کتاب مهم ترین توانایی من تنفس درست است
معرفی کتاب مهم ترین توانایی من تنفس درست است
کتاب مهمترین توانایی من تنفس درست است نوشتهی آلیسیا ارتگو و با ترجمهی نغمه آهنیان، اثری کودکانه در حوزهی آموزش مهارتهای فردی و مدیریت احساسات است. این کتاب توسط نشر دکسا بهصورت الکترونیکی منتشر شده است. داستان حول محور دختربچهای به نام سوفیا و دوست خیالیاش، اسب تکشاخی به نام بیی، شکل میگیرد و با زبانی ساده و کودکپسند، به اهمیت تنفس صحیح در مواجهه با احساسات منفی مانند ترس، اضطراب و عصبانیت میپردازد. نویسنده تلاش کرده است با روایت موقعیتهای روزمره و ملموس برای کودکان، راهکارهایی عملی برای آرامکردن ذهن و بدن ارائه دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مهم ترین توانایی من تنفس درست است
مهمترین توانایی من تنفس درست است اثری داستانی و آموزشی از آلیسیا ارتگو است که با محوریت شخصیت سوفیا و دوستش بیی، به موضوع مدیریت احساسات در کودکان میپردازد. کتاب با روایت موقعیتهایی که برای بسیاری از کودکان آشناست—مانند ترس از تاریکی، نگرانی در مدرسه یا ناراحتی از رفتار دوستان—به اهمیت شناخت و پذیرش احساسات اشاره کرده است. ساختار کتاب بهگونهای است که هر بخش با یک چالش احساسی آغاز میشود و سپس راهکاری ساده و قابل اجرا برای کنترل آن ارائه میشود. تمرینهای تنفسی بهعنوان ابزار اصلی معرفی شدهاند و نویسنده با مثالهای عینی، تأثیر آنها را در بهبود حال کودک نشان داده است. تصاویر و زبان کتاب نیز متناسب با سن مخاطب انتخاب شدهاند تا ارتباطی نزدیک و صمیمی با کودک برقرار شود.
خلاصه کتاب مهم ترین توانایی من تنفس درست است
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی سوفیا و دوست خیالیاش بیی آغاز میشود. سوفیا دختری هفتساله است که در موقعیتهای مختلفی مانند ترس از هیولاهای زیر تخت، نگرانی در زمین بازی و اضطراب هنگام خواندن در کلاس، احساسات منفی را تجربه میکند. او تلاش میکند این احساسات را پنهان کند اما موفق نمیشود و در نهایت از مادرش کمک میخواهد. مادر سوفیا تمرین تنفس ستارهای را به او آموزش میدهد؛ تمرینی که با حرکت انگشتان و هماهنگی دم و بازدم، به آرامش ذهن و بدن کمک میکند. سوفیا این تمرین را در موقعیتهای مختلف امتحان میکند: هنگام نگرانی در مدرسه، ناراحتی از رفتار دوستان و حتی زمانی که از غذای شام خوشش نمیآید. هر بار با انجام تمرین، احساس بهتری پیدا میکند و بهتدریج یاد میگیرد که با استفاده از تنفس درست، میتواند بر احساسات منفی غلبه کند. در پایان، سوفیا با اعتمادبهنفس بیشتری با چالشهای روزمره روبهرو میشود و حتی شبها بدون ترس به خواب میرود. کتاب با معرفی تمرینهای تنفسی دیگر و تشویق کودکان به تکرار آنها به پایان میرسد.
چرا باید کتاب مهم ترین توانایی من تنفس درست است را بخوانیم؟
این کتاب با زبانی ساده و داستانی قابل لمس، به یکی از مهمترین مهارتهای زندگی یعنی مدیریت احساسات از طریق تنفس صحیح میپردازد. ویژگی شاخص آن، ارائهی تمرینهای عملی و قابل اجرا برای کودکان است که میتواند به کاهش اضطراب، کنترل خشم و افزایش آرامش کمک کند. روایت داستانی و حضور شخصیت دوستداشتنی مانند بیی، باعث میشود کودک با موضوع ارتباط برقرار کند و تمرینها را با علاقه دنبال کند. همچنین، والدین و مربیان میتوانند از این کتاب بهعنوان ابزاری برای آموزش مهارتهای خودتنظیمی به کودکان استفاده کنند.
خواندن این کتاب به کودکانی که با اضطراب، ترس یا عصبانیت دستوپنجه نرم میکنند، پیشنهاد میشود. همچنین برای والدین، مربیان و مشاورانی که بهدنبال راهکارهایی ساده برای آموزش مدیریت احساسات به کودکان هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب مهم ترین توانایی من تنفس درست است
من خیلی شب را دوست ندارم میترسم از این که زیر تختخوابم هیولایی زرد با دندانهای تیز پنهان شده باشد. زمینهای بازی مرا آشفته میکند وقتی بچهها نمیخواهند بازی کنند. من تلاش میکنم که آشفتگیام را پنهان کنم. اما عصبانیتم از بین نمیرود. از داشتن این احساسات خوشحال نبودم. برای همین از مادرم راهنمایی خواستم. پاسخی که او به من داد کاملا دقیق و بسیار هوشمندانه بود. «وقتی مضطرب و آشفتهای و نمیدانی چهکار کنی، این پنج تمرین نفس کشیدن را امتحان کن. مطمئن باش که کمکت خواهد کرد. تصور کن که یکی از دستانت ستاره است. انگشتهای دستت را تا جایی که میتوانی باز کن. حالا با انگشت دست دیگرت، دور ستاره، بین انگشتهایت حرکت کن. همزمان با دنبال کردن انگشتت به سمت بالا نفس بگیر. هوای بدنت را از سرتا پا پُر خواهد کرد. وقتی به بالای انگشتت رسیدی، همزمان با پایین آمدن از انگشتت، نفسی را که حبس کرده بودی بیرون بده.»