معرفی کتاب اصول ارتباط موثر
کتاب اصول ارتباط مؤثر نوشتهی الیزابت کونکه با ترجمهی حسین سلیمانی مجموعهای کاربردی دربارهی مهارتهای ارتباطی در محیط کار و زندگی روزمره است. نویسنده که مربی مهارتهای اجرایی و متخصص ارتباطات است، در این کتاب به جنبههای مختلف گفتوگو، گوشدادن، زبان بدن، همدلی و نگرش میپردازد و نشان میدهد چگونه میتوان کیفیت رابطهها را آگاهانه تغییر داد. ساختار کتاب بر پایهی فصلهای آموزشی، مثالهای واقعی، تمرینها و نمادهای حاشیهای طراحی شده تا خواننده بتواند مفاهیم را مرحلهبهمرحله در موقعیتهای واقعی تمرین کند. نشر آوند دانش آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اصول ارتباط موثر
کتاب اصول ارتباط مؤثر اثری از الیزابت کونکه است که بر پایهی تجربهی او در مربیگری مدیران ارشد، کار در محیطهای چندفرهنگی و آشنایی عمیق با زبان بدن و برنامهریزی عصبیکلامی نوشته شده است. نویسنده در همان ابتدا توضیح میدهد که چرا توانایی برقراری ارتباط شفاف و شجاعانه، شرط اصلی موفقیت شغلی و شخصی است و چگونه فرهنگ، جنسیت و پیشفرضهای ذهنی بر پیامها اثر میگذارد. کتاب اصول ارتباط مؤثر در چند فصل پیوسته، مهارتهای کلیدی را باز میکند: در فصلهای آغازین، گوشدادن فعال، درک منظور دیگران، همدلی و برخورد محترمانه محور قرار گرفته است. خواننده با موانع گوشدادن، مثل تصورات، حالت تدافعی، خودپرستی و حواسپرتی محیطی آشنا میشود و یاد میگیرد چگونه قضاوت را تعلیق کند، به زبان بدن توجه کند و پیامهای ناگفته را بشنود. در ادامهی کتاب اصول ارتباط مؤثر، موضوعاتی مانند ایجاد تفاهم، اعتماد و همدلی، یافتن علایق مشترک، هماهنگشدن با انرژی و وضعیت بدن طرف مقابل و نقش کنجکاوی در شکلدادن رابطهها بررسی شده است. سپس نویسنده به نگرش میپردازد؛ اینکه هرکس یک «نگرش راهبر» دارد و چگونه میتوان با صحبتکردن از موضع «من»، پرهیز از عبارات اتهامی «شما» و پذیرش مسئولیت احساسات و رفتار، کیفیت گفتوگوها را تغییر داد. در سراسر کتاب، نمادهای حاشیهای، حکایتها، تمرینها و نکات کلیدی، خواننده را به مشاهدهی خود و تمرین در موقعیتهای واقعی دعوت کرده است.
خلاصه کتاب اصول ارتباط موثر
اصول ارتباط مؤثر بر این ایده استوار است که ارتباط موفق، نتیجهی ترکیب آگاهانهی نگرش، گوشدادن، زبان بدن و انتخاب کلمات است. نویسنده ابتدا نشان میدهد ارتباط فقط گفتن نیست، بلکه شنیدنِ بدون قضاوت، توجه به لحن، حالات چهره و پیامهای پنهان را هم دربرمیگیرد. سپس مفهوم گوشدادن فعال را شرح میدهد؛ اینکه شنونده باید قضاوت را به تعویق بیندازد، حواسپرتیها را کنار بگذارد، با سؤالکردن و بازگویی، فهم خود را بررسی کند و به احساسات طرف مقابل احترام بگذارد. در بخشهای بعد، کتاب به ایجاد تفاهم و همدلی میپردازد؛ از کنجکاوی سالم و یافتن علایق مشترک تا هماهنگشدن با زبان بدن و انرژی دیگران. نویسنده توضیح میدهد چگونه نگرشهای مثبت یا منفی، فضای رابطه را شکل میدهد و پیشنهاد میکند بهجای عبارات اتهامی «شما»، از موضع «من» صحبت شود تا مسئولیت احساسات پذیرفته و راه گفتوگوی سازنده باز شود. در نهایت، ارتباط بهعنوان رابطهای تعهدآور تصویر شده که بر احترام، شفافیت و آمادگی برای اصلاح اشتباهات استوار است.
چرا باید کتاب اصول ارتباط موثر را بخوانیم؟
اصول ارتباط مؤثر مجموعهای منسجم از مهارتهای گوشدادن، همدلی، زبان بدن و مدیریت نگرش را در یک چارچوب عملی کنار هم قرار داده است. خواننده با مثالها، تمرینها و پرسشهای دقیق، میتواند الگوهای ارتباطی خود را شناسایی کند، موانع گوشدادن را کاهش دهد، از موضع «من» صحبت کند و در محیط کار و روابط شخصی، گفتوگوهایی شفافتر و کمتنشتر بسازد.
مطالعهی این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که در محیطهای کاری تیمی، مدیریت، فروش، آموزش یا خدمات فعالیت میکنند، همچنین به افرادی که در رابطههای شخصی خود با سوءتفاهم، تعارض، ناتوانی در بیان احساسات یا شنیدهنشدن دستوپنجه نرم میکنند و میخواهند شیوهی ارتباطشان را آگاهانه تغییر دهند.
بخشی از کتاب اصول ارتباط موثر
«در اغلبِ مواقع مردم هنگام گوشدادن، حواسشان پرت میشود و به چیز دیگری میاندیشند یا روی چیزی تمرکز میکنند تا به یکی از چیزهایی که شنیدهاند، پاسخ بدهند. اما اگر شما گوشدادن فعال را تمرین کنید، آنوقت فقط روی گوینده تمرکز میکنید و در همان حال که دیدگاه خودتان را کنار میگذارید، به حرفهای گوینده توجه میکنید و واکنش نشان میدهید. قضاوت شخصی را به بعد موکول میکنید و عوامل درونی حواسپرتی را کنار میگذارید تا بهطور کامل و عاری از تعصب، به شخص گوینده توجه کنید. افرادی که بهصورت فعال گوش میدهند، روابطی شخصی ایجاد میکنند که آکنده از درک و همراهی و عاری از ستیز و ناسازگاری است. آنها گفتههای طرف مقابل را درک میکنند و به خاطر میسپرند و به آن واکنش نشان میدهند. شنوندگان فعال نهتنها به آنچه گفته میشود، بلکه به نحوهٔ بیان پیام نیز توجه میکنند. بهعلاوه، آنها پیامهایی را که پشت کلمات نهفته است و بیان نمیشود نیز در نظر میگیرند. افرادی که بهصورت فعال گوش میدهند، در برقراری ارتباط بسیار موفق عمل میکنند. در این فصل، با تکنیکهایی آشنا میشوید که با کمک آنها میتوانید همان طور به دیگران گوش دهید که میخواهید به شما گوش دهند. همچنین یاد میگیرید چگونه میتوان بدون آنکه احساسات و نیازها و علایق، سد راه درک و فهمتان شود، شنیدههایتان را درک و تفسیر و ارزیابی کنید. در این فصل میفهمید چهکار کنید تا افراد راحت حرفشان را بزنند، از پیشآمدن سوءتفاهمها جلوگیری کنید، کشمکشها را حلوفصل و اعتماد طرف مقابل را جلب کنید.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب اصول ارتباط موثر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | اصول ارتباط موثر |
| عنوان دیگر | دامیز |