دانلود و خرید کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی گروه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
تصویر جلد کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی

کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی

معرفی کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی

کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها، تألیف گروه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند به سرپرستی دکتر بابک ثابت و جمعی از پژوهشگران برجسته، توسط انتشارات دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. این کتاب جامع، به بررسی نقش و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف پزشکی می‌پردازد و به‌عنوان منبعی به‌روز برای دانشجویان، اساتید و پژوهشگران علوم پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت تدوین شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها

این کتاب با هدف ارائه تصویری جامع و کاربردی از هوش مصنوعی در علوم پزشکی، در هشت فصل تدوین شده و طیف وسیعی از موضوعات کلیدی را پوشش می‌دهد؛ از مبانی و تاریخچه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و شبکه‌های عصبی گرفته تا کاربردهای پیشرفته در سیستم‌های تصمیم‌یار بالینی، پردازش تصاویر پزشکی، پزشکی دقیق، کشف و طراحی دارو، سلامت همراه و واقعیت مجازی و افزوده. نویسندگان کتاب، همگی از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران فعال دانشگاه علوم پزشکی هوشمند و سایر مراکز علمی کشور هستند و با تکیه بر تجربیات عملی و پژوهشی خود، تلاش کرده‌اند تا کتابی به‌روز و منطبق با نیازهای آموزشی و پژوهشی روز حوزه سلامت ارائه دهند. این اثر نه‌تنها به عنوان منبع درسی برای واحد «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه به‌دلیل پرداختن به چالش‌ها، فرصت‌ها و آینده‌پژوهی در این حوزه، برای طیف وسیعی از مخاطبان علاقه‌مند به فناوری‌های نوین پزشکی قابل استفاده است. کتاب به زبان فارسی و با رویکردی بومی‌سازی‌شده برای نظام سلامت ایران نگارش شده و در کنار معرفی کاربردهای عملی، به نقد و بررسی چالش‌های اخلاقی، حقوقی، فنی و اجرایی هوش مصنوعی در پزشکی نیز می‌پردازد. انتشار این کتاب در سال ۱۴۰۳، همزمان با رشد شتابان فناوری‌های هوشمند در نظام سلامت، آن را به یکی از منابع شاخص و مرجع در این حوزه تبدیل کرده است.

خلاصه کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها

کتاب با مروری بر تاریخچه و مفاهیم پایه هوش مصنوعی آغاز می‌شود و سپس به معرفی شاخه‌های اصلی مانند یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، شبکه‌های عصبی و پردازش زبان طبیعی می‌پردازد. در ادامه، کاربردهای هوش مصنوعی در سیستم‌های تصمیم‌یار بالینی، پردازش تصاویر پزشکی (مانند رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن، MRI و سونوگرافی)، پزشکی دقیق و شخصی‌سازی‌شده، کشف و طراحی دارو، سلامت همراه (mHealth) و واقعیت مجازی و افزوده در پزشکی به‌تفصیل بررسی می‌شود. هر فصل علاوه بر معرفی فناوری‌ها و الگوریتم‌های مورد استفاده، نمونه‌های عملی و نرم‌افزارهای کاربردی را نیز معرفی می‌کند. بخش‌های انتهایی کتاب به چالش‌های اخلاقی، حقوقی، امنیت داده، سوگیری الگوریتمی، شفافیت و مسئولیت‌پذیری هوش مصنوعی در نظام سلامت می‌پردازد و راهکارهایی برای مواجهه با این چالش‌ها ارائه می‌دهد. پیام اصلی کتاب این است که هوش مصنوعی، با وجود فرصت‌های بی‌نظیرش برای ارتقای کیفیت و کارایی خدمات سلامت، نیازمند توجه جدی به ملاحظات انسانی، اخلاقی و بومی‌سازی است تا بتواند به‌درستی در خدمت سلامت جامعه قرار گیرد.

چرا باید کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها را بخوانیم

این کتاب یکی از معدود منابع جامع و به‌روز فارسی در زمینه هوش مصنوعی پزشکی است که هم به مبانی نظری و هم به کاربردهای عملی می‌پردازد. ساختار منسجم، مثال‌های واقعی، پرداختن به نرم‌افزارها و فناوری‌های روز، و نگاه انتقادی به چالش‌ها و فرصت‌ها، آن را از سایر منابع متمایز می‌کند. اگر به دنبال درک عمیق و کاربردی از هوش مصنوعی در پزشکی هستید یا می‌خواهید با روندهای آینده این حوزه آشنا شوید، این کتاب انتخابی عالی است. ترجمه و نگارش روان، نمودارها و تصاویر متعدد و رویکرد آموزشی-پژوهشی، مطالعه آن را برای دانشجویان و علاقه‌مندان جذاب و قابل فهم می‌سازد.

کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای دانشجویان و اساتید رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی، مهندسی پزشکی، علوم داده و انفورماتیک سلامت، پژوهشگران حوزه فناوری‌های سلامت، مدیران نظام سلامت و علاقه‌مندان به آینده پزشکی و فناوری‌های نوین بسیار مفید است. اگر دغدغه به‌روزرسانی دانش خود در زمینه هوش مصنوعی و کاربردهای آن در تشخیص، درمان، مدیریت داده‌های سلامت یا حتی اخلاق و حقوق پزشکی را دارید، این کتاب برای شماست. همچنین اگر به کتاب‌هایی مانند «هوش مصنوعی در پزشکی» یا آثار مشابه علاقه‌مند بوده‌اید، این کتاب با رویکرد بومی و مثال‌های ایرانی، تجربه‌ای متفاوت و کاربردی‌تر ارائه می‌دهد.

فهرست کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها

کتاب در هشت فصل اصلی تدوین شده است: ۱. مقدمه‌ای بر هوش مصنوعی (مفاهیم پایه، تاریخچه، یادگیری ماشین و عمیق، شبکه‌های عصبی، پردازش زبان طبیعی)؛ ۲. سیستم‌های تصمیم‌یار بالینی (انواع، تاریخچه، مزایا و چالش‌ها، نمونه‌های موفق)؛ ۳. پردازش تصاویر پزشکی (رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن، MRI، سونوگرافی، میکروسکوپی، کاربردهای هوش مصنوعی در تشخیص و تفسیر تصاویر)؛ ۴. کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی دقیق (پزشکی شخصی‌سازی‌شده، داده‌های اومیکس، پیش‌بینی و درمان هدفمند)؛ ۵. کشف و طراحی دارو با هوش مصنوعی (شناسایی تارگت، غربالگری، طراحی مولکولی، پیش‌بینی اثرات و سمی بودن)؛ ۶. سلامت همراه (mHealth) و اپلیکیشن‌های سلامت (پایش، ردیابی، پزشکی از راه دور)؛ ۷. واقعیت مجازی و افزوده در کاربردهای بالینی (آموزش، جراحی، توان‌بخشی)؛ ۸. چالش‌های هوش مصنوعی در نظام سلامت (اخلاق، حقوق، امنیت داده، سوگیری، شفافیت، مسئولیت‌پذیری، موانع اجرایی). هر فصل با مثال‌های عملی، نمودارها و جمع‌بندی کاربردی همراه است.

بخشی از کتاب هوش مصنوعی در علوم پزشکی با رویکردی بر کاربردها، چالش‌ها و فرصت‌ها

«در عصر حاضر، همگرایی هوش مصنوعی و علوم پزشکی، افق‌های جدیدی را در عرصه سلامت و درمان گشوده است. دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، با درک اهمیت این تحول شگرف، بیش از یک سال پیش اقدام به تأسیس گروه تخصصی هوش مصنوعی در علوم پزشکی نمود. این گام بلند، نشان‌دهنده تعهد ما به پیشرفت و نوآوری در آموزش پزشکی و ارتقای کیفیت خدمات درمانی است. کتاب حاضر، از اولین ثمره تلاش‌های این دپارتمان جوان اما پویاست. این اثر ارزشمند، حاصل همکاری گروهی از برجسته‌ترین اساتید و پژوهشگران حوزه هوش مصنوعی و علوم پزشکی از دانشگاه ما و سایر مراکز علمی کشور است. در مقام معاونت امور دانشگاهی که گروه هوش مصنوعی زیر نظر این معاونت فعالیت می‌کند، بر این باورم که این کتاب نقشی حیاتی در پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی ما ایفا خواهد کرد. این اثر نه‌تنها به‌عنوان منبعی جامع برای دانشجویان و پژوهشگران عمل می‌کند، بلکه چشم‌اندازی روشن از آینده پزشکی در عصر هوش مصنوعی را ترسیم می‌نماید. محتوای غنی این کتاب که طیف وسیعی از موضوعات از مبانی هوش مصنوعی تا کاربردهای پیشرفته آن در حوزه‌های مختلف پزشکی را پوشش می‌دهد، بیانگر عزم راسخ ما در تربیت نسلی از متخصصان پزشکی است که قادر به بهره‌گیری مؤثر از فناوری‌های نوین در ارتقای سلامت جامعه باشند. امیدوارم این کتاب بتواند زمینه‌ساز توسعه برنامه‌های آموزشی نوین در حوزه هوش مصنوعی و علوم پزشکی، الهام‌بخش پژوهش‌های کاربردی و نوآورانه در این حوزه و پلی میان دانشگاه و صنعت در جهت کاربردی‌سازی دستاوردهای علمی ایجاد کرده، به‌عنوان الگویی برای سایر مراکز علمی کشور در زمینه تلفیق هوش مصنوعی و علوم پزشکی عمل نماید.»