کتاب خوش فکری مایکل کلت + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

معرفی کتاب خوش فکری

معرفی کتاب خوش فکری

کتاب الکترونیکی «خوش‌فکری (کاربرد تفکر نقادانه در تصمیم‌گیری، حل مسئله و اندیشه‌یاری)» نوشتهٔ مایکل کلت و با ترجمه و بازنویسی «مهدی خسروانی» و «مائده محبوب» توسط نشر اریش منتشر شده است. این کتاب به بررسی مهارت‌های تفکر نقادانه و نقش آن‌ها در تصمیم‌گیری، حل مسئله و بهبود کیفیت اندیشیدن می‌پردازد و بخشی از مجموعهٔ «سنجشگرانه‌اندیشی» است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خوش فکری

«خوش‌فکری» به عنوان بخشی از مجموعهٔ «سنجشگرانه‌اندیشی»، به مهارت‌هایی می‌پردازد که کیفیت اندیشیدن را ارتقا می‌دهند و در موقعیت‌های مختلف زندگی شخصی و حرفه‌ای کاربرد دارند. این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که نیاز به تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه و حل مسائل پیچیده بیش از پیش احساس می‌شود. نویسنده با تکیه بر تجربیات مدیریتی خود، مثال‌هایی از دنیای کسب‌وکار و زندگی روزمره ارائه می‌دهد تا نشان دهد تفکر نقادانه چگونه می‌تواند به بهبود تصمیم‌گیری و حل مسئله کمک کند. ترجمه و بازنویسی این کتاب با هدف یکدست‌سازی واژگان تخصصی و قابل‌فهم‌تر کردن مفاهیم برای مخاطب فارسی‌زبان انجام شده است. کتاب علاوه بر ارائهٔ چارچوب‌ها و ابزارهای عملی، به نقش اندیشه‌یاری و کمک به دیگران در مسیر اندیشیدن نیز توجه دارد و تلاش می‌کند مهارت‌های پایه‌ای مانند استدلال‌ورزی، پرسشگری و نقد را آموزش دهد. در کنار این‌ها، واژه‌نامه‌های توصیفی و تمرین‌های عملی نیز برای فهم بهتر مفاهیم در کتاب گنجانده شده است.

خلاصه کتاب خوش فکری

این کتاب با طرح این پرسش آغاز می‌شود که چگونه می‌توان کیفیت اندیشیدن را ارتقا داد تا در حل مسئله، تصمیم‌گیری و خلاقیت عملکرد بهتری داشت. نویسنده با تفکیک میان تفکر خودکار و هدایت‌شونده، نشان می‌دهد که بسیاری از تصمیم‌ها و اعمال روزمره ما بر پایهٔ الگوهای ذهنی و خاطرات گذشته شکل می‌گیرند و برای رسیدن به راه‌حل‌های نوآورانه باید این الگوها را به چالش کشید. چارچوب اصلی کتاب بر سه گام استوار است: وضوح‌بخشی (شفاف‌کردن دغدغه یا مسئله)، نتیجه‌گیری (یافتن راه‌حل‌ها و گزینه‌ها) و تصمیم‌گیری (انتخاب و اقدام عملی). ابزارها و شگردهای متعددی برای هر مرحله معرفی می‌شوند؛ از جمله خالی‌کردن انبان ذهنی از پیش‌فرض‌ها، وارسی دقیق واژه‌ها و مفاهیم، و تمرین‌های عملی برای شناسایی سوگیری‌ها و افزایش شفافیت فکری. نویسنده تأکید می‌کند که تفکر نقادانه مهارتی اکتسابی است و با تمرین و آگاهی می‌توان آن را در موقعیت‌های شغلی، تحصیلی و حتی روابط روزمره به کار بست. همچنین، کتاب به نقش اندیشه‌یاری و کمک به دیگران برای بهتر اندیشیدن می‌پردازد و نشان می‌دهد که این مهارت‌ها نه‌تنها برای مدیران و مشاوران، بلکه برای هر فردی که به دنبال بهبود کیفیت زندگی و تصمیم‌هایش است، سودمند خواهد بود.

چرا باید کتاب خوش فکری را خواند؟

این کتاب با تمرکز بر کاربردی‌کردن مهارت‌های تفکر نقادانه، ابزارها و تمرین‌هایی ارائه می‌دهد که می‌توانند به بهبود تصمیم‌گیری، حل مسئله و خلاقیت کمک کنند. خواننده با مطالعهٔ «خوش‌فکری» می‌آموزد چگونه از حالت تفکر خودکار خارج شود، سوگیری‌های ذهنی را شناسایی کند و با وضوح بیشتری به مسائل نگاه کند. همچنین، کتاب با مثال‌های ملموس و تمرین‌های عملی، امکان به‌کارگیری فوری آموخته‌ها را در زندگی واقعی فراهم می‌کند و به مخاطب کمک می‌کند تا در مواجهه با چالش‌ها، راه‌حل‌های متنوع‌تر و موثرتری بیابد.

خواندن کتاب خوش فکری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای افرادی مناسب است که دغدغهٔ بهبود تصمیم‌گیری، حل مسئله و ارتقای مهارت‌های فکری دارند؛ از جمله مدیران، مشاوران، دانشجویان، معلمان، فعالان حوزهٔ کسب‌وکار و هر کسی که می‌خواهد در زندگی شخصی یا حرفه‌ای خود اندیشمندانه‌تر عمل کند. همچنین برای کسانی که با چالش‌های پیچیده روبه‌رو هستند یا به دنبال افزایش خلاقیت و شفافیت ذهنی‌اند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب خوش فکری

- درآمد و چارچوب برای سنجشگرانه‌اندیشی: معرفی مفاهیم پایه، تفاوت تفکر خودکار و هدایت‌شونده و اهمیت وضوح‌بخشی به مسائل. - سنجشگرانه‌اندیشی چیست؟: تعریف دقیق تفکر نقادانه، ویژگی‌ها و فواید آن در زندگی و کار. - کی از سنجشگرانه‌اندیشی استفاده کنیم؟: بررسی موقعیت‌ها و زمان‌های مناسب برای به‌کارگیری این مهارت‌ها. - چارچوب و ابزارها: معرفی سه گام اصلی (وضوح‌بخشی، نتیجه‌گیری، تصمیم‌گیری) و ابزارهای مرتبط با هر مرحله. - وضوح‌بخشی: روش‌ها و تمرین‌هایی برای شفاف‌کردن دغدغه‌ها و مسائل. - انبان خودت را خالی کن: شناسایی و کنارگذاشتن پیش‌فرض‌ها و خاطرات محدودکننده. - وارسی: اهمیت تعریف دقیق واژه‌ها و مفاهیم در حل مسئله. - چرا؟ و که چه؟: پرسشگری و تحلیل عمیق‌تر مسائل. - تفکر پیش‌نگرانه و چشم‌انداز: نگاه به آینده و بررسی پیامدهای تصمیم‌ها. - اندیشه‌یاری: نقش کمک به دیگران در بهبود کیفیت اندیشیدن. - نتیجه‌گیری و نوآوری: جمع‌بندی، ارزیابی راه‌حل‌ها و تشویق به تفکر خلاقانه. - تصمیم‌گیری: معیارها، زمان‌بندی و اجرای تصمیم‌ها. - خلاصه و پیشنهادها: جمع‌بندی نکات کلیدی و توصیه‌هایی برای تمرین بیشتر. - واژه‌نامه‌های توصیفی و نمایه: توضیح واژه‌های تخصصی و راهنمای استفاده از کتاب.

بخشی از کتاب خوش فکری

«اندیشیدن مبنای همه کارهایی‌ست که ما انجام می‌دهیم. هم اعمالی که انجام می‌دهیم، همه راه‌حل‌هایی که می‌یابیم و همه تصمیم‌هایی که می‌گیریم برآمد اندیشیدن‌اند. وقتی داریم تصمیم می‌گیریم که ناهار چه بخوریم؛ چگونه یک پروژه را در زمان مشخص‌شده به پایان برسانیم یا در فلان گفت‌وگو چه بگوییم در حال اندیشیدنیم. هنگام رانندگی می‌اندیشیم (گرچه بعضی وقت‌ها دربارهٔ خود رانندگی نمی‌اندیشیم). ما همیشه در حال اندیشیدنیم و با آنکه تفکر ما همیشه ارزشمند نیست، مغزمان همیشه درگیر است. حتی هنگام خواب هم در حال اندیشیدنیم. سنجشگرانه‌اندیشی همان اندیشیدن است. اما اندیشیدن به‌شیوه‌ای متفاوت. خیلی‌ها این فرایند را با استفاده از عبارت‌ها و اصطلاحاتی از این دست توصیف می‌کنند: تحلیلی، دقیق، پرسش‌گرانه، ژرف‌کاوانه، غیراحساسی، سازمان‌مند، نوآورانه، سقراطی، منطقی، روش‌مند، تفکری که در آن پیش‌فرض‌ها مسلم گرفته نمی‌شوند، بررسی و بازبینی، اندیشیدنی که با توجه به جزئیات همراه است؛ جامع‌نگرانه، تفکر برون‌قالبی (توضیح در فصل ۳۷)، علمی و روند-دار. احتمالاً شما نیز برخی از این اصطلاحات را شنیده‌اید و به کار برده‌اید. اما این اصطلاحات دقیقاً به چه معنی‌اند؟»