کتاب در مکتب او
معرفی کتاب در مکتب او
کتاب الکترونیکی «در مکتب او» با گردآوری و نگارش «خاطره کردفیلابی» و به همت نشر سنجاق منتشر شده است. این اثر برگرفته از خاطرات، دستنوشتهها و وصیتنامههای شهید دانشجومعلم «جعفر رضایی» است و تلاش میکند با روایت زندگی، اندیشهها و خاطرات این شهید، تصویری از جهانبینی، دغدغهها و مسیر فکری او ارائه دهد. کتاب در دسته آثار خاطرات و زندگینامههای شهدای معاصر ایران قرار میگیرد و با نگاهی تحلیلی و روایی، به بررسی ابعاد مختلف شخصیت و باورهای شهید رضایی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب در مکتب او
«در مکتب او» اثری است که در قالب ناداستان و زندگینامه، به روایت زندگی و اندیشههای شهید دانشجومعلم «جعفر رضایی» میپردازد. نویسنده، «خاطره کردفیلابی»، با بهرهگیری از دستنوشتهها، وصیتنامه و خاطرات نزدیکان شهید، تلاش کرده است تا نهتنها سیر زندگی فردی و اجتماعی او را بازگو کند، بلکه لایههای عمیقتر باورها و ارزشهای فکری او را نیز واکاوی کند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر فصل یا بخش، به یکی از موضوعات کلیدی در زندگی شهید رضایی مانند ترس، وحدت، تعادل، ارزشها، مقابله با امپریالیسم، نقش معلمی و اهمیت دعا و قرآن میپردازد. در کنار روایتهای اولشخص از زبان شهید، تحلیلهایی نیز از سوی نویسنده ارائه شده که به فهم بهتر زمینههای فکری و اجتماعی آن دوران کمک میکند. کتاب با روایتهایی از خانواده، دوستان و همرزمان شهید، تصویری چندوجهی از او ارائه میدهد و در نهایت، با اسناد و تصاویر، مستندات بیشتری از زندگی و شهادت او در اختیار خواننده قرار میدهد.
خلاصه کتاب در مکتب او
کتاب «در مکتب او» با محوریت زندگی و اندیشههای شهید دانشجومعلم «جعفر رضایی»، مجموعهای از خاطرات، دستنوشتهها و وصیتنامههای او را در کنار روایتهای نزدیکانش گردآوری کرده است. اثر با مقدمهای درباره اهمیت بررسی زندگی شهدا و نقش آنها در الگوسازی برای نسل جوان آغاز میشود و سپس به روایت زندگی جعفر رضایی از کودکی تا شهادت میپردازد. دغدغههای اصلی کتاب حول محورهایی چون مسئولیت اجتماعی، نقش معلمی، اهمیت وحدت و مقابله با فساد و نفوذ دشمن، ارزشهای دینی و معنوی، و ضرورت مراقبت از نسل جوان شکل گرفته است. شهید رضایی در نوشتههایش به مسائلی مانند ترس و شجاعت، دعا و استجابت، پیری ارزشها، تعادل در زندگی، خطرات امپریالیسم و اهمیت مقابله آگاهانه با تهدیدات فرهنگی و اجتماعی اشاره کرده است. کتاب همچنین به نقش معلمان بهعنوان سربازان خط مقدم جامعه و مسئولیت آنها در تربیت نسل آینده میپردازد. روایتهای خانواده و همرزمان، ابعاد شخصیتی شهید را از زاویههای مختلف نشان میدهد: از شوخطبعی و تواضع تا جدیت در فعالیتهای انقلابی و معنویت عمیق. در بخشهایی از کتاب، نویسنده با تحلیل دستنوشتهها و وصیتنامه شهید، به دغدغههای او درباره حفظ ارزشها، مقابله با سقوط اخلاقی و اهمیت قرآن و دعا در زندگی فردی و جمعی میپردازد. در نهایت، کتاب با روایت شهادت جعفر رضایی و بازگشت پیکر او پس از سالها، تصویری از ایثار و پایداری نسل جوان در دوران دفاع مقدس ارائه میدهد.
چرا باید کتاب در مکتب او را بخوانیم؟
این کتاب با گردآوری دستنوشتهها، وصیتنامه و خاطرات شهید دانشجومعلم «جعفر رضایی»، فرصتی فراهم میکند تا خواننده با لایههای فکری، دغدغههای اجتماعی و معنوی یک جوان دهه ۶۰ آشنا شود. روایتهای اولشخص و تحلیلهای نویسنده، امکان همذاتپنداری با زیست و جهانبینی شهید را فراهم میآورد و نشان میدهد چگونه ارزشها و باورهای فردی میتواند به کنش اجتماعی و ایثار منجر شود. اثر، علاوهبر بازخوانی تاریخ معاصر، به موضوعاتی چون مسئولیتپذیری، نقش معلمی، اهمیت وحدت و مقابله با تهدیدات فرهنگی میپردازد و میتواند الهامبخش برای کسانی باشد که به دنبال معنا و هدف در زندگی هستند.
مطالعه این کتاب برای علاقهمندان به زندگینامه و خاطرات شهدا، دانشجویان رشتههای علوم تربیتی و معلمان، پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و کسانی که دغدغه تربیت نسل جوان و حفظ ارزشهای اجتماعی و دینی را دارند، مفید است. همچنین برای افرادی که به دنبال شناخت عمیقتر از نقش معلمی و مسئولیت اجتماعی در بستر انقلاب و دفاع مقدس هستند، این اثر پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب در مکتب او
«ترسها، امیدها، عشقها، نفرتها، توقعها و تملقها مشخصههای وجودی ما هستند. این عناصر نشان میدهند که ما کجاییم و چقدریم. در نامهای که به برادران بزرگوار جلسه گروه مقاومت نوشتم، این موضوع را بیان کردم که اگر ما نمیتوانیم برای گروه مقاومت عضو بپذیریم، علتش جای دیگری نهفته است؛ و آن ترس است. آیا ما توانستیم هدف گروه مقاومت را که همان، زمینه فرستادن نیرو به جبهه باشد، فراهم کنیم؟ متأسفانه در جلسات ما، به ندرت یا اصلاً از جنگ صحبت نمیشود و بیشتر به مسائل فرعی و غیرضروری پرداخته میشود؛ و البته بیشتر این جلسات، بدون نتیجه به اتمام میرسد و تصمیماتی هم اگر گرفته میشود، انجام آن، به آینده موکول میشود. و این وظیفه ماست که برای دیگران، چه با زبان و چه با عمل و حرکت خودمان، بفهمانیم که جبهه رفتن ترس ندارد، بلکه یک وظیفه شرعی واجب همچون نماز است. امروز ترسها جایگزین عمل شده، بُنیه و اقتدار حرکت را از انسان گرفته است. انسان در مُخیّله خود، جهان برتر خودش را میسازد؛ اما روزی این جهان ذهن و امیال انسانی در معرض امتحانات و بلاهایی قرار میگیرد که انسان باید انتخاب کند و تصمیم بگیرد که آیا حاضر است تقدیر الهی را بپذیرد، یا به دنبال راه فراری از آن باشد. انسان را از مرگ گریزی نیست؛ یا مُرده زندگی میکند یا زنده مُردگی میکند. بارها ما مرگ را در وجود خود احساس میکنیم؛ مرگ باورها، مرگ خاطرات، مرگ احساسات. هر کدام از اینها، جلوه کوچکی از شکل ساختگی مرگ در ذهن ماست که میخواهد آن را برای انسان، ترسناک، خطرناک و غمانگیز جلوه دهد.»