کتاب گنجینه بی پایان سیدعلی خامنه ای + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب گنجینه بی پایان

کتاب گنجینه بی پایان

معرفی کتاب گنجینه بی پایان

کتاب الکترونیکی «گنجینه بی‌پایان» نوشتهٔ سیدعلی خامنه‌ای و منتشرشده توسط انتشارات انقلاب اسلامی، اثری پژوهشی و تحلیلی دربارهٔ جایگاه و اهمیت نهج‌البلاغه در اندیشه و جامعهٔ اسلامی است. این کتاب باتمرکزبر سخنان و خطبه‌های امیرالمؤمنین علی (ع)، به بررسی ابعاد مختلف معارف اسلامی و نقش نهج‌البلاغه در شکل‌دهی به فرهنگ و سیاست جامعه می‌پردازد. «گنجینه بی‌پایان» برای علاقه‌مندان به مطالعات دینی، اجتماعی و سیاسی اسلام منبعی مناسب به‌شمار می‌آید. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گنجینه بی پایان

این کتاب مجموعه‌ای از شش گفتار و سخنرانی از «سیدعلی خامنه‌ای» است که در دوره‌های مختلف، به‌ویژه سال‌های پیش و پس از انقلاب اسلامی، ایراد شده‌اند. محور اصلی کتاب، تحلیل و تبیین جایگاه نهج‌البلاغه به‌عنوان یکی از منابع اصیل و دست‌اول معارف اسلامی است. نویسنده با‌ اشاره‌ به تاریخ تدوین نهج‌البلاغه توسط «سید رضی» و اهمیت آن در میان آثار اسلامی، به نقش این کتاب در شکل‌دهی به اندیشهٔ اجتماعی، سیاسی و اخلاقی مسلمانان می‌پردازد. «گنجینهٔ بی‌پایان» نه‌تنها به معرفی ساختار و محتوای نهج‌البلاغه می‌پردازد، بلکه به نیاز جامعهٔ معاصر برای بازگشت به این منبع و بهره‌گیری از آموزه‌های آن در حل مسائل فردی و اجتماعی نیز تأکید دارد. نویسنده با مقایسهٔ شرایط جامعهٔ اسلامی صدر اسلام و جامعهٔ امروز، شباهت‌ها و تفاوت‌ها را برجسته می‌کند و بر ضرورت بازخوانی و احیای نهج‌البلاغه در عصر حاضر تأکید می‌ورزد. این اثر همچنین به نقد برخی برداشت‌های نادرست از نهج‌البلاغه و اهمیت ترجمه و شرح دقیق آن برای نسل جدید می‌پردازد.

خلاصه کتاب گنجینه بی پایان

در «گنجینه بی‌پایان»، نویسنده با رویکردی تحلیلی به معرفی نهج‌البلاغه و جایگاه آن در فرهنگ اسلامی می‌پردازد. کتاب با شرحی از تاریخچهٔ تدوین نهج‌البلاغه آغاز می‌شود و به نقش «سید رضی» در گردآوری این اثر اشاره می‌کند. سپس به ابعاد مختلف نهج‌البلاغه پرداخته می‌شود؛ از جمله مباحث اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی که در خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های امیرالمؤمنین علی (ع) منعکس شده‌اند. نویسنده تأکید می‌کند که نهج‌البلاغه صرفاً یک متن ادبی نیست، بلکه گنجینه‌ای از معارف چندبُعدی اسلام است که می‌تواند راهنمای زندگی فردی و اجتماعی باشد. در بخش‌هایی از کتاب، به موضوعاتی مانند زهد، دنیاگریزی، عدالت اجتماعی، مبارزه با تکبّر و فتنه و اهمیت بصیرت در دوران آشوب اشاره می‌شود. نویسنده با بررسی شرایط جامعهٔ اسلامی پس از پیامبر (ص) و دوران حکومت علی (ع)، نشان می‌دهد که بسیاری از مسائل و چالش‌های آن زمان، در جامعهٔ معاصر نیز وجود دارند و آموزه‌های نهج‌البلاغه می‌توانند راهگشا باشند. همچنین بر ضرورت بازنگری و احیای نهج‌البلاغه، ترجمه و شرح دقیق آن و توجه به ابعاد مختلف این کتاب برای نسل امروز تأکید می‌شود.

چرا باید کتاب گنجینه بی پایان را خواند؟

این کتاب با تمرکز بر تحلیل محتوای نهج‌البلاغه و جایگاه آن در فرهنگ اسلامی، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با ابعاد گوناگون معارف اسلامی و نقش آن‌ها در زندگی فردی و اجتماعی آشنا شود. «گنجینهٔ بی‌پایان» به‌ویژه برای کسانی که به‌دنبال فهم عمیق‌تر از نهج‌البلاغه و کاربرد آموزه‌های آن در مسائل معاصر هستند، منبعی قابل توجه است. نویسنده با زبانی روشن، پیوند میان آموزه‌های نهج‌البلاغه و نیازهای جامعهٔ امروز را برجسته می‌کند و اهمیت بازگشت به منابع اصیل اسلامی را یادآور می‌شود.

خواندن کتاب گنجینه بی پایان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به مطالعات دینی، پژوهشگران حوزهٔ معارف اسلامی، دانشجویان رشته‌های الهیات و علوم اجتماعی و کسانی که دغدغهٔ شناخت عمیق‌تر نهج‌البلاغه و کاربرد آن در جامعهٔ معاصر را دارند، مناسب است. همچنین برای معلمان و مربیانی که به‌دنبال منابعی برای آموزش مفاهیم اسلامی هستند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب گنجینه بی پایان

زندگی سعادتمندانه در پرتو نهج‌البلاغه

یادداشت‌ها

بخشی از کتاب گنجینه بی پایان

«مسائل اجتماعی و حکومتی

و آنگاه در زمینهٔ مسائل اجتماعی، در زمینهٔ مسائل حکومت. آن توصیهٔ معروف و آن فرمان معروف که امیرالمؤمنین به مالک اشتر مینویسد،۹ فقط این نیست که این جور به مردم ترحّم کن، این جور محبّت کن، این جور ظلم نکن، عدل کن؛ نه، حتّی میگوید مشاورینت را از چه کسانی انتخاب کن؛ دستور پاک‌سازی را امیرالمؤمنین میدهد؛ همین پاک‌سازی‌ای که امروز هست. «ای مالک! از کسانی که در رژیم گذشته مقامات بالا را در اختیار داشتند، استفاده مکن، به آنها اطمینان مکن، آنها را در مقاطع و در سرِ بندهای تصمیم‌گیری دولت قرار مده؛ اینها به تو خیانت خواهند کرد.» یعنی تا این حد.

- نیاز امروز ما به نهج‌البلاغه

خب حالا شما ببینید، ما یک سلسله سخنرانی داریم که در اینها ایدئولوژی هست، تاکتیک جنگ هست، شیوهٔ حکومت کردن هست، تجربهٔ حکومت کردن هست، اخلاق هست، زهد هست، تقوا هست و همه چیز هست؛ این نهج‌البلاغه است؛ و شما امروز میفهمید که ما به نهج‌البلاغه چقدر احتیاج داریم. نهج‌البلاغه در حقیقت شخصیّتِ خطّی و رسمی امیرالمؤمنین است؛ یعنی خود علی (ع) نهج‌البلاغهٔ مجسّم است و این یکی دیگر از خصوصیّات امیرمؤمنان است که به آنچه میگوید عمل میکند و آنچه را میخواهد، در زندگی خود هم پیاده میکند. امیرالمؤمنین، شخصیّتِ خودش و زندگی خودش کلمه‌کلمه و سطربه‌سطر تفسیر نهج‌البلاغه و تفسیر قرآن است؛ و لذا شما وقتی نهج‌البلاغه را بخوانید، هم تاریخِ زندگی علی (ع) را دانسته‌اید، هم اسلام را شناخته‌اید. این هم یک شرح مختصری در کلّیّات نهج‌البلاغه.»