کتاب نه آدمی
معرفی کتاب نه آدمی
کتاب الکترونیکی «نه آدمی (زوال بشری)» نوشتهٔ «اوسامو دازای» با ترجمهٔ اسماعیل امیرخانی و ویراستاری نسرین میرزایی، اثری در ژانر رمان و ادبیات ژاپنی است که توسط انتشارات فانوس دنیا منتشر شده است. این کتاب به روایت زندگی مردی میپردازد که با احساس بیگانگی و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، در جستجوی معنا و هویت انسانی خود سرگردان است. «نه آدمی» اثری تأثیرگذار دربارهٔ انزوا، اضطراب و فروپاشی روانی است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نه آدمی
«نه آدمی» یکی از مهمترین آثار «اوسامو دازای» است که در دورهای از زندگی نویسنده نوشته شده که خود با بحرانهای عمیق روانی و اجتماعی دست و پنجه نرم میکرد. این رمان در قالب دفترچههای یادداشت شخصیت اصلی، «یوزو»، روایت میشود و به تدریج لایههای مختلف زندگی و ذهنیت او را آشکار میکند. فضای کتاب، ژاپن قرن بیستم را با تمام تحولات اجتماعی و فرهنگیاش به تصویر میکشد و در عین حال، دغدغههای جهانی انسان معاصر را بازتاب میدهد. روایت کتاب با نگاهی تلخ و گاه طنزآمیز، به موضوعاتی چون بیگانگی، شرم، ترس از انسانها، و تلاش برای یافتن جایگاه خود در جامعه میپردازد. «نه آدمی» اثری است که مرز میان خودزندگینامه و داستان را محو میکند و خواننده را با تجربهای عمیق از فروپاشی هویت انسانی روبهرو میسازد.
خلاصه کتاب نه آدمی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «نه آدمی» با مرور سه عکس از شخصیت اصلی، «یوزو»، آغاز میشود که هرکدام مرحلهای از زندگی او را نشان میدهند؛ از کودکی تا جوانی و سپس بزرگسالی. یوزو از همان ابتدا احساس میکند با دیگران تفاوت دارد و نمیتواند با انسانها ارتباط برقرار کند. او در خانوادهای روستایی و نسبتاً مرفه بزرگ میشود اما همواره از جمع و آیینهای خانوادگی گریزان است و درک احساسات و انگیزههای دیگران برایش دشوار است. برای پنهانکردن اضطراب و بیگانگیاش، به دلقکبازی و شوخی پناه میبرد تا دیگران را بخنداند و از قضاوتشان در امان بماند. با ورود به مدرسه و سپس دانشگاه، این حس بیگانگی عمیقتر میشود و یوزو در مواجهه با دوستان، معلمان و حتی زنان، همواره نقش بازی میکند و از بیان احساسات واقعیاش ناتوان است. او به تدریج به سمت نقاشی و هنر کشیده میشود اما حتی در این مسیر هم نمیتواند خود واقعیاش را آشکار کند. روابطش با زنان، دوستان و خانواده، همگی تحت تأثیر ترس، شرم و ناتوانی در بیان حقیقت قرار دارد. یوزو در نهایت با بحرانهای مالی، عاطفی و روانی روبهرو میشود و تلاشهایش برای یافتن معنا و تعلق، او را به مرز فروپاشی میکشاند. روایت کتاب، سفری است درونی به اعماق ذهن انسانی که از جهان پیرامونش بیگانه شده است.
چرا باید کتاب نه آدمی را خواند؟
این کتاب با نگاهی بیپرده و صادقانه به تجربهٔ بیگانگی، اضطراب و فروپاشی روانی میپردازد و تصویری ملموس از انسان معاصر ارائه میدهد. روایت اولشخص و صمیمی «یوزو» باعث میشود خواننده با لایههای پنهان ذهن و احساسات او همراه شود و با چالشهای هویت، شرم و ترس از دیگران مواجه گردد. «نه آدمی» فرصتی است برای تأمل دربارهٔ معنای انسان بودن، نقش جامعه در شکلگیری هویت فرد و مرزهای میان سلامت و بیماری روانی. این اثر میتواند برای کسانی که به ادبیات ژاپن، رمانهای روانشناختی و روایتهای خودکاوانه علاقه دارند، تجربهای متفاوت و تأثیرگذار باشد.
خواندن کتاب نه آدمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات ژاپن، دوستداران رمانهای روانشناختی و کسانی که دغدغههایی دربارهٔ هویت، انزوا، اضطراب اجتماعی یا بحرانهای وجودی دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از تجربههای انسانی و روایتهای خودزندگینامهای هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه میشود.
بخشی از کتاب نه آدمی
«زندگی من سرشار از شرمندگی بوده است. حتی نمیتوانم درکی از تجربهی زیستن به عنوان یک انسان داشته باشم. در روستایی در شمال شرق کشور متولد شدم و تا زمانی که بزرگ شدم هرگز قطاری ندیده بودم. بارها از پل ایستگاه بالا و پایین میرفتم بدون آنکه متوجه کارکرد اصلی آن به عنوان گذرگاهی برای عبور افراد از فراز یک ریل به ریل دیگر باشم. من کاملاً مطمئن بودم که این پل برای ایجاد فضایی عجیب و غریب و تبدیل محوطه ایستگاه به مکانی با تنوع دلپذیر: شبیه به یک زمین بازی خارجی ساخته شده است. مدت زیادی تحت تأثیر این برداشت نادرست قرار داشتم و بالا و پایین رفتن از پل حلبی؛ تفریحی بسیار لذتبخش برایم به شمار میرفت. فکر میکردم این یکی از خدمات باارزش راه آهن است. وقتی بعدها که متوجه شدم که پل چیزی جز یک وسیله کاربردی نیست؛ تمام علاقهام را به آن از دست دادم. به همین ترتیب، در دوران کودکی، هنگام مشاهده تصاویر قطارهای مترو در کتابهای مصور، هرگز به این موضوع فکر نمیکردم که آنها بر اساس نیازهای کاربردی اختراع شدهاند. تنها برداشت من این بود که سفر در زیرزمین به جای سطح زمین، احتمالاً سرگرمی تازه و لذتبخشی است.»