کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری) ایلین کندی مور + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)

کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)

معرفی کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)

کتاب الکترونیکی «اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)» نوشتهٔ ایلین کندی مور و با ترجمهٔ مریم کرمی و فرحناز کیان ارثی، توسط نشر ارجمند منتشر شده است. این کتاب به موضوع عزت نفس و اعتمادبه‌نفس در کودکان می‌پردازد و راهبردهایی کاربردی برای والدین و مراقبان کودک ارائه می‌دهد تا بتوانند به رشد سالم روانی و اجتماعی فرزندان‌شان کمک کنند. تمرکز اصلی کتاب بر سنین ۶ تا ۱۲ سال است و با تکیه‌بر پژوهش‌های علمی و تجربه‌های بالینی نویسنده، به والدین کمک می‌کند تا نیازهای اساسی کودکان را در زمینهٔ ارتباط، شایستگی و انتخاب شناسایی و تقویت کنند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)

«اعتماد به نفس کودکان» اثری ناداستان و راهنمای فرزندپروری است که با رویکردی علمی و مبتنی بر پژوهش‌های روانشناسی کودک و خانواده نوشته شده است. ایلین کندی مور، روانشناس بالینی، در این کتاب به بررسی مفهوم عزت نفس در کودکان و نوجوانان می‌پردازد و با نقد دیدگاه‌های سنتی و رایج دربارهٔ اعتمادبه‌نفس، راهکارهایی تازه و مبتنی بر شواهد ارائه می‌دهد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل به یکی از چالش‌های رایج والدین با کودکان دارای عزت نفس پایین اختصاص یافته و با مثال‌های واقعی و گفتگوهای روزمره، راهنمایی‌های عملی برای مدیریت این موقعیت‌ها ارائه می‌شود. کتاب به سه محور اصلی نیازهای روانی کودک یعنی ارتباط، شایستگی و انتخاب می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه والدین می‌توانند با پاسخ‌دهی مناسب به این نیازها، زمینهٔ رشد عزت نفس واقعی را در فرزندان‌شان فراهم کنند. این اثر نه‌تنها برای والدین، بلکه برای معلمان، مشاوران و هر فردی که با کودکان سر و کار دارد، قابل استفاده است.

خلاصه کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)

کتاب «اعتماد به نفس کودکان» با نقد رویکردهای رایج و ناکارآمد در زمینهٔ تقویت عزت نفس، والدین را از تلاش‌های سطحی و تحسین‌های بی‌پایه برای افزایش اعتمادبه‌نفس کودکان برحذر می‌دارد. نویسنده تأکید کرده است که عزت نفس واقعی نه با تکرار جملات مثبت و تحسین‌های اغراق‌آمیز، بلکه با پاسخ به سه نیاز اساسی کودک شکل می‌گیرد: ارتباط، شایستگی و انتخاب. در بخش‌های ابتدایی، کندی مور توضیح می‌دهد که تمرکز بیش‌ازحد بر عزت نفس می‌تواند به خودشیفتگی یا اضطراب منجر شود و حتی باعث شود کودکان در مواجهه با شکست یا انتقاد، آسیب‌پذیرتر شوند. او با استناد به پژوهش‌های متعدد، نشان می‌دهد که راهبردهای سنتی مانند محافظت افراطی از کودک یا تحسین بی‌دلیل، نه‌تنها مؤثر نیستند، بلکه می‌توانند نتیجهٔ معکوس داشته باشند. در ادامه، کتاب به والدین آموزش می‌دهد که چگونه با ایجاد روابط امن و حمایت‌گر، فرصت‌های یادگیری و رشد مهارت، و دادن حق انتخاب به کودک، زمینهٔ رشد عزت نفس سالم را فراهم کنند. نویسنده به والدین یادآوری می‌کند که عزت نفس واقعی زمانی شکل می‌گیرد که کودک بتواند بدون نگرانی از قضاوت دائمی دربارهٔ ارزشمندی خود، در زندگی حضور فعال داشته باشد و با چالش‌ها روبه‌رو شود. همچنین، کتاب به نقش احساس گناه و شرم، تفاوت‌های فردی کودکان و مراحل رشد عزت نفس در سنین مختلف می‌پردازد و راهکارهایی برای مدیریت هیجانات و رفتارهای دشوار ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری) را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی مبتنی بر شواهد و تجربه‌های بالینی، به والدین و مراقبان کودک کمک می‌کند تا از دام راهکارهای ناکارآمد و تحسین‌های بی‌پایه در تربیت کودکان رها شوند. «اعتماد به نفس کودکان» با تمرکز بر نیازهای اساسی کودک، راه‌هایی عملی برای پرورش عزت نفس واقعی و تاب‌آوری ارائه می‌دهد. خواندن این کتاب می‌تواند دیدگاه والدین را نسبت به مفهوم عزت نفس تغییر دهد و ابزارهایی کاربردی برای مواجهه با چالش‌های روزمرهٔ فرزندپروری در اختیارشان بگذارد. همچنین، مثال‌های واقعی و راهنمایی‌های مرحله‌به‌مرحله، کتاب را به منبعی قابل اتکا برای والدین و مربیان تبدیل کرده است.

این کتاب برای والدین، معلمان، مشاوران و هر فردی که با کودکان ۶ تا ۱۲ ساله سر و کار دارد مناسب است. به‌ویژه برای کسانی که دغدغهٔ رشد عزت نفس، تاب‌آوری و مهارت‌های اجتماعی در کودکان را دارند یا با کودکانی مواجه‌اند که نشانه‌هایی از اضطراب، خودانتقادگری یا اعتمادبه‌نفس پایین نشان می‌دهند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب اعتماد به نفس کودکان (راهبردهای عملی و مؤثر فرزندپروری)

«چالش‌های مربوط به عزت نفس بسیار رایج هستند. تقریباً هر کودک و بزرگسالی با لحظاتی از شک و تردید یا دوره‌هایی که احساس می‌کند بی‌کفایت است، روبرو می‌شود. با وجود این برخی از کودکان، به‌صورت مکرر و مداوم نسبت به خودشان نگرشی منفی دارند و حتی این نگرش ویژگی پررنگی از هویت آنها محسوب می‌شود. این کتاب به شما کمک خواهد کرد که متوجه علل ریشه‌ای عزت نفس پایین در فرزندتان شوید و راهکارهایی عملی برای کمک به فرزند خود داشته باشید تا مهارت و اعتمادبه‌نفس واقعی را در آنها ایجاد کنید؛ اما ابتدا بگذارید در مورد معنای عزت نفس صحبت کنیم. عزت نفس چیست؟ عزت نفس یعنی ارزیابی فرد از خود که منجر به ایجاد احساس مثبت یا منفی در او نسبت به خودش می‌شود. این ارزیابی‌ها نشان‌دهندهٔ این موضوع است که تصور ما از دیدگاه دیگران نسبت به ما چگونه است. وقتی کودکان به این باور برسند که دیگران نسبت به آنها بد فکر می‌کنند، نسبت به خودشان احساس بدی پیدا می‌کنند. تشخیص عزت نفس پایین در کودکان آسان است: اگر تا به حال چیزهایی مانند این جملات را گفته‌اید: «پسرم وقتی مرتکب اشتباهی می‌شود، روحیهٔ خود را از دست می‌دهد!» یا «دخترم قبل از شروع کار تسلیم می‌شود! او از امتحان کردن می‌ترسد»، احتمال دارد فرزند شما درگیر عزت نفس پایین باشد. گاهی ممکن است عزت نفس پایین به حوزه‌ای خاص گره خورده باشد؛ مانند زمانی که کودک بر این باور است که «من در ریاضیات افتضاح هستم!» در زمان‌های دیگر، ممکن است عزت نفس پایین فراگیر باشد؛ مانند زمانی که فرزند بزرگتر شما اصرار می‌کند که «من بازنده هستم!» کودکانی که عزت نفس کمی دارند خود را به نوعی بی‌کفایت یا حتی دوست‌داشتنی می‌دانند؛ این باور می‌تواند به طرز فجیعی دردناک باشد.»

۲۰%