کتاب بنیامین و رسانه
معرفی کتاب بنیامین و رسانه
کتاب الکترونیکی «بنیامین و رسانه» نوشتهٔ جیهو کانگ و با ترجمهٔ عظیمه ستاری، توسط پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شده است. این اثر به بررسی اندیشههای والتر بنیامین دربارهٔ رسانهها و مدرنیته میپردازد و در مجموعهٔ «فیلسوفان و رسانه» جای میگیرد. کتاب با نگاهی تحلیلی و انتقادی، رابطهٔ میان رسانههای جمعی، تجربهٔ مدرن و تحولات فرهنگی را از منظر بنیامین واکاوی میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بنیامین و رسانه
«بنیامین و رسانه» اثری در حوزهٔ ناداستان و فلسفهٔ رسانه است که به تحلیل اندیشههای والتر بنیامین، متفکر برجستهٔ قرن بیستم، دربارهٔ نسبت رسانهها با مدرنیته و تجربهٔ انسانی میپردازد. جیهو کانگ، نویسندهٔ کتاب، با رویکردی میانرشتهای، آثار و نوشتههای بنیامین را در زمینههایی چون صنعت اطلاعات، شهر مدرن، سیاست زیباییشناختی و روایت بررسی کرده است. ساختار کتاب شامل پنج فصل است که هر یک به یکی از جنبههای مهم اندیشهٔ بنیامین دربارهٔ رسانهها اختصاص دارد: بحران ارتباطات و صنعت اطلاعات، قصهگویی و رمان، رادیو و آموزش، هنر و سیاست در عصر بازتولید تکنولوژیکی و شهر رسانهها. کتاب با بهرهگیری از منابع اصلی و مقایسهٔ دیدگاههای بنیامین با نظریهپردازان معاصر رسانه، تصویری جامع از جایگاه او در مطالعات رسانهای ارائه میدهد. این اثر نهتنها به تحلیل نظریههای بنیامین در زمینهٔ رسانههای چاپی و الکترونیکی میپردازد، بلکه تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی رسانهها را نیز در بستر مدرنیتهٔ شهری بررسی میکند.
خلاصه کتاب بنیامین و رسانه
کتاب «بنیامین و رسانه» به واکاوی اندیشههای والتر بنیامین دربارهٔ رسانهها و مدرنیته میپردازد و نشان میدهد که چگونه بنیامین، با نگاهی انتقادی، رسانههای جمعی را نه صرفاً ابزار انتقال پیام، بلکه بخشی از تجربهٔ مدرن و شکلدهندهٔ فرهنگ و سیاست معاصر میداند. نویسنده، جیهو کانگ، ابتدا زندگی و زمینههای فکری بنیامین را مرور میکند و تأکید دارد که بنیامین همواره در حاشیهٔ نظام دانشگاهی و جریانهای غالب روشنفکری قرار داشته و همین موقعیت حاشیهای، نگاه متفاوت او به رسانهها را شکل داده است. در ادامه، کتاب به بحران ارتباطات و صنعت اطلاعات در آغاز قرن بیستم میپردازد و نشان میدهد که چگونه ظهور رسانههای جمعی مانند روزنامه، رادیو و بعدها سینما، موجب دگرگونی تجربهٔ انسانی و افول قصهگویی سنتی شده است. بنیامین معتقد است که رسانههای جدید، تجربهٔ زیسته و انتقالپذیری آن را تضعیف کردهاند و انسان مدرن را با نوعی فقر تجربه مواجه ساختهاند. در بخش دیگری از کتاب، نقش رادیو و رسانههای جمعی در آموزش و سرگرمی بررسی میشود. بنیامین، برخلاف بسیاری از همعصرانش، رادیو را نه صرفاً ابزاری برای انتقال اطلاعات، بلکه عرصهای برای تجربهٔ جمعی و شکلدهی به آگاهی عمومی میداند. او بر اهمیت آموزش تعاملی و پیوند میان سرگرمی و یادگیری تأکید دارد. کتاب همچنین به تحلیل مقالهٔ مشهور بنیامین، «اثر هنری در عصر بازتولید تکنولوژیکی»، میپردازد و مفاهیمی چون زوال هالهٔ هنری، ناهشیاری بصری و نقش تودهها در تجربهٔ هنری را بررسی میکند. بنیامین معتقد است که رسانههای جدید، بهویژه سینما و عکاسی، شیوهٔ ادراک و تجربهٔ زیباییشناختی را دگرگون ساختهاند و امکانهای تازهای برای نقد اجتماعی و سیاسی فراهم آوردهاند. در نهایت، کتاب با بررسی نسبت رسانهها و فضای شهری، به نقش رسانهها در شکلدهی به تجربهٔ کلانشهری و فرهنگ مدرن میپردازد و نشان میدهد که بنیامین چگونه از دل تجربهٔ شهری، مفاهیم تازهای برای نقد رسانهای و فهم مدرنیته استخراج میکند.
چرا باید کتاب بنیامین و رسانه را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با یکی از مهمترین متفکران قرن بیستم و نگاه انتقادی او به رسانهها و مدرنیته آشنا شویم. «بنیامین و رسانه» با بررسی دقیق آثار و ایدههای والتر بنیامین، امکان فهم عمیقتری از تأثیر رسانههای جمعی بر تجربهٔ انسانی، فرهنگ و سیاست معاصر به دست میدهد. خواندن این کتاب به کسانی که دغدغهٔ فهم تحولات رسانهای و نقش آنها در شکلدهی به جامعه و ذهنیت انسان مدرن را دارند، کمک میکند تا با ریشههای فلسفی و تاریخی این تحولات آشنا شوند و نسبت خود را با جهان رسانهایشدهٔ امروز بازاندیشی کنند.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به فلسفهٔ رسانه، مطالعات فرهنگی، جامعهشناسی ارتباطات و کسانی که به دنبال فهم انتقادی از نقش رسانهها در زندگی معاصر هستند، مفید است. همچنین پژوهشگران و دانشجویان رشتههای علوم انسانی و اجتماعی که به نظریههای انتقادی و اندیشههای متفکرانی چون والتر بنیامین علاقه دارند، میتوانند از این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب بنیامین و رسانه
«در سپتامبره۱۹۴. در مرز اسپانیای فرانکو والتر بنيامین که بهتازگی ۲۸ ساله شده بود. خودکشی کرد. در آن روزگار, عالّم رسانهای که ما امروزه میشناسیم تازه نطفه بسته بود: فقط اندکشماری از مردم تلفن داشتند تلویزیون بهمنهُ یک تکنولوژی در دوران طفولیت بود. و دربارٌ سینماء طعم فیلمهای صامت هنوز احساس میشد و استفاده از رزگ همجنان رنگوبوی خلاقیت داشت. کلمات چاپی و روزنامهها و نشریات و مجلات همچنان سیطره داشتند؛ هرچند رادیو در کسوت اصلیترین رقیب الکترونیک آن کلمات سربی پیشتر سربرآورده بود. «بیسیم» (وایرلس) برای همنسلان بنيامین معنایی یکسر متفاوت داشت. و ما اکنون حدود هفتاد سال بعد» در دنیای جهانیشدهای زندگی میکنیم که ارتباطات الکترونیکی از همهرقم سلطه یافته اند: تکنولوژی تلفن همراه. فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)» کانالهای ماهوارهای, ارتباطات راه دور سریعالسیر جهانی. وبلاگهاء تارنماهای شبکههای اجتماعی, توییت. پّد و پادهای دسترسی به اینترنتِ پرسرعتِ شخصی با این تفاصیل, تألیفات بنيامین چه حرف تازهای دارد که دربارٌ جهان قرن بیستویکمي رسانههای همه جاحاضر به ما بگوید؟ این تقریرات. چه نوع چالش و پسشی ممکن است در مقابل مخاطب امروز قرار دهند؟؛ مخاطبی که برقراری ارتباط سریع با سراسر جهان» دسترسی سریع به اطلاعات. دانلود و گرافیکهای بازی. سهبُعدی و اچدی" بازیهای آنلاین با بازیکنهای متعدد"» پخش زند؛ تلویزیونی رویدادها از دورافتادهترین نقاط جهان و تبلیغات همهجاحاضر, بخش لاینفک ند ین روزمره اش شدهاند و برایش آنقدر بدیهی هستند که بهندرت به آنها توجه میکند. چه رسد که دربارهشان بیندیشد.»