی» برمیگردد یا اینکه دوباره عادی میشود سردرگم هستیم. بعضی از ما میترسیم، درون ما پر از «چه خواهد شد» و چراهاست و سؤالهای زیادی داریم که هیچ پاسخی برای آن وجود ندارد. بسیاری از مردم شغل خود یا کسبوکار و حرفهٔ کوچک خود را ازدستدادهاند، برخی عزیزان خود را به دلیل این ویروس وحشتناک ازدستدادهاند و برخی دیگر نیز راه خود را گم کردهاند؛ آنچه همیشه فکر میکردند درست است، چیزی که تصور میکردند همیشگی خواهد بود، دیگر وجود ندارد. ویروس کووید-۱۹ جهان را غافلگیر کرده است و بسیاری از ما با عدم اطمینان و تغییر روبهرو هستیم که کاملاً طبیعی است. اما بین خبرهای بد، خبر خوب هم وجود دارد. خبر خوب این است که میدانیم بهعنوان انسان قدرتمند هستیم؛ اگرچه همیشه همهچیز را درست نمیکنیم، اما اگر یاد بگیریم با شرایط تنظیم و سازگار شویم، با قدرت بیشتری نسبت به قبل حرکت میکنیم؛ و اگر با خودتان روراست باشید و واقعاً به آن فکر کنید، متوجه میشوید که زندگی همیشه نامشخص بوده است و هیچچیز تضمین نشده است. ما فقط در این توهم زندگی میکردیم که همهچیز را کنترل کردهایم، ایمن هستیم، مشاغل ما ایمن است و مشاغل کوچک برای مدت طولانی در اطراف ما وجود دارند. به چیزهایی که فکر میکردیم مطمئناً میدانیم، هرگز ۱۰۰ درصد قطعی نبودند.»