تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب اندام حقیقی
معرفی کتاب اندام حقیقی
معرفی کتاب اندام حقیقی
کتاب الکترونیکی «اندام حقیقی (چگونه علم، تاریخ و فرهنگ باعث ایجاد وسواس نسبت به وزن میشوند و چه باید کرد)» نوشتهٔ «هریت براون» و ترجمهٔ الهام داوید با ویراستاری مریم شریعتی توسط نشر اندیشه مولانا منتشر شده است. این اثر به بررسی ریشههای وسواس فرهنگی و علمی نسبت به وزن و بدن میپردازد و با نگاهی انتقادی، تأثیرات تاریخی، اجتماعی و پزشکی این وسواس را واکاوی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اندام حقیقی
«اندام حقیقی» اثری پژوهشی و روایی است که به دغدغهٔ فراگیر وسواس نسبت به وزن و بدن در جوامع معاصر میپردازد. نویسنده با تکیه بر تجربیات شخصی، مصاحبه با زنان و بررسی مطالعات علمی، نشان میدهد چگونه علم، تاریخ و فرهنگ در شکلگیری نگرشهای منفی نسبت به بدن نقش داشتهاند. کتاب در فضایی که تبلیغات، رسانهها و حتی نظام پزشکی بر لاغری و تناسباندام تأکید دارند، تلاش میکند روایت غالب را به چالش بکشد. این اثر در دهههای اخیر و همزمان با افزایش دغدغههای مربوط به چاقی و تصویر بدنی نوشته شده و با مثالهای واقعی و تحلیلهای انتقادی، خواننده را به بازاندیشی دربارهٔ مفاهیم سلامتی، زیبایی و ارزش فردی دعوت میکند. نویسنده در کنار روایتهای شخصی، به بررسی دادههای آماری، پژوهشهای علمی و تغییرات فرهنگی میپردازد و تلاش میکند تصویری چندوجهی از مسئلهٔ وزن و بدن ارائه دهد.
خلاصه کتاب اندام حقیقی
«هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!» کتاب با روایت تجربهٔ شخصی نویسنده آغاز میشود؛ جایی که «هریت براون» در مطب رواندرمانگر نشسته و با وسواس نسبت به وزن و بدن خود دستوپنجه نرم میکند. این تجربه، نقطهٔ شروعی برای واکاوی عمیقتر وسواس جمعی نسبت به وزن است. نویسنده با مرور خاطرات، مصاحبه با زنان مختلف و تحلیل دادههای پژوهشی، نشان میدهد چگونه فشارهای فرهنگی، تبلیغات، رسانهها و حتی توصیههای پزشکی، وسواس نسبت به لاغری و تناسباندام را به بخشی از هویت فردی و اجتماعی بدل کردهاند. کتاب به بررسی باورهای رایج دربارهٔ چاقی، شاخص تودهٔ بدنی، رابطهٔ وزن و سلامتی و نقش علم و صنعت در شکلدهی این باورها میپردازد. نویسنده با مثالهایی از زندگی شخصی و روایتهای دیگران، نشان میدهد که وسواس نسبت به وزن نهتنها کیفیت زندگی را کاهش میدهد، بلکه میتواند به مشکلات روانی و جسمی منجر شود. در ادامه، کتاب به نقد رژیمهای غذایی، تبلیغات لاغری و نگاه پزشکی به چاقی میپردازد و تلاش میکند مرز میان واقعیتهای علمی و باورهای فرهنگی را روشن کند. در نهایت، نویسنده راههایی برای پذیرش بدن و رهایی از چرخهٔ بیپایان رژیم و خودسرزنشی پیشنهاد میدهد.
چرا باید کتاب اندام حقیقی را خواند؟
این کتاب با ترکیب روایتهای شخصی، تحلیلهای علمی و بررسی انتقادی فرهنگ معاصر، به یکی از دغدغههای مهم جامعه یعنی وسواس نسبت به وزن و بدن میپردازد. خواننده با مطالعهٔ این اثر میتواند ریشههای تاریخی و اجتماعی این وسواس را بهتر درک کند و با نگاهی واقعبینانهتر به بدن و سلامتی خود بنگرد. همچنین کتاب به نقد باورهای رایج و ارائهٔ دیدگاههای جایگزین دربارهٔ ارزش فردی و تصویر بدنی میپردازد.
خواندن کتاب اندام حقیقی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ تصویر بدنی، وسواس نسبت به وزن، یا تجربهٔ رژیمهای غذایی متعدد دارند. همچنین برای والدین، مربیان، روانشناسان و افرادی که با مسائل سلامت روان و بدن درگیر هستند، مفید است. این اثر میتواند برای کسانی که به دنبال درک عمیقتر از تأثیرات فرهنگی و اجتماعی بر نگرش به بدن هستند، راهگشا باشد.
فهرست کتاب اندام حقیقی
- مقدمه: چطور زندگیام با یک جمله دگرگون شد نویسنده تجربهٔ شخصی خود را از وسواس نسبت به وزن روایت میکند و زمینهٔ ورود به بحث را فراهم میسازد. - فصل ۱: چهار دروغ چاق گنده دربارهٔ وزن و سلامت باورهای رایج دربارهٔ چاقی، شاخص تودهٔ بدنی و رابطهٔ وزن و سلامتی بررسی و نقد میشوند. - فصل ۲: حیرتآور! هفده روزه! شکم تخت! به نقد رژیمهای غذایی، تبلیغات لاغری و فرهنگ رژیم میپردازد. - فصل ۳: غذای خوب، غذای بد مرز میان غذاهای «خوب» و «بد» و تأثیر این دستهبندیها بر سلامت روان و رفتار غذایی بررسی میشود. - فصل ۴: پول، انگیزه و ماشین پزشکی نقش صنعت پزشکی و انگیزههای مالی در شکلدهی نگرشها به وزن و بدن تحلیل میشود. - فصل ۶: همه چیز به نوع نگاه شما مربوط است! تأثیر نگرش فردی و اجتماعی بر تجربهٔ بدن و سلامت بررسی میشود. - فصل ۷: حالا چه باید کرد؟ راهکارهایی برای پذیرش بدن، غذاخوردن شهودی و رهایی از وسواس وزنی ارائه میشود. - بخشهایی با روایتهای شخصی از زنان مختلف که تجربههای خود را دربارهٔ بدن و وزن بازگو میکنند.
بخشی از کتاب اندام حقیقی
«یک شب تابستانی گرم و شرجی در دههٔ نود داخل مطب یک رواندرمانگر گرسنهام و نمیتوانم اشتهایم را کنترل کنم. اندامم اصلاً شبیه بدنهایی که روزانه پانصد بار بهطور آنلاین، در تلویزیون، مجلهها یا روی بیلبوردها میبینم، نیست. از زمانیکه شروع کردم به وزنکردن و اندازهگرفتن خودم، سالها میگذرد و هرچه را که میخورم، مینویسم و روزی دو بار ورزش میکنم. بدنم را حسابی مشتومال میدهم تا شکل بگیرد؛ گرچه بیبروبرگرد همیشه به وزن طبیعی خودش برمیگردد. مثل الان که وزنم ۱۳ تا ۱۸ کیلوگرم از آنچه که دوست دارم یا از مقداری که باید باشد، بیشتر است. اینجا آمدهام؛ چون کسی را میخواهم که مرا روبهراه کند و به من بگوید که چطور کنترل اندامم را پس بگیرم (و البته مغزی را که همراه این بدن است). این رواندرمانگر برنامهای دههفتهای ترتیب داده بود که طبق آن قرار بود به افرادی که دارای مشکلات مربوط به خوردن هستند، کمک کند. امیدوار بودم بخواهد به من هم آموزش دهد تا چطور دوباره اشتهایم را کنترل کنم؛ کاری که در دههٔ بیست زندگیام آن را خیلی بهتر انجام میدادم و حالا پس از گذشت زمانی بیشتر از یک دهه و سه دوره بارداری و یک عالمه ماجراهای زندگی، اصلاً خودم را قادر به انجامدادن آن نمیدیدم. پس روی صندلی نشسته بودم و به حال خودم اشک میریختم و منتظر بودم درمانگر جعبهٔ دستمالکاغذی را بیرون بیاورد و به من اطمینان دهد که همه چیز درست میشود و قرار است به من کمک کند تا وزن کم کنم و هر دو با هم از پسش بربیاییم. یک جعبهٔ دستمالکاغذی به دستم داد؛ اما بهنرمی برایم زمزمه نکرد. در عوض به پشتی صندلیاش تکیه داد و به من نگاه کرد. زنی بود در دههٔ پنجاه زندگیاش با موهای تیرهٔ سیخسیخی، شکم شل و آویزان، پاهایی کلفت که مانند پلی بین ما قرار داشت و حالت چهرهای که چیزی از آن سر در نمیآوردم: ترحم؟! اندوه؟! قضاوت؟!»