کتاب راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری
معرفی کتاب راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری
کتاب «راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری» نوشتهٔ پیتر وستوود و با ترجمهٔ شیما وفا، پریسا فرنودیان و زهرا کرمیباغطیفونی، اثری کاربردی برای والدین و مربیانی است که با کودکان دارای اختلالات یادگیری سر و کار دارند. نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی علل، نشانهها و راهکارهای مواجهه با مشکلات یادگیری در کودکان میپردازد و تلاش میکند والدین را با مفاهیم پایهای، روشهای آموزشی و حمایتهای لازم آشنا کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری
«راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری» اثری ناداستان و آموزشی است که با زبانی روشن و ساختاری منظم، به دغدغههای والدین و معلمان دربارهٔ کودکان با اختلالات یادگیری میپردازد. کتاب در قالب یک راهنمای عملی تدوین شده و از تجربههای شخصی نویسنده، پژوهشهای علمی و مثالهای واقعی بهره گرفته است. پیتر وستوود، نویسندهٔ کتاب، با تکیهبر سالها تجربه در آموزش و پژوهش، تلاش کرده است تا والدین را با انواع مشکلات یادگیری، دلایل بروز آنها و راهکارهای مؤثر برای حمایت از فرزندانشان آشنا کند. ساختار کتاب شامل فصلهایی دربارهٔ علل مشکلات یادگیری، نقش برنامهٔ آموزشی، روشهای تدریس، تأثیر عوامل محیطی و فردی، و همچنین راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت تحصیلی کودکان است. هر فصل با نکات کلیدی برای والدین به پایان میرسد تا بتوانند بهصورت خلاصه و کاربردی، راهنماییهای لازم را دریافت کنند. این کتاب نهتنها به مسائل آموزشی میپردازد، بلکه به جنبههای روانشناختی، اجتماعی و خانوادگی کودکان با نیازهای ویژه نیز توجه دارد و سعی میکند تصویری جامع از چالشها و فرصتهای پیشروی این کودکان ارائه دهد.
خلاصه کتاب راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری
کتاب «راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری» با روایتی از تجربههای شخصی نویسنده آغاز میشود و بهتدریج به بررسی علمی و عملی مشکلات یادگیری در کودکان میپردازد. وستوود ابتدا تأکید میکند که هر کودکی ممکن است در مقطعی از تحصیل با دشواریهایی روبهرو شود و این مشکلات لزوماً به معنای وجود اختلال یادگیری نیستند. او با ذکر مثالهایی از دوران کودکی خود، نشان میدهد که عوامل محیطی، روشهای تدریس نامناسب و نبود انگیزه میتوانند نقش مهمی در بروز مشکلات یادگیری داشته باشند. در ادامه، کتاب به دستهبندی دلایل مشکلات یادگیری میپردازد؛ از جمله برنامهٔ آموزشی نامتناسب، روشهای تدریس ناکارآمد، کمبود تمرین، حواسپرتی در محیط یادگیری و عوامل فردی مانند نگرش منفی، غیبتهای مکرر، روشهای یادگیری ناکارآمد و نارساییهای ویژهٔ یادگیری. وستوود توضیح میدهد که برخی کودکان ممکن است به دلیل شرایط خانوادگی، مشکلات عاطفی یا بیماریهای جسمی، در یادگیری دچار مشکل شوند. همچنین به اختلالاتی مانند خوانشپریشی، اختلال کاستی توجه (بیشفعالی)، ناتوانی ذهنی و اوتیسم پرداخته شده و تفاوتهای آنها با مشکلات یادگیری معمولی شرح داده میشود. کتاب بر اهمیت آموزش مستقیم، تمرین مکرر و بازخورد مؤثر تأکید دارد و راهکارهایی برای والدین ارائه میدهد تا بتوانند در خانه از فرزند خود حمایت کنند. همچنین به نقش انگیزه، اعتمادبهنفس و محیط حمایتی در موفقیت تحصیلی کودکان اشاره شده است. وستوود معتقد است که همکاری نزدیک والدین و معلمان، شناخت دقیق نیازهای کودک و استفاده از روشهای آموزشی متناسب، میتواند به بهبود وضعیت یادگیری کودکان کمک کند. در بخشهایی از کتاب، به مشکلات خاص مانند اختلالات بینایی، شنوایی و ناتوانیهای فیزیکی نیز پرداخته شده و راهکارهایی برای آموزش و حمایت از این گروه از کودکان ارائه شده است. در مجموع، کتاب تلاش میکند والدین را به ابزارها و دانش لازم برای شناسایی، درک و مدیریت مشکلات یادگیری فرزندانشان مجهز کند.
چرا باید کتاب راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی جامع و کاربردی، والدین و معلمان را با انواع مشکلات یادگیری، دلایل بروز آنها و راههای مواجههٔ مؤثر آشنا میکند. یکی از ویژگیهای شاخص این اثر، ارائهٔ مثالهای واقعی و نکات کلیدی در پایان هر فصل است که به خواننده کمک میکند مفاهیم را بهراحتی در زندگی روزمره به کار بگیرد. همچنین، کتاب به جنبههای روانشناختی و اجتماعی کودکان با نیازهای ویژه توجه دارد و راهکارهایی برای ایجاد محیطی حمایتی و انگیزشی ارائه میدهد. مطالعهٔ این کتاب میتواند به والدین کمک کند تا نقش فعالتری در فرآیند یادگیری فرزند خود ایفا کنند و با شناخت بهتر مشکلات، از راهحلهای مؤثر بهرهمند شوند.
این کتاب برای والدین، معلمان، مشاوران آموزشی و افرادی که با کودکان دارای مشکلات یادگیری سر و کار دارند مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال راهکارهایی برای حمایت از کودکان با اختلالات یادگیری، ناتوانی ذهنی، اوتیسم یا مشکلات بینایی و شنوایی هستند، مفید خواهد بود. مطالعهٔ این اثر به والدینی که دغدغهٔ پیشرفت تحصیلی فرزندشان را دارند و به دنبال راههایی برای بهبود وضعیت یادگیری او هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب راهنمایی برای والدین دارای کودکانی با مشکلات یادگیری
«توجه من در طول زندگی مربوط به مشکلات یادگیری کودکان بوده است که ناشی از تجربههای کودکی خودم در طول دوران دبستان در دهه ۱۹۴۰ در انگلستان است. همانگونه که از گزارشات وحشتناک هر ترم دوران مدرسهام بر میآید، در آن زمان من مشکلات یادگیری داشتم... "غیرقابل قبول"، "نیاز به تلاش بیشتر"، "در این موضوع تنبل"، "امیدوار به پیشرفت در ترم بعد". زمانی که ده ساله بودم مطمئنم تمام مشاوران تحصیلی با وجود اینکه به من برچسب "ناتوان در یادگیری" و "ناهنجاری رفتاری" میزدند، دستمزدشان حقشان بود. مهارتهای ریاضی من وحشتناک بود و توانایی خواندن من زیر سطح متوسط بود. هجّی کردن من بسیار بد و دستخطم افتضاح بود. یک نشان واضح از رفتار غیرقابل قبول من این است که در سن ۱۱ سالگی از مدرسه خصوصی کوچکی که پنج سال در آنجا بودم اخراج شدم. معلمان آنجا مرا "سرکش" و "مشکلساز" توصیف میکردند. قطع به یقین من خارج از کنترل دو خانم سالخوردهای بودم که آن مدرسه کوچک را میگرداندند. متاسفانه اخراج زمانی اتفاق افتاد که من در آستانه امتحانهای انتخابی "بالای یازده سال ۱۱+" بودم. امتحانی که در آن زمان در بریتانیا برای مشخص کردن جایگاه آینده دانشآموز در یک مدرسه ابتدایی (که خیلی پرطرفدار بود) یا یک مدرسه مدرن دبیرستانی (که خیلی مطلوب نبود) برگزار میشد.»