کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار زینب خسروی + دانلود نمونه رایگان

کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار

نویسنده:زینب خسروی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار

کتاب الکترونیکی «مقدمه‌ای بر درمان هیجان‌مدار» نوشتهٔ زینب خسروی اثری است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی مبانی، مراحل و کاربردهای درمان هیجان‌مدار می‌پردازد و به‌عنوان منبعی برای دانشجویان، درمانگران و علاقه‌مندان به حوزه روان‌درمانی و مشاوره قابل استفاده است. تمرکز اصلی کتاب بر نقش هیجان‌ها در سلامت روان و روابط بین‌فردی است و تلاش می‌کند با زبانی علمی و ساختاری منظم، مفاهیم کلیدی این رویکرد درمانی را شرح دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار

«مقدمه‌ای بر درمان هیجان‌مدار» اثری در حوزهٔ ناداستان و روان‌شناسی بالینی است که به معرفی و تبیین یکی از رویکردهای نوین درمانی می‌پردازد. این کتاب ساختاری آموزشی دارد و با بهره‌گیری از منابع علمی و پژوهش‌های روز، به بررسی جایگاه هیجان‌ها در زندگی انسان و نقش آن‌ها در شکل‌گیری و حل تعارضات فردی و بین‌فردی می‌پردازد. نویسنده، زینب خسروی، با تکیه‌بر پژوهش‌های معتبر و نظریه‌های مطرح، سیر تحول رویکردهای درمانی را از روان‌کاوی تا درمان هیجان‌مدار مرور کرده و جایگاه این رویکرد را در میان سایر مکاتب روان‌درمانی روشن ساخته است. کتاب با زبانی تحلیلی و ساختاریافته، ابتدا مفاهیم پایه‌ای مانند هیجان، احساسات، راهبردهای مقابله‌ای و هوش هیجانی را شرح می‌دهد و سپس به معرفی مراحل درمان هیجان‌مدار، اهداف، فرآیندها و کاربردهای آن در درمان فردی، زوج‌درمانی و خانواده‌درمانی می‌پردازد. همچنین، به تفاوت‌های جنسیتی در سبک‌های مقابله، نقش دلبستگی، و اهمیت تنظیم هیجان‌ها در روابط صمیمانه اشاره شده است. این اثر نه‌تنها برای دانشجویان و متخصصان روان‌شناسی، بلکه برای هر فردی که به دنبال درک عمیق‌تری از هیجان‌ها و نقش آن‌ها در زندگی روزمره است، قابل استفاده خواهد بود.

خلاصه کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار

کتاب «مقدمه‌ای بر درمان هیجان‌مدار» به بررسی جامع نقش هیجان‌ها در سلامت روان و روابط انسانی می‌پردازد و تلاش می‌کند نشان دهد که چگونه هیجان‌ها می‌توانند هم منبع تعارض و هم عامل تغییر و بهبود باشند. نویسنده ابتدا با تعریف هیجان و احساسات و تمایز میان هیجان‌های اولیه و ثانویه، اهمیت شناخت و مدیریت هیجان‌ها را در زندگی فردی و اجتماعی برجسته می‌کند. سپس به معرفی دو راهبرد اصلی مقابله با استرس یعنی مقابله هیجان‌مدار و مقابله مسئله‌مدار می‌پردازد و تفاوت‌ها و کارکردهای هریک را در موقعیت‌های مختلف شرح می‌دهد. در ادامه، کتاب به معرفی درمان هیجان‌مدار به‌عنوان رویکردی کوتاه‌مدت و ساختارمند می‌پردازد که تمرکز آن بر کیفیت روابط، سبک دلبستگی و الگوهای ارتباطی افراد است. این درمان با هدف ایجاد دلبستگی ایمن و بهبود تعاملات، در سه مرحله اصلی اجرا می‌شود: شناسایی و تضعیف چرخه‌های منفی روابط، بازسازی تعاملات و تثبیت الگوهای جدید رفتاری. نویسنده تأکید کرده است که این رویکرد نه‌تنها در درمان فردی، بلکه در زوج‌درمانی و خانواده‌درمانی نیز کاربرد دارد و می‌تواند به بهبود سازگاری روانی، محیطی و اجتماعی افراد کمک کند. کتاب همچنین به نقش هیجان‌ها در شکل‌گیری تعارضات زناشویی، اهمیت تنظیم هیجان‌ها در روابط صمیمانه و تفاوت‌های جنسیتی در سبک‌های مقابله می‌پردازد. در بخش‌هایی از کتاب، به تاریخچه و سیر تحول رویکردهای درمانی، نقش نظریه دلبستگی و اهمیت تجربه و بازسازی هیجان‌ها در فرآیند درمان اشاره شده است. در مجموع، پیام اصلی کتاب بر اهمیت شناخت، ابراز و تنظیم هیجان‌ها برای بهبود کیفیت زندگی و روابط انسانی تأکید دارد.

چرا باید کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر نقش هیجان‌ها در سلامت روان و روابط بین‌فردی، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با یکی از رویکردهای معاصر و پرکاربرد روان‌درمانی آشنا شود. «مقدمه‌ای بر درمان هیجان‌مدار» نه‌تنها مفاهیم نظری را به‌روشنی شرح داده، بلکه کاربردهای عملی این رویکرد را در درمان فردی، زوج‌درمانی و خانواده‌درمانی نشان داده است. مطالعهٔ این اثر به درک بهتر از هیجان‌ها، راهبردهای مقابله‌ای و اهمیت تنظیم عواطف در مواجهه با استرس و تعارضات کمک می‌کند. همچنین، آشنایی با مراحل و فرآیندهای درمان هیجان‌مدار می‌تواند برای دانشجویان، درمانگران و علاقه‌مندان به روان‌شناسی بالینی سودمند باشد و دیدگاه تازه‌ای نسبت به نقش هیجان‌ها در زندگی روزمره ارائه دهد.

این کتاب برای دانشجویان و متخصصان روان‌شناسی، مشاوره و روان‌درمانی، همچنین افرادی که به دنبال درک عمیق‌تر هیجان‌ها و نقش آن‌ها در روابط و سلامت روان هستند، مناسب است. به‌ویژه کسانی که با تعارضات بین‌فردی، مشکلات زناشویی یا استرس‌های روزمره دست‌وپنجه نرم می‌کنند، می‌توانند از مطالب این کتاب بهره ببرند.

بخشی از کتاب مقدمه ای بر درمان هیجان مدار

«به طور کلی، با توجه به اهمیت و قدرت هیجانات و احساسات، نحوه کنار آمدن با شیوه‌های کنترل و مدیریت احساسات و هیجانات از اهمیت خاصی برخوردار است. به طوری که امروزه اصطلاح هوش هیجانی در کنار استعداد تحصیلی و هوش مطرح می‌شود. هوش هیجانی توانایی است که به ما کمک می‌کند تا بتوانیم انگیزه‌های خود را حفظ کرده و در مقابل ناملایمات پایداری کنیم و تکانش‌ها و حالات هیجانی شدید خود را کنترل و تنظیم کنیم و به موقعیت‌ها و ناملایمات پاسخ منطقی بدهیم. برای چنین کاری ابتدا باید احساسات خود را به خوبی شناخته، به احساسات و حالات هیجانی خود برچسب مناسب بزنیم. مثلاً من در حال حاضر عصبانی هستم. در مرحله بعدی احساسات و هیجانات خود را تنظیم یا کنترل کنیم. یعنی سعی در حفظ آرامش خود کنیم. برای کاهش هیجان می‌توان از روش‌هایی مانند پرت کردن حواس، تنفس عمیق، درد دل کردن، صحبت کردن با یک دوست یا انجام کاری که احساس خوبی به ما می‌دهد؛ پیاده‌روی، ورزش کردن و ... هم‌زمان با شناخت و کنترل احساسات و هیجانات، شناخت و کنترل احساسات و هیجانات دیگران نیز مهم است. آخرین مرحله از هوش هیجانی، حفظ ارتباط‌ها و روابط بین‌فردی است. در این مرحله به دنبال مهارت شناخت و کنترل عواطف در خود و دیگران، بهترین پاسخ به موقعیت داده می‌شود.»